Det danske magasin i Spanien
Munken lader op – Dansk fodbold og dansk menu i september og oktober

Munken lader op - Dansk fodbold og dansk menu i september og oktober

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt
Vel er der en måned til, men de fodboldglade danskere på Costa del Sol glæder sig allerede. De kan blive en del af de jubelscener, der vil udspille sig her i sensommeren, når Danmark skal kvalificere sig til verdensmesterskaberne i fodbold i Sydafrika i juni 2010. I Casa Danesa, Mijas Costa, arrangerer den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca, tv fra de fire resterende og afgørende kvalifikationskampe mod Portugal i København, Albanien i Tirana, Sverige i København og Ungarn i København på datoerne 5. og 9. september og den 10. og 14. oktober.
”Dansk fodbold. Dansk menu. I det danske hus Casa Danesa”, lyder invitationen til alle fodboldinteresserede fra formanden for La Peña de Dinamarca, Eddie Møller. ”Tv-arrangementerne bliver for alle. Pris 20 euro for en to retters dansk menu og en halv flaske vin”.
La Peña de Dinamarca fik mod på disse arrangementer efter i juni at have samlet 70 til spisning og tv-fodbold (Sverige – Danmark) i den svenske restaurant Area 51 i Fuengirola.

Kapacitet indleder
La Peña de Dinamarca har sikret sig en kapacitet til at lægge op til den første kamp mod Portugal den 5. september, nemlig den tidligere landsholdsanfører Henning Munk Jensen, der nu er bosiddende på Kysten. Han opnåede 62 kampe for det danske landshold – heraf de 24 som anfører. To af disse var mod Portugal, så han kender alt til fodboldstilen og -mentaliteten i dette land.
”Nogle af de kampe, jeg husker tydeligst, var netop dem mod Portugal i 1976 og 77 – begge VM-kvalifikationskampe med Kurt Nielsen som vor træner.
I Lissabon spillede hjemmeholdet særdeles brutalt og fik en spiller udvist. Vi tabte 1-0, så der var året efter lagt op til den store hævn og revanche i Idrætsparken, men vi blev på ny besejret. Denne gang hele 4-2. Vi havde et kanonhold med store navn som Allan Simonsen og Per Røntved – sidstnævnte klaskede i Portugal en modstander ned, uden at dommeren så det”, beretter Henning Munk Jensen, der roser La Peña de Dinamarca for arrangementerne. Han er imponeret over det store arbejde klubben lægger for dagen.

Holdet har imponeret
Henning Munk Jensen tror, Danmark sikrer sig førstepladsen i sin kvalifikationsgruppe, at Ungarn falder fra og at Portugal og Sverige kommer til at kæmpe om den 2. plads, der giver adgang til ekstra kval-kampe – de såkaldte play off-kampe.
Før de fire sidste spillerunder er stillingen således:
Danmark 16 point, Ungarn 13, Portugal og Sverige begge 9, Albanien 6 og Malta 1.
Alle nationer har spillet seks kampe.
”Vel var Danmark lidt heldig i første kamp mod Portugal i Lissabon, men siden har holdet, trods flere skader hos de bedste spillere, imponeret”, siger Munken, der på klubbasis spillede for AaB, PSV Eindhoven i Holland, San Jose Earthquakers i USA og Edmonton Drillers i Canada.” Nye spillere har slået til og Thomas Sørensen stået fantastisk i målet. Træner Morten Olsen har absolut fået det bedste ud over sit materiale”.
For sine præstationer blev Henning Munk Jensen to gange kåret som ”Årets Fodboldspiller” i Danmark.
Nu glæder han sig til at møde alle fodboldinteresserede spaniensdanskere til Peña de Dinamarcas arrangementer, hvro man møder op kl. 18 for spisning inden kampene, der er programsatte til kl. 20.

Dansk statistik
Danmark er rangeret som den 15. bedste nation i verden, Portugal som nummer 17, Sverige som nummer 42 og Ungarn som nr. 44. Albanien og Malta som henholdsvis nr. 95 og 150.

Danmarks resultater i VM kvalifikationsgruppe 1:

 Ungarn – Danmark  0-0
 Portugal – Danmark  2-3
 Danmark – Malta  3-0
 Malta – Danmark  0-3
 Danmark – Albanien  3-0
 Sverige – Danmark  0-1

Match-statistikken mod de resterende modstandere:
 

 Portugal  9 kampe  2 vundet  6 tabt  1 uafgjort
 Albanien  7 kampe  6 vundet  1 tabt  ————–
 Sverige  100 kampe  37 vundet  45 tabte  18 uafgjorte
 Ungarn  16 kampe  5 vundet  8 tabt  3 uafgjorte

 

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa