Den nøgne sandhed… La Danesa afprøver nudiststrandene på Costa del Sol

Den nøgne sandhed... La Danesa afprøver nudiststrandene på Costa del Sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Sommeren er i fuld gang, og der er atter trængt på strandene langs Costa del Sol.
En interessant del af det at være fastboende her på Costa del Sol er at udforske både det umiddelbare nærområde og i et lidt videre perspektiv, hele kyststrækningen og videre ind i landet, før man udvider horisonten til også at inkludere hele Spanien og nabolandene. Jeg og min familie har selvsagt fundet vores favoritsteder og favoritstrande, som de fleste andre, men vi har også benyttet weekenderne til at køre lidt længere end hvad vi normalt gør, for at udforske strande langs hele Costa del Sol, fra Tarifa helt i vest og videre til strandene øst for Málaga by.
Som mange andre har vi ofte kørt forbi et skilt langs kystvejen, hvor det står ”Playa Nudista” uden at tænke så meget over det, og derfor blev min kone også overrasket, da jeg en smuk og varm dag foreslog, at vi skulle gøre netop det; udvide vores horisont lidt og teste nudiststrandene på Costa del Sol. ”Vi har da aldrig været nudister! Men ok, lad os afprøve det,” sagde hun. Som sagt så gjort, vi tog af sted en tidlig morgen med det formål at besøge et par forskellige steder, som man her kan læse lidt mere om.

Marbella – Cabopino

Den smukke strand ved Cabopino var vores første stop. Dette er en af vores favoritstrande langs Costa del Sol, og ikke en ren nudiststrand. Hvis man går direkte ned til stranden fra parkeringspladsen og til venstre for havnen, mod den store strandrestaurant, er det en almindelig strand for påklædte mennesker. Hvis man tager til højre og mod sanddynerne er det blandet, dvs. frivilligt om man vil smide klæderne eller ikke. Stranden her er efter vores mening blandt de bedste på Costa del Sol, og er meget populær, også for familier. Den kaldes her Playa Artola og/eller Playa de las Dunas. For os var dette et godt sted at starte, ikke mindst eftersom vi har været her mange gange før. Her var der en god del mennesker, mange med tøj på, og mange uden. Det fungerer helt fint, og i sæsonen er denne strand så fuld af folk, at det kan være vanskeligt at finde parkering, til trods for en relativt stor parkeringsplads.
 
Indtil for få år tilbage kunne man køre videre i sandet mellem træerne efter parkeringspladsen, og parkere nok så langt væk fra den egentlige parkeringsplads, men heldigvis har kommunen nu spærret for denne trafik. Det medførte store ødelæggelser på de sårbare sanddyner og fauna og flora i dette særprægede område. Desværre bruges området meget af hundeluftere, og det vrimler med hundelort langs gangstierne. Dette burde blive første stop for kommunens ”hundelortsvagter”, for det var blevet til mange bøder på 600 euro her. Rigtigt ærgerligt, for vi kan godt lide hunde, men når man ser dette svineri, kan man ikke andet end at have fuld forståelse for, at mange mennesker hader både hunde og hundeejere, og ligeledes får man en vis enighed med forbudet om at tage hund med på de fleste strande langs Costa del Sol. Det er simpelthen ikke ok, og det er tydeligt, at alt for mange hundeejere er helt og aldeldes ligeglade.
 
Cabopino 
 
Cabopino er en valgfri strand, man kan her gå påklædt, let afklædt eller nøgen. Et fint sted at begynde, hvis man er nudist for første gang, og uanset en af de fineste strande langs Costa del Sol.

Mijas Costa – Playa Nudista de Playamarina

Efter Cabopino gik turen videre mod Fuengirola, og lige før El Faro drejede vi af og kørte mod Marbella igen, for at kunne komme af N-340 motorvejen og parkere i nærheden af den næste strand, vi havde bestemt os for at besøge. Vi stoppede ved Urb. Playa Marina, hvor vi parkerede ovenfor vejen ved veterinærcenteret, før vi gik over gangbroen og ned mod det store blå skilt, som de fleste har lagt mærke til, når man kører langs kystvejen – Playa Nudista. Dette er en ren nudiststrand, så her var det bare med at smide håndklæde og alt stof… og glemme at vi var helt nyslåede nudister. Stranden her er ganske lille, og man hører en del trafikstøj, men ellers er det et ganske behageligt sted. Det er gode muligheder for snorkling her, vandet er krystalklart og der var en del mennesker. Der er også en lille strandbar her, hvor man kan få købt lidt mad og drikke. Efter en rask dukkert i havet og lidt sol på stranden tog vi videre, men det må siges, at vi rigtig godt kunne lide denne strand! Rigtig afslappet atmosfære.

Benalmádena – Benalnatura

Sidste stop på turen var nudistranden Benalnatura, som er en 100 % nudiststrand, der ligger nogle få minutters kørsel fra casinoet i Torrequebrada, når man kører fra Benalmádena i retning mod Fuengirola. Dette er en smuk lille strand med alle faciliteter, inklusiv en chiringuito hvor man bliver nægtet servering, hvis man har tøj på! Dette var dagens travleste strand. Den ligger mellem to luksuslejlighedskomplekser, og selve området er meget velholdt. Kombineret med den utroligt smukke sti ned til stranden, som mest minder om en tropisk jungle, er det let at se, hvorfor denne strand er populær. For os nybegyndere virker det lidt underligt at skulle både gå rundt i baren og at sidde der for at spise uden tøj på, selv om man selvfølgelig sidder på sit eget badehåndklæde. Det fungerer tilsyneladende helt udmærket, selv om det for os ikke fristede med frokost i adamskostume.
 
Nu var dagen som nudister forbi, og nogen tænker måske på, om det frister med en gentagelse? Tja, det var helt fint og ikke noget særligt, men jeg må indrømme, at jeg personligt nok ikke helt forstår, hvad nudisme og naturisme egentligt drejer sig om. Frihedsfølelse og det at blive brun på hele kroppen er noget, man hører ofte i denne sammenhæng, men vi fik ikke hverken mere eller mindre frihedsfølelse end vi har med tøj på, og vi har heller ikke noget stort behov for absolut at blive brun på hele kroppen. Derfor tror jeg nok, at næste gang du møder mig på stranden, så har jeg shorts på og en Cuba Libre i hånden!
Udover disse tre strande, som vi fik afprøvet på én og samme dag, er der også andre nudiststrande på Costa del Sol. De følgende er dem, vi kender til, men det er ikke sikkert, listen er komplet.
Estepona – Costa Natura
Torremolinos/Málaga – Guadalmar
Torre del Mar – Almayate
Nerja/Maro – Cala del Pino
 
 
 
 
 
Af Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa