Marokkaner blev taget på fersk gerning med den kniv, som han nu er anklaget for at have brugt til at myrde den unge svenske kvinde her på Hostal El Cid.
Svensker stukket ihjel i Fuengirola
En svensk kvinde på 18 år blev tidligt lørdag morgen stukket ihjel med en kniv på Hostal El Cid i centrum af Fuengirola. Hendes medrejsende, en anden ung svensker, blev stukket flere gange, men overlevede.
En 30-årig marokkaner, som Diario Sur navngiver Abselam H., formodes at stå bag drabet.
Også han boede på pensionatet. Politiet mener, at han kan have mødt kvinderne ude i byen, hvorefter han omkring kl. 03.30 var trængt ind på deres værelse for at voldtage dem. Da de gjorde modstand, angreb han dem med en kniv, hvorved den ene døde. Senere hørte pensionatets receptionist den anden kvindes skrig, og han løb op på værelset. Her mødte han den overlevende, som blødte voldsomt, samt marokkaneren, der havde en kniv i hånden. Den formodede drabsmand flygtede ned ad trapperne, hvor han dog blev fanget af en ung politibetjent fra Marbella, der holdt ferie i på pensionatet i Fuengirola og som også var blevet vækket af skrigene. Han tilbageholdt den formodede drabsmand, indtil betjente fra Policía Nacional i Fuengirola nåede frem.
Tilbage på værelset fandt man den dræbte kvinde. Hun havde fået flere knivstik, bl.a. et dybt stik i halsen. Den overlevende er uden for livsfare.
De to var taget på ferie i Fuengirola for at fejre overståede eksamener.
Salems ejendom i Marbella er også konfiskeret.
Mubarek-kumpan anholdt i Spanien
Spansk politi har anholdt Hussein Salem og beslaglagt hans konti med 33 millioner euro, hans ejendomme i Marbella og Madrid samt nogle værdifulde køretøjer. Salem var flygtet fra Egypten umiddelbart før Hosni Mubaraks fald og tog til Spanien, hvor han sammen med sin søn blev anholdt i La Moraleja i Madrid.
Den 77-årige mand er tiltalt for korruption og pengevask, men fredag løslod højesteret ham mod en kaution på 12 millioner euro.
Salem, der var én af den forhenværende egyptiske leders allierede og én af det nordafrikanske lands mest magtfulde og velhavende mænd, havde skrabet sin formue sammen ved bl.a. at sælge naturgas til Israel under markedsprisen og altså selv rage penge til sig, som han derefter investerede i Spanien.
Protesterne fortsætter
15M-bevægelsen giver ikke op. Da lejrene for en uges tid siden blev demonteret, troede mange, at luften var gået af græsrodsbevægelsen. Men i går samledes tusinder af demonstranter på Plaza Neptuno ved kongresbygningen og andre pladser og gader i hovedstaden for at protestere mod den måde, hvorpå regeringen takler krisen.
Omkring 40.000 ’indignados’ mødte op på Plaza Neptuno, mens i alt cirka 150.000 brugte søndagen på at råbe slogans som ”Vi betaler ikke for jeres krise” og ”De kalder det demokrati, men det er det ikke” i byens gader.
Der var demonstrationer i flere spanske byer, heriblandt også Málaga, hvor omkring 12.000 personer samledes på Plaza de la Constitución.
Modsat de voldelige sammenstød mellem demonstranter og politiet sidste uge i Barcelona, forløb gårsdagens demonstration ganske fredeligt, og den forventes at fortsætte hele dagen i dag, og demonstranter fra Valencia begyndte i morges en march mod Madrid.
Sporvognen i Vélez er den eneste i Andalusien.
Sidste stop for sporvognen i Vélez-Málaga?
Sporvognen mellem Vélez-Málaga og Torre del Mar risikerer at skulle holde det sidste stop den 7. juli. Problemet er, at kommunen skylder det privatejede selskab Travelsa, der driver banen, to millioner euro. Travelsa truer nu med at stoppe driften, med mindre kommunen betaler.
Myndighederne investerede for fem år siden godt 30 millioner i banen. For at den skal være rentabel, skal godt 1,1 millioner passagerer hvert år tage turen, men det tal har man endnu ikke opnået, f.eks. rejste lige godt 701.000 passagerer i 2010 med sporvognen. Forhøjede billetpriser og færre afgange har allerede vist sig at have en negativ effekt på passagertallet.
Vélez-Málaga nye konservative borgmester, Francisco Delgado Bonilla, mener, at den var gal fra starten, da undersøgelser viste, at en sporvognslinje som denne kunne betale sig i en by med 200.000 indbyggere, mens der kun bor 78.000 i Vélez-Málaga. Man håber, at Junta de Andalucía vil træde ind og forhindre lukningen, men det er der i øjeblikket ikke noget, der tyder på.
Regionerne skylder 121.420 milliarder euro
De 17 regioners samlede gæld er nu på 121.420 milliarder euro, det største nogensinde, skriver El País. Gælden svarer til 11,4 procent af statens bruttonationalprodukt.
Det står værst til i Catalonien, som har lån og ubetalte regninger til et samlet beløb af 34.323 milliarder euro, hvilket betyder, at den nordøstlige region står for 28 procent af regionernes udeståender. Valencia kommer næst, mens Madrid ligger på tredjepladsen.
På trods af at centralregeringen har insisteret på, at regionerne skal blive bedre til at vogte udgifterne, og alverdens økonomer frygter, at de 17 kan føre Spanien ud i en græsk tragedie, akkumulerer de altså stadig mere gæld.
U21 optimistiske over semifinaleplads
Spaniens U21 fodboldlandshold vandt i går med overbevisende 3-0 over Ukraine i Herning. Mata stod for to af målene, mens Adrián leverede det tredje.
Dermed er holdet videre til semifinalen, som skal spilles onsdag kl. 18.00 i Herning. Modstanderen bliver Hviderusland, der gik videre bl.a. takket være Danmarks uventede 1-3 nederlag mod Island, der eliminerede begge disse hold.
Det spanske hold er nu fuldt af selvtillid, og træner Luis Milla så vel som spillerne er overbeviste om, at de kan vinde europamesterskabet for U21, som er det største fodboldmesterskab, der nogensinde er afholdt i Danmark.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001