Det danske magasin i Spanien
Dansk DJ-duo sigter mod stjernerne
WB5bw

Wallem Brothers. Det er navnet på en dansk DJ-duo, som knokler benhårdt på et internationalt gennembrud. De to brødre har allerede erobret festbyen Marbella, hvor de er født og opvokset, de bliver genkendt på gaden i Madrid, og i marts spillede de en koncert i Miami. Muligvis bliver 2014 året, hvor drengene skriver dét hit, der sikrer dem resten af verden.
 

Bassen pumper i brystet, de store multifarvede projektører fejer henover dansegulvet, som er fyldt med assorteret konfetti og unge mennesker, der danser på hver deres karakteristiske måde. Lydniveauet i den gamle lagerhal i udkanten af Málaga, der huser spillestedet París15, er så højt, at risikoen for en god gang tinnitus er overhængende, og det er umuligt at føre en samtale. På scenen står to danske fyre, som tilsammen udgør DJ-duoen Wallem Brothers.

“Den vildeste koncert, vi har spillet, var i Pamplona for et par måneder siden. Der var 14.000 mennesker, som bare gik fuldstændig amok. Bagefter kunne vi slet ikke stoppe med at smile, og det ringede for ørerne længe efter, fordi musikken havde været så høj,” lyder det fra 25-årige Daniel Wallem, eller Danyo som han også bliver kaldt. Sammen med sin 29-årige storebror, Chris Wallem, bruger han stort set al sin tid på at lave musik i deres fælles hjemmestudie i udkanten af Marbella.
 
WB1
 
Musikken strømmer i blodet
At det netop er musikken, som brødrene har gjort til deres levevej, er ikke så underligt. Deres danske mor har altid spillet klaver, og hendes fem søskende er fast inventar i diverse kirkekor. Faren, der oprindeligt er fra Norge, men som har boet store dele af sit liv i Danmark, spiller ukulele, og deres farfar skrev i slutningen af 1950’erne nummeret “Jeg venter på dig, til du kommer,” der blev indspillet af dansktopsangerinden Grete Klitgaard.
“Daniel begyndte at lave remix af forskellige store hits tilbage i 2008, som han lagde på YouYube, og de blev hurtigt hørt mange gange. Så vi blev kontaktet af nogle folk i Zürich, som gerne ville have os til Schweiz for at spille en koncert. Dengang var vi ikke rigtig etableret endnu, men heldigvis havde jeg en del DJ-erfaring fra forskellige diskoteker i Puerto Banús, hvor jeg også arbejdede som bartender. Så vi sagde pænt ja tak og besluttede at kalde os Wallem Brothers – et eller andet skulle der jo stå på plakaten,” husker Chris tilbage på deres spæde karrierestart.
 
WB10
 
En karriere spirer
Inden da var duoen blevet kontaktet af et dansk pladeselskab, med hvem de udgav en single i 2010 og 2011, der begge strøg direkte til tops på den danske radiostation The Voice’s Top 40 Dance Chart. 2011 var også året, hvor de begyndte at arrangere udklædningsfesterne ‘Bad Barbie’ på den nu lukkede club Tribeca12 i Marbella, hvor de selv stod bag DJ-pulten, mens de løbende udgav singler, som røg ind på de forskellige hitlister for elektronisk musik. Og en dag i 2013 fik de pludselig en besked fra en fan, som havde været til koncert med den verdensberømte franske DJ David Guetta, hvis største hits er blevet hørt op mod 300 millioner gange på YouTube, fortæller Daniel med julelys i øjnene.
“Han havde simpelthen valgt at spille et af vores numre, uden at vi vidste det. Det var sindssygt fedt. David Guetta er kæmpestor – ikke bare i DJ-miljøet, men i hele verden. Så når en mand som ham spiller din musik, er det virkelig et skulderklap og en anerkendelse af, at det, du laver, faktisk er ret godt. Særligt fordi han aldrig tidligere har spillet musik af hverken danske eller spanske DJs.”
Og anerkendelse i branchen ventede der mere af tilbage i marts. Den spanske DJ Juano Martín, der står bag Ibizas største fest, Supermarxte, inviterede nemlig drengene til Miami for at spille til arrangementet ‘This is Ibiza’. Konceptet er at flyve en masse spanske DJs over Atlanten, og da Wallem Brothers var klart de mindst kendte på programmet, var de meget ydmyge og beærede. Der var dog ingen grund til bekymring. Det succesfulde hollandske pladeselskab &V hørte nemlig duoen optræde og syntes, det var så fedt, at de blev tilbudt en kontrakt med det samme.
“Vi var virkelig underdogs og kunne nævne masser af andre DJs, som vi mente, burde få en invitation før os. Så det var en meget særlig oplevelse for os. Især fordi det gik så godt. Alle i miljøet fik meget mere respekt for os efter den koncert,” forklarer Chris.
 
WB3
 
At skille sig ud fra mængden
Drengenes danske rødder har utvivlsomt været et aktiv for deres succes. Særligt fordi de med deres højde og udseende skiller sig ud fra den typiske spanier. Faktisk er de som taget ud af bybilledet i København. Kroppene er veltrænede, armene er udsmykkede med tatoveringer i alverdens farver, og tøjstilen er casual med et par løse t-shirts og stramme jeans. Signaturerne er Daniels altid bagvendte kasket og Chris’, mellemblonde tilbagestrøgne hår, som teenagepigerne er vilde med. Men deres største fans er dog hverken skrigende tøser eller festglade fyre. Det er deres forældre.
“De elsker vores musik. Vores far kommer ofte og jammer med os. Han er begyndt at spille ukulele og ønsker brændende at være med på et af vores numre. Og så går han også ofte rundt med vores t-shirt på. Det er sgu lidt pinligt, når folk spørger, om han lige har været nede at træne, fordi de har set en midaldrende mand i en Wallem-Brotherstrøje i det lokale træningscenter. Desuden er de altid de første til at annoncere ting om os på Facebook. Vi har sagt til dem, at de ikke hele tiden skal lave statusopdateringer om os. Det lytter bare ikke. Så nu får de altså ikke noget at vide mere,” griner Chris hjerteligt og tilføjer: “Men vi elsker dem jo over alt på jorden. Det ved de også godt.”
2013 har uden tvivl været Wallem Brothers’ bedste år med mere end 70 koncerter i tyve forskellige spanske byer og shows i både Dubai, Zürich og Tel Aviv. Målet for 2014 er at lave dét ene store hit, som et internationalt gennembrud kræver.
“Det er svært at lave noget, der ikke lyder som alt det andet derude, og som alle samtidig kan lide. Men vi har lige nu 10-12 sange liggende på vores computer, som vi tror på. Vi venter bare på, at vores pladeselskab beslutter sig for, hvilket et vi satser på,” fortæller Chris og bliver suppleret af sin lillebror.
“Verden mangler en stor dansk DJ, og det kunne være virkelig fedt at ære sit fædreland ved at slå igennem internationalt. Men vi går ikke specifikt efter at hitte i Danmark. Hvis vi bliver store i hele verden, bliver vi også store der,” griner Daniel, da det går op for ham, hvor stor i slaget han lige har været.
Af Runa Louise Ammitzbøll Flügge

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.