Det danske magasin i Spanien
På tur i Nordøstspanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
shutterstock 89412703

Dramatiske klipper, som går lige ned i havet, omgivet af små bugter med læ. Langs med kysten nord for Barcelona findes der endnu nogle byer, som ikke er præget af turisme i så stort et omfang. Vi har fundet guldkornene, og videregiver dem nu til dig.

Havet bliver til et smukt, turkisblåt bassin i byen Llafrancs bugt, som er trygt indrammet af små, vuggende både, der ligger fortøjede. En del af bådene er fiskerbåde. Andre hører til ferierende, og ind i mellem kommer en taxabåd sejlende. Den tidlige dukkert inden morgenmaden er den bedste. Der har man den lille sandstrand næsten helt for sig selv. Solens stråler, der glitrer i vandet, tæerne i sandet og lyden af skvulp fra bølgerne. To gader fra hotellet. Alt ligger i gåafstand.
Calella de Palafrugell, Llafranc og Tamariu er tre små nabobyer, der ligger langs kysten nord for Barcelona. Calella de Palafrugell er den største af de tre, og herefter følger de to andre byer i faldende rækkefølge. Llafranc er muligvis den yndigste af de tre byer, hvis beliggenhed har haft betydning for det lille omfang af turisme, der er her, og det har gjort, at byerne har beholdt deres landsbycharme fra 1950erne, som var tidspunktet for, hvornår man begyndte at satse på turismen i dette område. Treetagershusene ligger ned til stranden, hvor farverige både og solbadere ligger side om side.
Ca. 22 km af vandrestien GR-92 strækker sig langs Costa Brava og passerer disse tre små byer. En vandretur på denne rute giver derfor rig mulighed for en skøn dagsudflugt til byerne.

Girona
Der er en masse spændende at se i nærheden, og den nemmeste måde at komme rundt på er i bil. Knapt 40 km inde i landet fra Llafranc ligger byen Girona, hvor der blev indspillet nye afsnit af den populære tv-serie Game of Thrones. Det er ikke svært at forstå, hvorfor netop denne by blev valgt som indspilningssted til serien. Her findes en velbevaret bymidte fra Middelalderen, som, i hvert fald i fantasien, nemt kan føre dig tilbage til en anden tid med ædle riddere og skønne jomfruer. Floden Onyar løber gennem byen, og de farverige huse, som ligger langs den, er et af byens kendetegn.
Små gader bag Gironas mægtige katedral fører én til den gamle bymur, hvorfra byens bedste udsigt kan nydes. I Girona finder man også verdens bedste restaurant, El Celler de Can Roca. Udmærkelsen har restauranten fået af prestigefulde The World’s 50 Best Restaurants.

Dalí-museum
Et must, når du besøger Costa Brava, er Dalí-museet i Figueres, som ligger yderligere godt 40 km nord for Girona. Billetter til museet købes i forvejen, hvormed en personlig besøgstid gives. Grundet museets mange besøgende er der en vis risiko for ikke at komme ind, hvis der ikke købes entrébillet i forvejen. Gå ikke glip af smykkeudstillingen, som er i samme smukke, sjove og fantastiske stil som resten af museet.

cadaquÇs 1 foto pixabay

Cadaqués
Kunstneren Salvador Dalí boede i kystbyen Cadaqués, som ligger øst for Figueres. Hans hus er nu indrettet som et museum, og i hele huset fornemmes hans kunstneriske personlighed. Det vrimler med særlige objekter, og indretningen er mildest talt excentrisk.
Cadaqués ligger med et naturreservat på den ene side og havet på den anden. Byen ligger derfor lidt svær fremkommelig men samtidig uforstyrret og magisk smukt. I Cadaqués har selv de helt små frokostrestauranter tilpasset sig de kræsne franske turister, og der holdes et højt niveau, hvad maden angår. Runde sten, poleret af havet, dækker nogle af de små gader i den hvide, spanske byidyl, og i butikker på vejen op til byens smukke kirke sælger kunstnere deres kunstværker. Det hele ser næsten ud til at være perfekt. Det eneste, der giver skår i glansbilledet, er færten på de snoede veje i naturreservatet, som er lige til at blive køresyg af.

Fakta Llafranc
Overnatning: Mest luksuriøst bor du på hotellet El Far i Llafranc. Udsigten her fra er i sig selv en tur værd. Også en udgravning i nærheden med 2.600 år gamle arkæologiske fund bør ses.
Hotell La Muntanya i landsbyen Llafranc tilbyder billige værelser i middelstandard med god service og fin morgenmad.
Forplejning: Den bedste mad i Llafranc finder du på Chez Thomás. Både maden, vinen og servicen her er en omvej værd. Carpaccio af tun med wasabi-is er et dejligt madminde, jeg har taget med mig herfra. Reserver bord allerede nu!
Restaurant León har god hjemmelavet mad og La Llagosta god paella. Lækker is til dessert kan fås på Plaça del Promontori. Spis den, mens du går en tur langs vandet og kigger på bådene.

Brugbare links
www.visitpalafrugell.cat
www.costabrava.org
www.salvador-dali.org

Af Annette Emmoth

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa