Det danske magasin i Spanien
Da en lille idé blev til kystens bedste forretning

Han har aldrig været en lille grim ælling – men derimod den lille mand, der startede fra bunden og i dag flyver blandt verdens smukkeste svaner. 

Vi har mødt manden, der på rekordtid har skabt Costa del Sols største danskejede arbejdsplads og ufortrødent flyver mod nye horisonter.

Attitude, Commitment, teamwork, performance.

Det er disse fire ord man bliver konfronteret med, når man træder ind ad døren hos AnyTech365.com i Elviria. På skandinaviske værdier har Janus Rægaard Nielsen skabt en virksomhedskultur, som medarbejdere fra hele verden kan samles om. ”I dag er vi 200 mand i butikken. Men om et år er vi nok dobbelt så mange,” kommer det roligt fra den danske IT iværksætter, der bestemt ikke lyder som en mand, som har mistet jordforbindelsen.

Idéen, der fik det hele til at eksplodere

Kort fortalt er AnyTech365.com et IT sikkerheds-, og support firma, der sikrer sine kunder en sikker og velfungerende computer. Virksomheden tilbyder den assistance og sikkerhed, man som pc og internetbruger måtte have behov for, når man bruger sin pc i hverdagen, er på internettet, handler online og bruger sin online bank. Lige så kort fortalt gik Janus og hyggede sig i sit firma MYSecurityCenter, som via nettet sælger sikkerhedssoftware til pc-brugere over hele verden. Havde man behov for hjælp til at få sin nye sikkerhedsprogram installeret, var man velkommen til at kontakte en af virksomhedens IT supportere, som sad klar på kontoret i Marbella. Men medarbejderne kom ofte på overarbejde, for de blev overdynget med mails og opkald fra kunder, som havde alverdens tvivl og problemer med deres pc’ere.
”En dag kommenterede en medarbejder spontant, at man næsten skulle kunne leve af udelukkende at tilbyde online IT support. Jeg tænkte ikke videre over det, men en dag faldt tiøren. Selvfølgelig, tænkte jeg, og slog hårdt i bordet,” fortæller Janus Rægaard Nielsen, som kort efter havde et nyt firma og koncept klar og derefter fik sine nye IT hjælp og supportpakker ud i den store verden via facebook, google og nettets mange nye muligheder. ”Hurtigt væltede det ind med ordrer. I de 20 år jeg har arbejde med IT sikkerhed, har jeg aldrig set noget lignende.” Men eventyret var kun lige begyndt.
 
 
 
 
 
 

En ny verden og de bedste i verden

Et halvt liv i branchen har naturligvis givet en stor kontaktflade, som den danske IT iværksætter ikke tøvede længe med at udnytte.
”Vi har en lang række partnere, som anbefaler og markedsfører os overfor deres kunder som f.eks. Spamfighter, der er et andet succesfuldt dansk IT sikkerhedsfirma. Det fungerer rigtigt godt, for vores partnere har rigtig gode produkter, og vi tilbyder den assistance, deres kunder har brug for, men som de ikke selv kan levere,” forklarer Janus, som i dag har partnere over store dele af verden. Derfor behersker virksomheden på Costa del Sol i dag alle europæiske sprog.
AnyTech365.com er et fint eksempel på den nye type virksomheder, der skyder op i dagens verden. Næsten alle husstande har i dag en pc og alle har brug for internettet for at kommunikere med sin bank, myndighederne, købe ind og kommunikere med familie og venner. De mange brugere og den forøgede kommunikation giver også behov for service og assistance. Men i stedet for at gå til nærmeste pc-shop og betale 50 euro i timen for service, kan det ordnes lettere, hurtigere og billigere over telefonen og nettet med et abonnement hos AnyTech365.com. ”Vi sidder her på Costa del Sol men kan logge på din pc over hele verden. Herfra tjekker vi den, rengør den og løser de problemer, vores kunder har,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, som understreger, at hans virksomhed udelukkende vækster takket sin gode service. 96 procent af kunderne giver virksomheden karakteren ”fremragende” på Trustpilot. Derfor kommer kunderne og nye potentielle samarbejdspartnere i dag stort set af sig selv. Janus fremhæver også stolt, at hans firma er det eneste i verden, som officielt anbefales af Teamviewer, som er verdens største firma indenfor software fjernsupport. ”Omdrejningspunktet i alt, hvad vi foretager, os er service, for vi vil levere den bedste service i vores branche. Alt tyder på, vi også er de bedste, og det er jeg naturligvis stolt af,” siger Janus Rægaard Nielsen og tilføjer, at man nu også tilbyder alle et gratis pc sundhedstjek. Man skal blot give virksomheden et kald, hvorefter en af de danske IT eksperter vil logge på maskinen og tjekke den fra a til z. Dette er en service, som normalt koster 499 dkk, men som har givet et enormt boost af nye, betalende kunder, da helt op til 35 procent efterfølgende tegner et abonnement.

Åbner øjnene

Den kraftigt stigende kundemasse og de gode anmeldelser har fået flere IT investorers øjne op for AnyTech365.com. Det gælder blandt andet Morten Wagner, som netop købt ti procent af virksomheden. ”Morten Wagner står bag succes’erne Dating.dk og Trendsales.dk og er en af Danmarks største internetiværksættere. Vi satser stærkt på at få en synergieffekt med hans mange virksomheder. Det er derfor, vi nu udvider med nye kontorer og gør plads til 100 nye danske medarbejdere. Danmark kan meget vel blive vores største marked indenfor et år,” bebuder Janus, som med en meget klar personalepolitik har skabt et stort og stærkt team.

De fire nøgleord

Bogstaverne er store og kan ikke undgås at ses, når man træder ind ad hoveddøren. Attitude, commitment, teamwork og performance.
”Jeg personligt, vores chefer og personaleafdelingen gør meget ud af at fortælle vores nye folk, at her kun er plads til dem, som virkelig vil være her. Og tilsvarende at man tager ansvar for sig selv og den virksomhed man arbejder i. Er man ikke klar til det, er der ingen sure miner herfra… man skal bare ikke komme i morgen,” fortæller Janus, som heller ikke accepterer interne stridigheder.
”Jeg har set virksomheder gå i stå fordi folk ikke kan arbejde sammen. Og det har jeg ikke tålmodighed til. Folk her skal være villige til at forstå hinanden på tværs af nationaliteter og kulturer, og der er ingen skillevægge mellem salg, service og udviklingsafdelingen. Vi er et team, som sammen kaster os ud i nye udfordringer og sammen løser de problemer, der naturligvis kommer undervejs. Noget af det sværeste som leder, er at få folk til at gå samme vej.”
Men lykkes det, kommer resultaterne også. Og det gør de hos Janus, som ikke tøver med at påstå, at hans ansatte elsker deres arbejdsplads og tjener bedre her end andre steder.

Alting har en pris

At få alle til at gå samme vej har været en af Janus’ største udfordringer. Også på privatfronten. Men det er lykkedes nu.
”Som iværksætter må du ofte gå all in for at få succes. Og det kan både koste venskaber og forhold,” fortæller Janus Rægaard Nielsen.”Min nye forlovede bakker mig op og forstår, hvor vigtigt mine virksomheder er for mig. Hun ved også, at min succes smitter af på familien, for glæden tager jeg med mig hjem, og økonomisk giver det os naturligvis mulighed for at gøre en masse spændende ting,” fortæller den danske IT iværksætter, som virker meget bevist om vigtigheden af at have baglandet i orden. ”Vi er gode sammen, men kan også hver for sig. Min kommende kone er meget selvstændig og brokker sig ikke over mine lange arbejdsdage,” fortæller Janus, som meget åbenhjertet fortæller om sin nye familie og forhold. ”Vi træner sammen, går ud sammen og rejser sammen. Tilsammen har vi fire børn, og vi bor alle under samme tag. Også svigermor bor hos os, og det er fantastisk. Så familien er tæt knyttet og sammen al den tid, jeg har,” slutter Janus Rægaard Nielsen, som næppe kommer til at fortryde de mange timer, han har lagt i AnyTech365.com.
På ægte iværksætter vis gik han all in, investerede næsten alt hvad han havde og har arbejdet i to år uden løn. Den første gevinst trak han i sommer i land ved at sælge 30 procent til nye investorer for et større millionbeløb. De sidste 70 procent bare stiger og stiger i værdi, for omsætningen i AnyTech365.com er på en sand himmelflugt og overstiger i år et trecifret millionbeløb i danske kroner. Det er en femdobling på bare et enkelt år. Den smukke svane er ikke til at stoppe!
 
janushimself
 
Da Janus Rægaard Nielsen flyttede til Marbella for lidt over ti år siden var han i midten af 30’erne. Hans klare idé var af trappe ned og nyde at livsværket, MYSecurityCenter.com, stort set hvilede i sig selv og tjente gode penge. Men en dag så han sig selv i spejlet. ”Jeg så en halvfed mand, der ikke lavede andet end at spille golf og smage på gode vine. Dagen efter var jeg tilbage på arbejdet. Det kunne kun gå for langsom.” MYSecurityCenter.com lever
fortsat i bedste velgående, men det er AnyTech365.com som får al Janus’ opmærksomhed.
 
 
 
 
 
 
 
 
Aktivitetsniveauet er højt hos AnyTech365.com i Elviria, Benalmádena og Torremolinos. ”Costa del Sol er den bedste location for os, for her er alle de nationaliteter, vi har brug for. Til tider kan det være svært at finde kvalificeret arbejdskraft, men omvendt er det attraktivt at bo og arbejde her,” siger Janus Rægaard Nielsen.
 
 
janusarbejdsmiljo
 
 
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto: Mugge Fischer & Simon Goltermann. Video: Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.