Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Kris Stadsgaard har spillet sin sidste kamp for Málaga CF.

Danskertiden er slut – Kris Stadsgaard er solgt til FC København

I to år kunne vi glæde os over danske spillere på Málaga CFs La Liga-hold.
I den kommende sæson er der ingen!
Først udløb Patrick Mtiligas kontrakt og nu oplyser Kris Stadsgaard til La Danesa, fra bryllupsrejsen i Mexico, at han er solgt til den danske mesterklub, FC København. Det blev således blot til en sæson for den 26-årige dansker i Málaga CF, hvortil han kom i august 2010. Han spillede hele første halvdel af sæsonen 2010-2011, men blev så elimineret fra sin plads af argentineren Demichelis, som Málaga i januar sikrede sig i tyske Bayern Munchen.
Kris Stadsgaard har tidligere spillet for FC Nordsjælland, Reggina i Italien og Rosenborg i Norge.
La Danesa ønsker Kris al mulig held i FCK og takker ham for fine præstationer for Málaga CF, som han ellers havde tegnet en 3-årig kontrakt med.
Hvem husker ikke hans scoring mod Real Madrid på La Rosaleda?


Den spanske Greenpeace-aktivist, her i gerningsøjeblikket, som det meste af verden kunne se på direkte TV, risikerer fængselsstraf for bl.a. majestætsfornærmelse.

Retssagen mod uindbudte gæster på Christiansborg i gang

De Greenpeace-aktivister, som under klimatopmødet i december 2009 lykkedes at trænge ind på Christiansborg Slot, hvor dronning Margrethe var vært ved en gallamiddag for statsledere fra 120 lande, er nu halvandet år senere kommet for domstolen i Danmark.
Mens det kun lykkedes tre af aktivisterne at komme ind på Christiansborg, har den danske statsadvokat anlagt sag mod 11 af de implicerede, heriblandt den daværende direktør for miljøorganisationens spanske afdeling, Juan López de Uralde og norske Nora Christiansen, der sammen gjorde det ud for et ”statslederpar”. De blev som bekendt pågrebet, få øjeblikke efter at de havde foldet bannerne med slagordene ”Politikere taler, ledere agerer” ud, og bl.a. Uralde sad derefter varetægtsfængslet i Vestre Fængsel i 20 dage.

De er nu anklaget for ulovlig indtrængen, foregivelse af offentlig myndighed og dokumentfalsk samt for majestætsfornærmelse.
De første lovovertrædelser kan resultere i nogle måneders fængselsstraf, dokumentfalsk i to år, mens fornærmelse af dronningen kan lægge yderligere et år til dommen. Det er første gang i 80 år, at en dansk domstol skal dømme i en sag om majestætsfornærmelse. Sagen føres i Københavns Byrets 41. afdeling.
Aktivisterne har erklæret sig ikke skyldige. Ifølge avisen ABC mener Uralde, at man bruger sagen som et skalkeskjul for en mislykket miljøkonference.
Sagen startede i går, og der skal afholdes to retsmøder, hvorefter byretsdommer Peter Mørk Thomsen skal afsige sin dom.

Fire tiltaler mod formodet drabsmand

Den 30-årige marokkaner Abselam B.C., der formodes at stå bag drabet på den svenske kvinde i lørdags på Hostal El Cid i Fuengirola, er ifølge Diario Sur tiltalt for mord, mordforsøg på den afdødes veninde, seksuelle overgreb og røveri.
Afhøringen fandt sted i går ved retten i Fuengriola, hvor også den afdødes mor og den svenske konsul i Málaga, Pedro Megías, var til stede.
Manden er varetægtsfængslet og blev om eftermiddagen overført fra arresten i Fuengirola til fængslet i Alhaurín de la Torre.
Den dræbte 18-årige svenskers navn er foreløbig offentliggjort som bare Sandra Eleonora C.


Næsten samtlige kongresmedlemmer stemte for.

Kongressen bekræfter deltagelse i Libyen-aktionen på ubestemt tid

Som forventet stemte næsten alle kongresmedlemmer i går for regeringens forslag om at fortsætte Spaniens bidrag til NATO’s kamp mod det libyske diktatur på ubestemt tid.
De eneste undtagelser var de mindre partier UPyD og IU. Talsmanden for sidstnævnte, Gaspar Llamazares, argumenterede, at aktionen er ”illegal”, og at regeringen havde bedt om støtte til deltagelse i en borgerkrig, der kan blive ”uendelig”.
Spanien bidrager stadig med fire jagerfly af typen F-18, et optankningsfly, en ubåd, en fregat og et af søværnets overvågningsfly, der samlet koster staten 14,4 millioner euro om måneden. Foreløbig lyder prisen altså på omkring 43 millioner.

Mijas’ kommune vil betale forfaldne regninger

Det nye konservative byråd i Mijas har afsat 500.000 euro til at betale regninger, skriver Málaga Hoy.
Det er kun godt en uge siden, at Ángel Nozal blev borgmester i kommunen, og den tid er bl.a. brugt til at gennemgå bunken med ubetalte regninger. Det har vist sig, at omkring 1.200 leverandører har et økonomisk mellemværende på i alt 500.000 euro hos kommunen. Byrådet anser, at selv om der er tale om små beløb, drejer det sig om mange firmaer, som har brug for pengene, og derfor vil de blive betalt før den 31. juli. Pengene skal findes blandt dem, som skylder kommunen penge, ligesom man bl.a. vil spare på kommunens ”selvpromovering”.
Derudover skylder kommunen penge til 200 større firmaer, heriblandt banker, og disse udeståender løber op i 29 millioner euro. Byrådets intention er at komme til enighed med dem om en afdragsordning, hvormed alt kan blive betalt indenfor de næste fire år.

Flamingounge kommer til verden i zoologisk have

En flamingounge er udklækket i den zoologiske have, Bioparc, i Fuengirola. Ungen kom faktisk ud af sit æg den 14. juni, men har nu ladet sig fotografere, og, som det ses på billedet, har den det godt.
Bioparc har nu 32 flamingoer. De første kom hertil for omkring otte år siden fra Tanzania, tilpassede sig hurtigt forholdene i haven og har gennem årene lagt flere æg, der har ført til familieforøgelser.
Læs mere på www.bioparcfuengirola.es.


Nadal, den ydmyge verdensetter

Wimbledon i gang

De næste par uger er der selvfølgelig Wimbledon, altså tennisturnering, på programmet.
Rafael Nadal startede i går, hvor han mødte Michael Russel (USA), der er seedet som nummer 91. Rafa vandt 6-4, 6-2, 6-2.
Forud for turneringen, årets første på grus, som ikke er mallorcanerens yndlingsunderlag, har han igen fejet forventningerne til ham af skulderne ved at kommentere, at Roger Federer er favorit.
Inden Paris sagde han, at det kun kan være et spørgsmål om kort tid, før Novak Djokovic fratager ham førstepladsen. Alligevel vandt Nadal igen i år i den franske hovedstad og holder stadig fast i den første placering. Det er dog med et forspring på 65 point, som ikke er meget, når en sejr i London vil give ham 2.000 point, hvilket naturligvis betyder, at han vitterligt skal vinde for at beholde placeringen øverst på ATP-listen.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa