Det danske magasin i Spanien
SOTOGRANDE – Mere end en luksusyachthavn

SOTOGRANDE - Mere end en luksusyachthavn

Følger du middelhavskysten fra Málaga-provinsen og lige over grænsen til Cádiz, kommer du til Sotogrande. Det luksuriøse havneområde kan ved første øjekast ligne en malerisk og fornem kystlandsby, men det er faktisk det største privat udviklede boligområde i Andalusien. Det idylliske feriested er blevet et populært sted, ikke kun for luksusyachtejere og kongelige der søger privatlivets fred, men for velhavende familier, internationale golfspillere og polospillere og lejlighedsvis turister. Sotogrande har også lidt af hvert at tilbyde os almindelige mennesker, så kender du ikke stedet, er det helt klart et besøg værd.

Det hele startede i 1962, da det amerikansk-filippinske investorpar Joseph McMicking og Mercedes Zobél forelskede sig i den uforstyrrede kyststrækning og købte fem nabogårde for at skabe Europas svar på Palm Springs – et luksusresortsområde, der strakte sig fra vandlinjen til foden af Almenara-bjergene. Det 25 km2 store territorium omfattede et bølgende landskab af korkskov, vådområder og et naturreservat for trækfugle. Dagens lystbådehavn blev etableret i 1988, og i 2006 havde området nogle af de dyreste ejendomspriser i Europa. Sotogrande er blevet døbt Spaniens hemmelige legeplads for de superrige – berømtheder, politikere og sheiker – og selvom den russiske mafia rygtes stadig at ‘lege’ her, foretrækker de fleste indbyggere nok et liv i fred og ro, med mindre der er en polokamp…

Landsbyliv ved lystbådehavnen

Resortet, der hører til kommunen San Roque i Campo de Gibraltar i provinsen Cádiz, ligger lidt over en halv times kørsel fra Marbella og femten minutter fra Gibraltar, med Marokko lige på den anden side af sundet. Her tilbyder Sotogrande en sofistikeret, men afslappet livsstil i et ideelt klima med milde vintre og ikke for varme somre. Området er bedst kendt for sin luksuriøse lystbådehavn og sine private golfklubber og polobaner. De fleste beboere bor her på deltid, men for fuldtidsbeboere er Sotogrande International School en af ​​de bedste internationale skoler i landet med 150 lærere til 1.100 elever mellem 3 og 18 år.

Ejendomspriserne i Sotogrande, som i øjeblikket er mere overkommelige end for eksempel Marbella, er forblevet stabile eller steget, hvilket tilskrives beboernes økonomiske råderum. Ifølge områdets ejendomsmæglere er Sotogrande stadig en god investering på grund af det begrænsede boligudbud, der omfatter moderne luksusboliger med kæmpe private haver, andalusiske villaer og penthouses og lejligheder i selve havneområdet.

I den luksuriøse ‘landsby’ smelter havnen og bygningerne sammen, så bådejere i princippet kan træde direkte fra deres lystbåde ind i deres hjem. Marinaen, som normalt rummer op til 30 meter lange fartøjer, har 1.400 bådpladser fordelt på moler langs flere kanaler, der snor sig mellem de luksuriøse bebyggelser. Bådene er privatejede, men mange kan lejes med eller uden kaptajn til en tur ud på bølgerne.

Især i sommermånederne har lystbådehavnen et livligt natteliv med blandt andet natmarked onsdag og torsdag (19.00 – 00.00). Hver søndag året rundt kan du også besøge kystens mest fashionable marked. Hos El Mercado de Levante finder du ikke noget af det sædvanlige mercadillo-skrammel. Her kan du i stedet købe de fineste, letteste sommerkjoler i egyptisk bomuld og indisk silke, unikke vævede afrikanske kurve, gastronomiske specialiteter, kunst, smykker, nipsting og formentlig Spaniens bedste udvalg af Panama og andre stråhatte – alt sammen til rummelige Sotogrande-priser, selvfølgelig.

Resortets hjerte og centrum omfatter også eksklusive tøjbutikker, skønhedspleje, indretningsbutikker, gallerier, caféer, barer, hoteller og gourmetrestauranter. Og falder restaurantmenuerne ikke i din smag eller pengepung, kan du selvfølgelig tage en picnic til en af ​​de lokales fine og aldrig overfyldte strande et stenkast fra centrum.

Aktiv livsstil

Med nogle af Europas mest prestigefyldte golfbaner inden for en radius af tre kilometer er Sotogrande en perfekt base for golfspillere. Real Club Valderrama, Real Club de Golf Sotogrande, La Reserva Club og Almenara golfklubber har været vært for internationale og spanske mesterskaber. Mens de to første kun giver adgang til deres medlemmer med gæster, har andre golfspillere mulighed for at spille de to sidstnævnte baner, måske kombineret med en weekend på det femstjernede Sotogrande Spa og Golf Resort Hotel?

Den første polobane blev etableret i Sotogrande i 1965 og siden har stedet været kendt for hestekultur og fremragende ridefaciliteter. Santa María Polo Club, en af ​​de bedste poloklubber i verden, arrangerer regelmæssige internationale turneringer på sine elleve polobaner. Andre prestigefyldte poloklubber er AyalaPolo Club, Iridike Polo Club og Dos Lunas Polo Club. Hvis du selv vil prøve sporten, kan du tage en privat lektion på Polo Valley rideskole. Årets turneringssæson løber fra maj til september, og nogle af turneringerne er gratis og åbne for offentligheden.

Sotogrande tilbyder også et væld af andre aktiviteter på land og vand, herunder tennis, padle, kajak og sejlklubber. Området er forholdsvis fladt og egner sig godt til cykel- og naturvandringer inde i landet og langs kysten. Om sommeren kan du nyde strand- og vandsport på strandklubberne Trocadero, Octógono Beach Club eller ‘Beach’, La Reserva, mens chiringuitos Gigis Beach, Chambao og Bahia Limón åbner i den nu forlængede højsæson (april til oktober) med liggestole, parasoller og velsmagende strandmenuer.

Og for dem, der ikke vil gøre noget, kan man altid finde en bænk eller et stykke sand og sidde og beundre kitesurferne med Gibraltarklippen og den afrikanske kyst som dramatisk baggrund.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.