Det danske magasin i Spanien
Uro i Catalonien · Spansk økonomi måske på vej retur · Primera Air konkurs

Uro i Catalonien · Spansk økonomi måske på vej retur · Primera Air konkurs

Uro i Catalonien

Årsdagen for det ulovlige uafhængighedsvalg i Catalonien udviklede sig i mandags kaotisk. Der var anmeldt flere demonstrationer flere steder i Catalonien, men i Barcelona udviklede demonstrationerne sig sidst på aftenen til direkte gadekampe mellem politi og de mest radikale separatister. En overgang lykkedes det en gruppe radikale på små 500 personer at overrumple politiet og trænge ind i det catalanske parlament. Politiet fik sig dog reorganiseret og genetableret kontrollen, men 32 betjente kom på skadestuen. De radikale catalanske separatister protesterede ikke kun mod centralregeringen i Madrid men også mod Quim Torra og hans regionalregering, som de ikke mener, gør nok for at få Catalonien løsrevet.
Dialogen mellem Pedro Sánchez’ regering i Madrid og regionalregeringen i Catalonien lader fortsat vente på sig.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

Spansk økonomi måske på vej retur

Den afgående præsident for Spaniens næststørste bank, BBVA, er urolig for landets økonomiske perspektiver. I et stort interview til dagsbladet El Mundo fortæller Francisco González, at han frygter, Spanien står foran en ny mindre økonomisk krise. “De sidste to år har Spanien stået stille, både økonomisk og politisk, og det kommer vi nu til at betale for,” forklarer han til dagbladet og uddyber: “Med to valg på to år og den mindste mindretalsregering i mands minde som resultat, kommer vi ingen vegne. Det ses på de faldende investeringer og den stigende ledighed. Situationen i Catalonien smitter naturligvis heller ikke positivt af på regnskabet.” Francisco González var en af de få fremtrædende spanske erhvervsledere, der i 2008 offentligt udtalte sig kritisk om den daværende regerings økonomiske politik.
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 

Primera Air konkurs

Det islandske flyselskab Primera Air indstillede mandag alle aktiviteter og meldte sig i går, tirsdag, officielt konkurs. Selskabets historie går tilbage til 2004 men har de sidste år haft adskillige afgange mellem Danmark, Norge, Sverige og Spanien. Specielt de sidste to år har været hårde for Primera Air, som bl.a. sidste år led et tab på ti millioner euro, da selskabet mistede et af sine fly på grund af alvorlige problemer med korrosion (nedbrydning af metal i flyet). I år har Primera Air tabt over 20 millioner euro på forsinkelser og operationelle problemer samt leasing af fly for at opfylde forpligtelserne overfor passagerer. Primera Air beklager på deres hjemmeside indstillingen af deres aktiviteter. Over 4.000 kunder ligger i dag inden med en Primera Air flybillet, som de næppe får refunderet.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.