Det danske magasin i Spanien
Mercadona er størst og billigst · Torremolinos fejrer 30 års selvstændighed · Store hjerter i Mijas

Mercadona er størst og billigst · Torremolinos fejrer 30 års selvstændighed · Store hjerter i Mijas

Mercadona er størst og billigst

Forbrugerrådet, OCU, har den sidste måned sammenlignet priser og produkter i hele landets supermarkeder. Rådets omfattende rapport konkluderer, at supermarkedet Mercadona er det billigste supermarked på Costa del Sol. Ikke overraskende er supermarkedet i El Corte Inglés det dyreste. Forbrugerrådets beregninger viser, at en gennemsnitsfamilie i Málaga-provinsen på fire medlemmer årligt bruger 4.980 euro på mad- og dagligvarer. Køber man de rigtige varer de rigtige steder, kan en husholdning årligt spare 940 euro. Supermarkederne Dani, Supeco og Vidal er en anelse billigere en Mercadona, men disse er ikke landsdækkende og det er f.eks. kun Dani, som er præsenteret i Andalusien.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 

 

Torremolinos fejrer 30 års selvstændighed

Der er ikke bare byfest i denne uge i Torremolinos. Byen fejrer også 30 år som selvstændig kommune. Op igennem 80’erne kæmpede Torremolinos nemlig en brav kamp for at blive løsladt fra Málaga og skabe sin egen kommune. I 1988 vurderede Junta de Andalucía, at byen havde rette størrelse og kapacitet til at gå “solo”. Jubilæet fejres bl.a. på årets feria, som løber til og med på søndag. I årene omkring “skilsmissen” var forholdet mellem Málaga og Torremolinos ikke det bedste, og indtil for få år siden var der fortsat stridigheder om størrelsen på Torremolinos’ gæld til Málaga – og om hvordan den skulle afbetales. Da Torremolinos’ nuværende borgmester, José Ortiz, kom til magten efter kommunalvalget i 2015 fik han dog hurtigt en aftale i stand med Málagas borgmester, Francisco de la Torre, om de to kommuners interne mellemværende.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Store hjerter i Mijas

Byrådet i Mijas har vedtaget at åbne en ny fond, som skal støtte velgørende formål. Fonden får et budget på næsten 700.000 euro hvoraf knap 100.000 vil blive doneret direkte til sociale formål som cancerhospice Cudeca, Røde Kors i Mijas og den lokale Alzheimer-forening. De 600.000 skal gives ud som rentefrie lån til føromtalte og andre velgørende formål. Det er første gang, en kommune på Costa del Sol tager denne type initiativ.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.