Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Februar 2022)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Er vi på vej ud af pandemien – eller i det mindste på rette vej?

Blev den smitsomme omicron-variant den redning vi længe har ventet på?

I skrivende stund er smittetallet verden over er på sit højeste, men ”djævlen” har mistet styrke. Det rekordhøje smittetal ser ikke ud til at udgøre en risiko for nedsmeltning af etablerede sundhedssystemer og de fleste covid-smittede borgere oplever et mildt sygdomsforløb.

Når disse linjer skrives, befinder jeg mig i selv-isolation med corona, og kan ligeledes med fryd konstatere, at jeg har oplevet tømmermænd der har været ti gange værre end mit samlede coronaforløb.

Bedst som vi tror, vi nu er igennem det værste af Covid-19 pandemien, står vi pludselig overfor en ny udfordring – selvom de naturligvis ikke må sammenlignes.

Men… centralbankens statement er ikke taget ud af den blå luft. Vi står, lidt pludseligt, overfor en ny type udfordring, som ellers hørte fortiden til – stigende inflation.

Den rammer både erhvervslivet og menigmand. Det er ingen hemmelighed, at store dele af det spanske erhvervsliv hænger i bremsen og slet ikke er kommet i gang ovenpå pandemien. Astronomiske energipriser, krydret med en rekordhøj inflation på syv procent, giver dyrere råvarer og services og er noget af det sidste et Corona-træt erhvervsliv har brug for.

Som besøgende eller fast gæst på Costa del Sol hverken mærker eller ser man det.

Men søger man lidt ud af sin komfortzone og ind i de tætbefolkede bydele, kan man ikke undgå at se det. Køerne ved fødevarebankens udleveringssteder af gratis madvarer bliver længere og længere. Coronakrisen har kradset i snart to år og nu hælder energikrisen og inflationen mere salt i såret.

2022 bliver et år med masser af udfordringer. Vi kan blot krydse fingre for, at Covid-19 pandemien er på vej retur – og at energipriserne såvel som inflationen hurtigt kommer under kontrol.

Han slog sine folder i DR’s program ”Friland”. TV-udsendelsen handlede om udvikling, nyskabelse og byggeri til at skabe en mere bæredygtig verden. Ole løste en masse tekniske problemer men fik for alvor opmærksomhed, da han præsenterede sit Kuppelhus. Med genbrugsmaterialer og halmisolering fik han opført en god og økovenlig bolig til en tredjedel af hvad det normalt koster at opføre en bolig. ”En billig bolig er meget mere end en billig bolig. Det er også lig med større økonomisk frihed, mere fritid og livskvalitet, da du med lave faste omkostninger ikke behøver arbejde fuldtid. Det er herfra min verden går,” fortæller Ole Seestedt, som aldrig har forstået sig på begrebet ejendomsspekulation.

Mød Ole i månedens ”Skæve Vinkel”.

Der handles på livet løs for årets store januarudsalg løber helt til udgangen af februar. Samtidig er de første måske så småt begyndt at tænke på påsken. Det sker samtidig med, at vi kæmper for at holde vores nytårsforsæt – eller gør vi?

La Danesa har spurgt en række fastboende danskere om deres start på 2022.

Mandeltræerne blomstrer i februar, og de blomstrende træer er så skønt et syn, at man ikke bør snyde sig selv for den herlige oplevelse det er, at se dem stå i fuldt flor.

Så, benyt enhver lejlighed til at søge ud i naturen, der har så meget smukt at byde på!

God læselyst!

MN

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa