Det danske magasin i Spanien
Den Skæve Vinkel: Helle Haugaard Eriksen
Helle Danscan Skæv vinkel LD Okt 2016
Hun er kendt for at tegne forsikringer – men er bestemt ikke typen, der går med livrem og seler. Helle har taget nogle tigerspring i livet og søger konstant nye udfordringer. Derfor er hun med, når startskuddet lyder til årets triathlon i Málaga om ganske få dage

Altid energisk og smilende. Men de seneste år er smilet på hendes læber blevet bredere.
Hendes søn trives, forretningen kører, hun har tid til sig selv, og så er hun blevet lidt småforelsket, som hun formulerer det.
Solen skinner på Helle Eriksen og hun værdsætter momentet, for hun har måttet gå ”den lange vej” for at nå til, hvor hun er i dag.

Arbejdsbien
Helle har aldrig været bange for at smøge ærmerne op. Hun kom til Spanien som au pair, men det var for kedeligt for den unge og livsglade pige. Helle ville arbejde – og være fri. Billetlugen i en rovfuglepark i Benalmádena var første stoppested.
”Det var ikke drømmejobbet, men så var jeg da i gang,” erindrer hun med et stort smil. Det skulle vise sig at blive starten på en periode med hårdt arbejde.
”Krisen i starten af 90’erne gjorde det næsten umuligt at få et lån, så jeg måtte selv tage fat for at få bygget mit første hus færdigt.
Jeg arbejdede fuld tid og tog en masse ekstra jobs for at få råd til byggematerialerne. Og så arbejdede jeg på huset tidlig morgen og sen aften. Min daværende kæreste var ikke til megen hjælp. Det var hårdt, men også med til at gøre mig stærk,” fortæller Helle.
Stærk nok var hun også til at tage en spansk forsikringsmægleruddannelse i 97-98 sideløbende med sit job hos det daværende Danican Forsikring i Fuengirola. Helle havde fået smag for det med forsikring. Så meget at hun nogle år senere startede for sig selv.

Helle for en god forsikring
Al begyndelse er svær – også for Helle. Men under sloganet
”Helle for en god forsikring” begyndte kunderne at komme til. I dag har hun selskab af to medarbejdere, og hvert år har der været fremgang. Også i de svære kriseår.
”Vi klarer os på service og godt humør. Og jeg indrømmer gerne, at det går rigtigt godt,” fortæller Helle med ro og tilfredshed i sindet. Men hun er ikke kommet sovende til det. Det er ikke unormalt, der er lys på kontoret i Los Boliches både tidlig morgen og sen aften.
Sovende kommer hun heller ikke til det, når hun tidligt om morgenen den 2. oktober kaster sig i bølgerne i Málaga.

Den store udfordring
Svømningen er hendes svage punkt, men kommer hun helskindet op af havet, klarer hun også cyklingen og løbet.
”Det er den korte triathlon distance, jeg skal ud på. Jeg er ikke ude på at lege Ironman eller noget i den stil,” siger Helle beskedent. Men alligevel er det krævende, så hun har været flittig og trænet fire-fem gange om ugen de sidste par måneder, og det er ikke altid ren fornøjelse, for Helle kæmpe med fortidens skader.
”Som teenager spillede jeg fodbold på Skovlundes 1. divisionshold.
Det var sjovt, men også hårdt for kroppen, kan jeg se i dag. Jeg har problemer med min akillessene, ankel og mine knæ er svage.”
Talentet til en halvprofessional karriere var der. Men det var tiden ikke, for på det tidspunkt fandtes professionel kvindefodbold ikke i Danmark. Skulle det være, måtte man til udlandet, og dengang havde Helle ikke rejselysten. Den kom til gengæld senere – og er stadig intakt. Når hun engang får tid, vil hun på safari i Afrika og bestige alverdens bjerge.
Helle Eriksen går ikke med livrem og seler.

Ti skæve til Helle

1. Lige nu går jeg og overvejer…
at tage camino’en på cykel. Måske hele turen på 800 km. Jeg tog sidste del på 115 km. til fods i sommer.

2. Hvad er dit største mål i dag?
Det må være at gennemføre triathlon i Málaga den 2. oktober.
Jeg har altid dyrket meget sport og er nu faldet for triathlon.

3. Jeg udviklede mig meget, da…
jeg åbnede DanScan i 2001. Indtil da havde jeg altid været ansat. Da jeg gik solo, lærte jeg at tage ansvar og få overblik.

4. Hvad er din mærkeligste vane?
Jeg går altid på toilettet, inden jeg skal ud af døren. Og det spiller ingen rolle, om jeg er hjemme, på kontoret, bo besøg hos andre eller på et hotel.

5. Jeg bliver tit upopulær, når jeg siger det, men…
Jeg siger tingene lige ud, for jeg kan ikke andet. Og det falder ikke altid i god jord.

6. Fortæl en ting som næsten ingen ved om dig.
Jeg har en halvbror. Jeg fandt først ud af det, da jeg var rundet de 30 grundet en arvesag.

7. Kunne jeg trylle mig til et andet årti, skulle det være…
…de glade 60’ere i Danmark. Dengang var der mindre vold, røveri, terrorisme og krig. Og masser af vækst. Jeg har altid haft en forestilling om, det var en god tid.

8. Hvad er det bedste og værste ved at bo på Costa del Sol?
Klimaet og de mange kontraster. Spanien er et paradis for de
livs- og rejseglade. Det værste er spaniernes sløseri.
Man skal altid rykke for tingene.

9. Et godt tip til andre som vil prøve lykken i Spanien?
Vær tålmodig og glem alt om, hvordan man gør tingene i Danmark.

10. – Og et forsikringstip?
Tegn en livsforsikring, hvis du har familie. Det er der alt for få, der gør.

Af Henrik Andersen, Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.