Det danske magasin i Spanien
Det lyder som valget mellem to rejseformer, der kan bringe os af sted på sommerferien. Og det er det selvfølgelig også. Men lige nu handler det om de to mest grundlæggende elementer for liv; nemlig væske og ilt.

I min BodyTalk-klinik arbejder jeg med det hver eneste dag sammen med klienter, hvis celler ikke optager tilstrækkelig væske eller ilt – eller begge dele: To af kroppens vigtigste næringstoffer – kroppens brændstof, energien som hjælper alle de fysiologiske systemer, organer, kirtler osv. med at udføre deres job.
Når jeg arbejder med det i klinikken, drypper der som regel lidt af på mig selv, og jeg føler mig da også både sund og rask – i god balance. Så derfor blev jeg faktisk overrasket, da jeg det gik op for mig, at pumperne, som skal bringe energi, som fx væske og ilt, ind i mine celler og affald ud, slet ikke fungerer optimalt.
Selvom jeg arbejder med non-verbal kommunikation med kroppen hver eneste dag og derfor har en god del erfaring at trække på, fik jeg alligevel behov for en form for bevis for, at den info, jeg opsamler fra min egen krop, er rigtig. En validering.
Hvorfor lyttede jeg ikke selv til min krop, eller måske nærmere: Hvorfor opdagede/reagerede jeg ikke på min krops signaler, og stolede på min tolkning af dem, da mine systemer begyndte at hænge lidt i bremsen?
 

Mere om non-verbal kommunikation

Alle bevidste væsener kommunikerer via fysisk ageren og det sprog, som hver art lærer og formår at bruge – men fælles for os alle er den non-verbale kommunikation, som jeg beskev i sidste udgave af magasinet her.
Non-verbal/intercellulær kommunikation er en vigtig del af vores realitetsopfattelse. Mennesker modtager non-verbale beskeder konstant, og afhængigt af i hvilken grad vi lytter, tuner ind og er modtagelige, er vi opmærkesomme/bevidste om beskederne. Vi bør huske, at vi har en masse mentale filtre, som fx tankemønstre, overbevisninger, forventninger og attituder skabt i løbet af livet som cellulær hukommelse kombineret med en livslang påvirkning fra vores omgivelser (aktiviteter, følelser, begivenheder, mennesker, dyr, steder, planter, objekter, penge, tid, arbejde…), som forvrænger og nogle gange endda blokerer vores medfødte evne til bevidst at sende og modtage non-verbal information.
 
Evnen til at kommunikere non-verbalt kan normalt genoptrænes, og den giver dig muligheden for at lytte til og ‘tale’ med alle bevidste væsener; dyr, babyer, mennesker som har mistet deres sprog (handicap, alzheimer’s osv.), planter og træer etc. Bevidste væsener, som ikke har et verbalt sprog, bliver ofte frustrerede over vores mangel på forståelse af deres tanker, følelser og forgæves forsøg på at kommunikere med os – det kender vi fx. fra babyer, der bliver ved med at græde, selvom vi mener at have gjort alt for at tilfredsstille deres behov. Vi kender det fra kæledyret, der gentagne gange spiser vores sko – eller alzheimer’s-patienten, som begynder at råbe og slå ud efter dem, som han/hun forsøger at vise, hvad der er galt, hvilket behov, der ikke er dækket, hvilke følelser, der er i spil, osv.
 

Kommunikation med egne celler

Og så er vi tilbage til kommunikationen med vores egne celler, som selvfølgelig ikke spiser vores sko, råber eller slår. Derimod sender de signaler til os om, at noget er galt – først ganske subtilt, fx en uro i kroppen, træthed, udslet, fordøjelsesproblemer, humørsvingninger osv. Senere bliver det mere tydeligt: Smerter, udmattethed, hårtab osv. Og når vi heller ikke tager det alvorligt, sætter kroppen ind med det helt store skyts i form af alvorlig sygdom.
 
Ligesom med alle andre medfødte og tillærte færdigheder skal man øve sig i non-verbal kommunikation, og det helt normalt, at man i begyndelsen tvivler på, om det man opfanger reelt er en besked eller noget man forestiller sig.
 
Sikkerheden opstår over tid – når beskederne/svarene begynder at komme meget hurtigt, når det, du modtager, er så ‘underligt’, at du bare ved, at du ikke selv ville have fantasi til at finde på det, når du har en urokkelig fornemmelse af beskedens rigtighed, eller når information rammer præcis i sagens kerne.
Beskederne/svarene kommer nogle gange med så svag en lyd, at du ‘må skrue op for den’, billedet kan være så utydeligt, at du ‘må pudse dine briller’ – billederne kan komme som 3D images, en følelse i kroppen, ord, sætninger, historier, lugte, tanker, ren viden…
Og husk at alle bevidste væsener kan have et komisk talent – det oplever jeg især ofte med dyr, som kan være drillende og sjove.
Hvert eneste bevidste væsen har sin helt egen personlighed, sin egen agenda og sit eget formål.
Og det har vores celler også.
 

Tilbage til vand og luft

Efter valideringen af mine cellers opråb om ubalancer i både væske- og iltoptagelse, har nu givet disse to områder mit fulde fokus, og jeg arbejder både med mit luftvejssystem, min vejrtrækning (masser af bjergluft), de røde blodlegemer, cellemembranerne, pumperne, cellernes evne til at optage væsken – og her gør jeg ekstra meget ud af at tilbyde dem det allerbedste vand, gode mineraler og salte (fra havet) – og endnu en gang: Ro på! www.helle-kan-alt.com har det med at poppe op igen og igen. Jeg må vist hellere lukke domænet helt ned 🙂
 
Vil du bestille en BodyTalk-session eller vide mere om, hvad non-verbal kommunikation kan gøre for dig, så ring eller send en besked / mail til Helle Espensen, Aut. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
 
God sommer!
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.