Det danske magasin i Spanien
Forhenværende økonomiminister skal i fængsel · Fire lig på én dag · El Ingenio moderniseres og udvides

Forhenværende økonomiminister skal i fængsel · Fire lig på én dag · El Ingenio moderniseres og udvides

Forhenværende økonomiminister skal i fængsel

Rodrigo Rato bliver historiens første spanske minister, der kommer bag tremmer. Den tidligere økonomiminister har fået stadfæstet sin dom på fire et halvt år i fængsel for sin rolle i Bankia-sagen “Tarjetas Black”. Sagen går på, at 63 medlemmer af bestyrelsen og ledelsen i en lang årrække havde et kreditkort i bankens navn til dækning af deres repræsentationsudgifter. Men de mange kreditkort blev brugt så flittigt, at myndighederne tiltalte bankens ledelse for misbrug. Anklagen fulgte i kølvandet på Bankias omstridte børslancering og store økonomiske problemer. Rodrigo Rato var økonomiminister under José María Aznar i perioden 1996-2004 og blev senere direktør for sparekassen Caja Madrid, som blev til banken Bankia. Rodrigo Rato og hans forgænger Miguel Blesa har fået de hårdeste straffe i sagen, men sidstnævnte begik selvmord sidste år.

 
 
{loadposition Boligguide2018}
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
 

Fire lig på én dag

Han blev kidnappet på åben gade i Estepona og et par timer senere fandt politiet liget af den 29-årige spanier i vejkanten 50 km. uden for byen. Mordet er sandsynligvis resultatet af et brutalt opgør mellem to af provinsens største narkotika-mafiaer. Tirsdag fandt politiet også tre lig på en landejendom i Coín. Et hollandsk ægtepar på 59 og 62 og hendes mor på 89 år blev fundet på deres ejendom efter parrets datter slog alarm. Politiet vurderer, at de tre personer har ligget livløse i flere dage, måske en hel uge, men har intet motiv eller mistænkte bag de tre dødsfald. De to sager fra Estepona og Coín er naturligvis det store samtaleemne i de to byer.
 
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 
 

El Ingenio moderniseres og udvides

Det store shopping-center mellem Torre del Mar og Vélez-Málaga skal udvides med 4.800 kvadratmeter og moderniseres for i alt seks millioner euro. Shopping-centret blev indviet i år 2000 som det første shopping-center nogensinde øst for Málaga. Sådan er det stadig, men nu gøres El Ingenio endnu større og bedre. “Online salget stiger årligt med 20 procent. Derfor skal vi fremover tilbyde mere kultur og anderledes oplevelser, for ikke at falde i besøgstal i centret,” lyder det i en pressemeddelelse. Shopping-centret har årligt 4,5 millioner besøgende.
 
 
 
 

{loadposition google_nativeLD}

 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.