¿Qué pasó? maj 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kunst og vin hos Birdie Vinos
Mere end 100 kunst- og vininteresserede besøgte Birdie Vinos i dagene 7., 8., og 9. april for at nyde de kunstværker, som den kendte spanske kunstner Ose del Sol sammen med Jeanett Lorentzen fra Birdie Vinos havde valgt at præsentere i rammerne af en af kystens flotteste vinforretninger. Udstillingen var et udvalg af de mange værker, kunstneren har malet med udgangspunkt i den spanske kultur, med forrygende flamencodansere og tyrefægtere. Jeanett Lorentzen har selv gennem mange år samlet på kunst at netop denne kunster, og det var derfor med stor glæde, at hun kunne byde velkommen til denne udstilling. Foruden kunsten havde gæsterne også mulighed for at nyde forskellige vine fra Birdie Vinos. For mere information om kunstneren: www.osedelsol.com

 


En udmattet Lars Lilholt efter koncerten sammen med Henrik Andersen og en god bekendt, restauratør Gitte Madsen, Café Rosa, i Almuñecar.

Efter Lilholt
Fremtiden for Eventhuset: En festival i Málaga, koncerter i Marbella – samt Finn Nørbygaard/Haugaard i Benalmádena.
Eventhusets ukuelige Henrik Andersen var sendt til tælling, men show-fighteren står stadig op og fortsætter i gamet trods en gevaldig publikums-lussing den 9. april. Han havde forventet og budgetteret med 600-800 mennesker til koncert med Lars Lilholt Band på borgen Castillo Sohail i Fuengirola.
I dagene forinden stor det klart for ham, at det ikke kunne blive sådan. Billetsalget sagde 250 og han ville ikke byde Lilholt så enorme kulisser for så få mennesker. I samråd med bandet flyttedes koncerten til skønne omgivelser i La Cala Golf. Sponsorerne accepterede og Fuengirola Kommune var rede til at annullere Henrik Andersens kontrakt på Borgen.
Eneste trøst for ham: 58-årige Lars Lilholt gav sig 150%. Musikalsk blev koncerten en kæmpe succes. Lilholt sad, i minutterne efter projektørerne var slukket, totalt udmattet tilbage. Han havde vist, hvad han ville: At de mange, der var blevet væk, gik glip af noget stort.

Markedet mættet
Og Henrik Andersen, for hvem nogle mareridts-døgn hermed var afsluttet, sagde:
”Jeg tabte penge, men er stolt over, at jeg gennemførte”.
Efter nogle bragende succeser med Thomas Helmig, Kim Larsen, Shu-bi-dua, Smokie og Boney M har krisen også ramt ham – startende i efteråret 2010 med Bamses Venner i tyrefægterarenaen i Benalmádena og Sussie og Leo i Kongrescentret i Fuengirola – og altså nu med Lilholt.
”Jeg begriber det ikke helt”, siger Henrik Andersen. ”I Danmark er der ligeså meget bud efter Lars Lilholt som efter Thomas Helmig, TV 2 og Sanne Salomonsen. Det er mig en gåde, at det gik så galt her. Også med Bamse.
Men forklaringen er nok, at markedet for danske navne er ved at være mættet”.
Til at understøtte Henrik Andersen heri kan nævnes, at et arrangement med Susanne Lana aftenen forinden måtte aflyses på grund af manglende tilslutning. I stedet nød hun i La Cala koncerten med kollegaen Lilholt.

Respekt for alle
Og hvad er så fremtidsplanerne for Henrik Andersen og hans Eventhus?
Han beretter:
Festival-arrangement i Málaga i 2012, sommerkoncerter i Marbella med store internationale bands for et bredt internationalt publikum og søndag den 13. november i år komikerparret Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard i et one-night-come-back-show i intime omgivelser på et hotel i Benalmédena. Aftalen med dem er på plads. Her bliver priserne fra 25 euro.
Henrik Andersen fortæller entusiastisk om sine planer. At han tjente gode penge på de store tilløbsstykker, men tabte på Bamses Venner og Lars Lilholt og udtrykker afslutningsvis sin største respekt for publikum på La Cala Golf og for Lars Lilholt. De førstnævnte, fordi de tog flytningen med godt humør og Lilholt, fordi han efter omstændighederne var rede til at file på sin hyre.
Nu er han med sit band i gang med 35 sommerjobs i Danmark.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa