Det danske magasin i Spanien
Sevilla – byen at besøge 2018

Del

Der skrives meget om Sevilla i følge Lonely Planet er det med rette. Rejseguiden har nemlig udvalgt Andalusiens provinshovestad som nummer et i listen over byer at besøge 2018 i deres Best in Travels.

Det er for trettende år i træk, at Lonely Planet rangerer lande, byer og regioner som hotteste rejsemål for indeværende år. Forrige år var det Bordeaux i Frankrig, som tog førstepladsen som det hotteste by og året forinden var det Dublin i Irland.
 
Lonely Planet skriver selv i deres begrundelse for udnævnelsen: ”I de seneste 10 år har er Sevilla forandret. Det som engang var en metropol fuld af trafikkøer langs med de historiske punkter er nu blomstret til at være en by med cykler og sporvogne, ivrig for et genoplive sin kunstneriske fortid”.
 
Og ja, Sevilla er populært. Og endnu mere opmærksomhed har byen fået de seneste år, blandt andet efter at udvalgte pladser i Sevilla udgjorde dele af scenerne i den succesfulde tv-serie Game of Thrones. For dem som er film- og tv-interesserede kan det også nævnes, at Sevillas filmfestival, den femtende af slagsen, afholdes fra d. 9. – 17. november i år. Men ikke nok med det, i år kommer også den 31. European Film Awards til at blive fejret og uddelt af Det Europæiske Filmakademi i Sevilla d. 15. december.
 
Sevilla er i virkeligheden ikke noget ukendt rejsemål. I guide- og turistbøger kan man læse side efter side om de historiske ’must see’ i byen, som f.eks. Plaza de España, Alcázar, katedralen, klokketårnet Giralda, det gyldne tårn La Torre de Oro.
Vi har på La Danesas redaktion vil også gerne give nogle råd til, hvad man kan foretage sig i regionshovestaden.
 

En herlig rundtur i Sevilla!

Man kan starte ved katedralen i Sevilla, og når man har set dette fantastiske monument, kan man fortsætte via Calle Hernando Colon op mod det smukke rådhus på Plaza de San Francisco. Her passerer man flere små butikker med klassiske mad- og drikkesouvenirer. Derefter kan man vandre ned til det hyggelige torv Plaza Alfalfa, hvor man kan besøge den vidunderlige butik Aromas de Sevilla, hvor an kan skabe sin egen unikke parfume. Efterfølgende kan en kaffepause i dette kvarter varmt anbefales.
 
Rundturen fortsætter til den moderne arkitektoniske ’skillelinje’ Las Setas. Her kan vi beragte det mere moderne Sevilla og for kun 3 euro får vi en slående udsigt over hele staden. Nede på vejplan igen kan man så kigge ind hos vinkenderen i butikken Lama La Uva for at få prøvet fantastisk vine fra hele landet.
Efterfølgende kan man gå langs Calle Feria, hvor der er åbnet flere mindre og økologiske butikker. Her afholdes også Sevillas marked om torsdagen.
Afslutningsvis kan man besøge det klassiske madmarked Feria Market, som er mere traditionelt og meget billigere end det moderne madmarked Lonja del Barranco. Har man mere tid tilovers kan man krydse den smukke Triana bro og tage en rolig to langs med floden.
 

Restaurantbesøg

I Sevilla er der i løbet af det seneste år opblomstret et fantastisk nyt moderne køkken, som præges af hæftig fusion. For at prøve dette ’nye køkken’ anbefales et besøg på en af restauranterne fra ’Ovejas Negras Company’. De har syv restauranter, som alle er et besøg værd og samtlige og adskillige stjerner hos velkendte anmeldelsessider på internettet så som tripadvisor. Ovejas Negras Company holder en høj standard med retter til rigtig gode priser. Se www.ovejasnegrascompany.com

10 bedste byer at besøge 2018 ifølge Lonely Planet

1. Sevilla, Spanien

2. Detroit, USA

3. Canberra, Australien

4. Hamburg, Tyskland
5. Kaohsiung, Taiwan

6. Antwerpen, Belgien

7. Matera, Italien

8. San Juan, Puerto Rico

9. Guanajuato, Mexico

10. Oslo, Norge
 
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.