Det danske magasin i Spanien

Facts:

Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.

Se mere til dem på www.currame.com, https://www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
 
Østrogen kaldes for det kvindelige kønshormon, simpelthen fordi du som kvinde har de højeste niveauer af østrogen i din krop. Østrogen bliver dannet i æggestokkene og har mange funktioner i kroppen gennem hele dit liv. Under puberteten er østrogen vigtig for at udvikle bryster, kønsorganer, kønsbehåring mm. Derudover er østrogen involveret i din menstruationscyklus og i forbindelse med graviditet og fødsel. Når du går i overgangsalderen, falder din produktion af østrogen, og dette kan give ubehagelige bivirkninger.
Symptomer på østrogen dominans – Genkender du dette?
• √ Vægtøgning (især på hofter og mave)
• √ Uregelmæssig menstruation og/eller smertefuld menstruation
• √ Hyppigere PMS-tegn, såsom brystspænding, humørsvingninger, hovedpine mv.
• √ Oplever du tit træthed og manglende overskud?
• √ Føler du dig lettere irriteret og kan føle dig deprimeret?
• √ Problemer med din nattesøvn?
• √ Oplever du manglende sexlyst?
• √ Hårtab – eller hår på steder, du bestemt ikke ønsker?
• √ Du oplever hedeturer (dag og/eller nat)
• √ Dine slimhinder er tørre i skeden
• √ Stivhed og ømhed i led og muskler
 
Østrogen påvirker knoglernes længdevækst og øger indbygningen af calciumsalte i knoglerne. Desuden øger de tilbageholdelsen af salt og vand i kroppen, og derfor kan det måske også forklare, hvorfor du kan opleve en stigning i kropsvægt umiddelbart før din menstruation.
 

Hormonforstyrrende stoffer

Der har været mest fokus på de såkaldte miljø- eller xenoøstrogener, der efterligner effekten af det naturlige østrogen. I naturen og hos forsøgsdyr er det vist, at miljøøstrogener bl.a. kan forårsage hunlig udvikling (feminisering) af hanner, nedsat frugtbarhed og misdannelser af kønsorganerne. En eventuel virkning af hormonforstyrrende stoffer hos mennesker er ikke lige så grundigt undersøgt, men stofferne mistænkes for at kunne medføre lignende effekter her. Interessen er også øget for stoffer, der blokerer for virkningen af østrogen (antiøstrogener) og mandlige kønshormoner (antiandrogener). Der er desuden blevet påvist miljøstoffer, som forstyrrer virkningen af skjoldbruskkirtlens hormoner.
 
Eksempler på ting, der kan give mere østrogen-ubalance
• Plastikprodukter, såsom opbevaring og flasker
• Kosmetik, makeup og toiletartikler
• Ikke-økologiske madvarer
• Dåser
• P-piller (prevention)
• Sojaprodukter
• Og meget mere
 

Balancering af østrogen

Progesteron produceres i æggestokkene, binyrerne og (under graviditet) i moderkagen. Progesterons rolle er uhyre vigtig for din krop, hormonsystem og velbefindende! Progesteron hjælper dig med at blive gravid, støtter dig under graviditet, giver en smidigere hud og hjælper imod tørre slimhinder. Derudover giver den også mere harmoni i dit mentale liv.
Progesteron arbejder tæt sammen med østrogen, og derfor er deres fælles balance uhyre vigtig, hvis du vil balancere dit hormonsystem!
Er du gået i overgangsalder, kan progesteron være en af de vigtigste elementer til at bekæmpe alle gener, du evt. møder!
 
Østrogen og progesteron
Et overskud af østrogen i forhold til progesteron kan forklare mange symptomer hos kvinder.
Hos ældre kvinder, der anvender østrogentilskud alene, kan et mangel af progesteron også resultere i symptomer på østrogen dominans, som omfatter vægtøgning på hofter og lår, ømme bryster, muskelknuder, irritabilitet, væskeophobning, og problemer med skjoldbruskkirtlen. Disse symptomer er også set hos nogle kvinder som nærmer sig overgangsalderen, hvis østrogenniveauer svinger vildt fra høj til lav uden balancering af progesteron.
 
Hvis østrogen dominans ikke korrigeres, kan det føre til kræft i livmoderen og bryster, og insulinresistens. Ved overgangsalderen, falder æggestokkenes østrogen og progesteron produktion som kan give nye symptomer, herunder: hedeture, nattesved, vaginal tørhed, søvnforstyrrelser, tåget tænkning, hurtigere aldring af huden, og knogletab.
 
Har du brug for hjælp?
- Så skriv til os på info@currame.com, ganske gratis, og vi vil se, hvad vi kan gøre for dig!
Kan din mand komme i overgangsalder?
Ja for søren!
 
Mænds niveauer af testosteron begynder at falde omkring midten af 40’erne. Dette kan være tegn på, hvad der er almindeligt kendt som andropause – den mandlige overgangsalder. Selvom det er en naturlig del af aldring, kan faldet i testosteronproduktion være mere markant hos nogle mænd end andre og give ubehagelige symptomer, såsom: overdreven vægtøgning, stress, mangel på motion, og mange medikamenter tærer på en mands evne til at fremstille testosteron, hvilket resulterer i ubalance i hormonsystemet og mangel på livsgnist.
 
Hvad kan du gøre fra idag af?
Jo mere fedt du har på sidebenene, jo større østrogen dominans kan du også have!
Aromatase er et enzym i din krop, som f.eks. fremmer dannelsen af østrogener og fedt i din krop. Aromatasehæmmere er i stand til at reducere cirkulerende østrogen hos kvinder og mænd ved at hæmme den enzymatiske omdannelse.
 
Der er mange naturlige aromatasehæmmere derude, blandt andet grøntsager fra korsblomstfamilien, såsom broccoli, kål og fra alliumfamilien, såsom løg og hvidløg. Kosttilskudet Quercetin fra æbler, kål, løg, resveratrol fra skallen af røde druer og rødvin. Omega-3 EPA og DHA har også vidst sig at have en fantastisk effekt op lige dette problem.
 
Er du nysgerrig på mere?
Så smut ind på vores hjemmeside og tilmeld dig Chloe’s undervisning om østrogenbalance. Så snart du er tilmeldt får du undervisningsfilerne tilsendt, som du så kan se/høre når som helst. http://www.currame.com/produkter/oestrogenbalance-webinar/
 
Test dit hormonssytem!
Det kan virkelig være afgørende at finde ud af hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælp sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse som analysere hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på info@currame.com
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedkonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på friederich@currame.com eller på +4527207723
På gensyn! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
Kilde: http://denstoredanske.dk/Krop,_psyke_og_sundhed/Sundhedsvidenskab/Samfundsmedicin/hormonforstyrrende_stoffer
Af Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Uddannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.