Det danske magasin i Spanien
En dag med Mia Hemmje Rasmussen

alt

Som 6-årig flyttede Mia fra Danmark til Benajarafe med sine forældre. I dag driver hun det danske biludlejningsfirma DK-Biler, der ligger i industrikvarteret ved Málaga lufthavn, og som hun overtog fra sine forældre i 2001. Mia tager sig af alt det administrative samt modtagelse af kunder i lufthavnen, mens hendes samlever José María driver firmaets værksted. Af og til hjælper sønnen Alejandro på 10 år til mod en lille skilling, mens datteren Micaela på 14 år har travlt med at tage uddannelse på højskolen for skuespil, dans og sang i Plaza Mayor.

I det store hele har Mia et helt almindeligt liv med familie, egen virksomhed, to hunde og bolig i Torre del Mar, men der findes en anden side af Mia, som først kommer frem, når man sidder ansigt til ansigt med hende. Mias store passion er nemlig at tage på safari. Hun har flere gange været i Tanzania og Kenya med sin mor og datter, men første gang var det sammen med hendes svigerinde. “José María er bange for at flyve efter 9/11”, fortæller Mia, “men det sætter ikke en bremse for mine rejser til Afrika. ” Jeg har altid holdt meget af at rejse men helst udenfor Europa, og jeg har blandt andet været i Thailand og på forskellige krydstogter, men det er safari, der kommer i første række. Det at komme så tæt på dyrene, at man kan lugte og næsten føle dem, er en utrolig intensiv oplevelse, og selvom jeg har været af sted flere gange, er jeg stadig lige så begejstret som et barn til jul, når jeg kommer i nærkontakt med dyrene”, fortæller Mia. Den første gang, Mia var af sted, tog hun på en grupperejse sammen med andre udlændinge, og selvom oplevelsen var fantastisk, besluttede Mia, at fremover skulle hendes mor, datter og hun selv hyre en privat guide og selv køre rundt i naturparkerne. Det viste sig at være en god beslutning, for Mia og hende datter og mor kunne selv bestemme, hvad de ville se, og hvor længe de ville blive hvert sted. Mia, der også er betaget af fotografering, havde derfor stor chance for at tage en masse billeder af de vilde dyr helt tæt på.

 

Men livet som safari-entusiast er ikke helt ufarligt. Mia fortæller, at både fugleedderkopper og giftslangen Grøn Mamba har krydset deres vej. Selv den farlige Tse flue, hvis bid giver sovesyge, har Mia også set flere gange. “Eneste løsning er at tage lange bukser og en langærmet bluse på,” fortæller Mia, der ikke lader sig afskrække af disse insekter og kryb. Men det er ikke kun insekter og kryb, som Mia har været tæt på. “På en af vores ture med privat guide stod der pludseligt en kæmpe elefant midt på vejen. Den kom med truende lyde, blafrede med ørene og nærmede sig langsomt bilen. Min datter blev så bange, at hun gemte sig i bunden af bilen,” smiler Mia”, men hvis den virkeligt havde besluttet sig for at angribe os, så havde den uden problemer væltet bilen rundt, og så havde det været lige meget, hvor min datter havde gemt sig,” afslutter Mia.

Mias vekslende liv mellem arbejde/familie og eventyrlige safari-ture i Afrika er ikke noget, hun ville bytte for noget som helst. Dog ærgrer hun sig over, at hendes samlever José María ikke deler samme interesse. Han vil hellere køre rundt i Europa, men det, mener Mia, kan vente til den dag, hun ikke længere er i stand til at tage til Afrika. I år skal familien til Monaco og Venedig. “Det er Alejandro, der har bestemt rejsedestinationen. Det er en gave fra José María og jeg i stedet for at holde en stor konfirmationsfest. Alejandro er meget interesseret i biler og at køre gokart, og Monaco er det perfekte sted at se en masse flotte biler. Desuden skal Alejandro snart deltage i Andalusiens mesterskaber i gokart, så en tur til Monaco vil uden tvivl være en fantastisk oplevelse for ham,” siger Mia.

Uden varsel vågner Mia op fra safari-drømmen og tager fat på sit arbejde. Inden hun skal hente datteren på skolen i Plaza Mayor, skal der lige besvares nogle mails, og en kunde skal hentes i lufthavnen. Den eventyrlystne side af Mia er væk, og tilbage er en almindelig dansk/spansk kvinde, der driver et biludlejningsfirma. Men selvom man aldrig ville kunne gætte Mias interesse for safari ved at se på hende, banker passionen inderligt i hendes hjerte hver eneste dag, og hun ser frem til næste gang, hun kan tage af sted til Afrika.


Mias dag:

7.30: Står op og spiser en dansk håndværker med smør og pålægschokolade. Derefter går hun tur med familiens to hunde.

9.00: Kører mod Málaga. Først sættes datteren af i Plaza Mayor, og derefter kører Mia hen til kontoret.

10.00: Tjekker mails, bekræfter bookinger, henter kunder eller udlejningsbiler i lufthavnen.

16.00: Lukker kontoret, men bliver lidt længere for lige at ordne det sidste papirarbejde.

17.00: Handler aftensmad i Mercadona.

18.00: Henter datteren Micaela på højskolen i Plaza Mayor og vender snuden mod Torre del Mar.

19.00: Datteren køres til køreskolen, hvor hun er ved at tage kørekort til knallert. Hundene luftes igen, og Mia vasker lidt tøj.

20.00: Datteren hentes, og de kører hjem igen.

21.00: Mia begynder at leve aftensmad

22.00: Familien spiser sammen, og snakker om dagens forskellige hændelser.

23.00: Mia slapper af i sofaen foran tv’et sammen med sin samlever. Hvis hun er alene, zappes der med det samme over til et dyreprogram.

24.00: Går i seng.


Hvad savner du fra Danmark?
I hvert fald ikke vejret, men jeg savner min veninde og min moster.

Hvilket tidspunkt i døgnet er det bedste?
Lige efter jeg er stået op om morgenen, hvor det er køligt.

Hvordan ville du tilbringe den perfekte fridag?
I Afrika

Hvad kan gøre dig rigtig sur?
Der er faktisk ikke så meget, der kan gøre mig sur. Jo, min søn kan godt få mig sur, men det går heldigvis hurtigt over.

Hvordan forkæler du dig selv?
En god massage eller en dejlig rejse.

Hvornår taler du spansk?
Spørgsmålet skulle hellere være “hvornår taler du dansk?”. Med undtagelse af kontakten med vores danske kunder, så taler jeg mere eller mindre spansk 24 timer i døgnet.

Hvem vil du gerne være for en dag og hvorfor?
Mig selv. Jeg er udmærket tilfreds med mig selv, men hvis jeg skal vælge, så kunne jeg godt tænke mig at være gift med en meget rig mand, for at bruge alle hans penge på at lave børnehjem i Afrika.
Og når jeg tænker nærmere over det, kunne jeg måske også godt tænke mig at være Karen Blixen.


Blå bog:
Navn: Mia Hemmje Rasmussen
Fødselsdag: 2. april 1972
Stjernetegn: Vædder
Alder: 37 år
Bopæl: Torre del Mar
Flyttede til Spanien i: November 1978
Flyttede til Spanien fordi: Min familie valgte at flytte hertil
Civilstand: Bor sammen med José María og sammen har de sønnen Alejandro og datteren Micaela samt en puddelhund og en cockerspaniel
Uddannelse: Administrativ uddannelse der svarer til en dansk sekretæruddannelse


 

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.