Det danske magasin i Spanien
Kære Læser (Marts 2022)

Del

Kære læser,

Der er fart på boligmarkedet på Costa del Sol. Fuld fart, og danskerne er med på første parket. Den danske købekraft- og lyst er imponerende. Vi søger livskvalitet og gode investeringer, og et behageligt klima er det, som først og fremmest får danskere til at søge sydpå. Og hvem kunne ikke tænke sig at bo på Solkysten der har et af de bedste klimaer på fastlandet i Europa, med over 320 solskinsdage om året!

I denne udgave af La Danesa sætter vi fokus på boligmarkedet på Costa del Sol.

I månedens boligtillæg finder du en masse nyttig information til dig, der har brug for en ejendomsmægler, juridisk assistance, et boliglån, et møbelhus, et udlejningsbureau eller anden hjælp i forbindelse med boligkøb. Du får indblik i skattemæssige forhold og råd til hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man kaster sig ud i erhvervelsen af en bolig på Costa del Sol. Derudover giver vi dig en præsentation af en række lokale virksomheder, der kan hjælpe dig godt på vej. God boligjagt!

I denne måned kan du også møde Jesper Sander Pedersen i den skæve vinkel. Med tre økonomiske kriser, tre brancheskift og mere end tre årtier bag sig på Costa del Sol kan Jesper fortælle historier som de færreste. Men han har også sin egen. Den begyndte en sommeraften i 1985, hvor han spadserede rundt på strandpromenaden med et skilt med skriften ”Do you speak English?” Hvad der kom ud af det, kan du læse mere om på side 16.

Månedens udflugt bringer os til Castelo de Vide og Marvao – to usædvanlige byer tæt på den spanske grænse. Byerne ligger på nogle højdedrag og var derfor befæstede, så de kunne beskytte Portugal mod de slemme spaniere, som nok ville erobre landet og gøre ende på landets selvstændighed. Der er kun 8 km. i fugleflugt til den spanske grænse og i flere århundreder anså man de to byers forsvarsevne som helt afgørende for Portugals fortsatte beståen. Byerne er charmerende og helt specielle. Castelo de Vide har 3500 indbyggere og er en levende by, mens Marvao, kun ca. 10 km. derfra, nu kun har 100 indbyggere og er som et stort museum, der i dag lever af turister. 

I et øde, tyndt befolket område mellem Valencia og Zaragoza i Teruel-provinsen, finder man en lufthavn. Her er der hverken indtjekningsskranker eller toldfrie butikker, og da slet ingen passagerer. Det er derimod den største parkeringsplads for uanvendte fly i Europa. Mange af verdens største luftfartsselskaber er repræsenterede her. Selskaberne har sendt nogle af deres mest emblematiske fly så som Airbus A380, A340 og Boeing 747 på hold her.

Krisen har resulteret i et langt større behov for opbevaring i Teruel, fordi mange af de konventionelle lufthavne løb tør for plads. Krisen har selvfølgelig især ramt oversøiske flyvninger, hvor de helt store fly bliver anvendt, og som i omfang endnu er langt fra niveauet fra før corona-pandemien. På områdets 350 hektar er der plads til 350 fly, men nu udvides den med 195 hektar, hvormed der bliver plads til 490 fly, og en del af det større område blev taget i brug i starten af året. Tag med til lufthavnen uden passagerer.

Så læn dig tilbage, spænd sikkerhedsbæltet, og nyd denne måneds magasin. Vi har lagt mange kræfter i, og igen gjort vores bedste for at give dig en god læseoplevelse.

God læsning!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.