Det danske magasin i Spanien
Klar til solen – vær godt forberedt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
web LD juni30
 
 
Næsten alle levende væsner søger solen. Blandt mennesker er soldyrkning nærmest blevet en kult, som danskere hvert år ofrer millionbeløb på, samtidig med at flere og flere sætter deres helbred på spil ved at pådrage sig forbrændinger, soleksem eller ligefrem hudkræft.
Kraftig solbestråling fremmer i øvrigt også dannelsen af rynker og alderdomspletter. Hvad sker der egentlig, når vi udsætter vores hud for solens stråler? Populært sagt er strålerne et “angreb” på huden og den eftertragtede solbruning er ikke andet end hudens selvforsvar eller beskyttelsesreaktionen over for angrebet. Den mørke farve skyldes pigment, melanin, som produceres af bestemte celler og overføres til overhuden, hvor det danner en “hætte”, der giver huden dens brune farve og hvis egentlige funktion altså er at beskytte cellerne.
De mennesker, der producerer lidt melanin (jo lysere, jo mindre melanin) er derfor uden beskyttelse over for solens ultraviolette stråler, som består af lange og korte stråler. De lange stråler er først og fremmest ansvarlige for de vedvarende og uoprettelige skader som rynker og alderdomspletter, mens de korte fremkalder hudens rødme og evt. forbrænding, forårsager skaderne i overhudens cellekerner (skader, der hos særligt udsatte personer kan føre til hudkræft).

Alt dette betyder dog ikke, at vi skal undgå solen. De virkelige problemer opstår kun, når vi overdriver soldyrkningen. De, der ikke har det “biologiske held” at have mørk hud, må derfor være forsigtige med at udsætte huden for stærke belastninger. Det er skadeligt at rejse i troperne, bruge solarium hele året og lægge sig flere timer i solen, især for blege nordboere, men solbadning skader ikke, når der tages almindelige og fornuftige forholdsregler, herunder brug af solcreme.
Hudlaget er ikke mere end ca. 2 mm tykt, men det er alligevel et sandt laboratorium, hvor der udspilles en lang række komplicerede processer. Derfor er det vigtigt at sørge for, at huden også tilføres de rigtige næringsstoffer indefra.
Her har tre produkter vist sig at kunne yde en forstærket beskyttelse: Tidseloliekapsler (550 mg) med et højt indhold af flerumættede fedtsyrer og naturligt E-vitamin er i stand til at forebygge og hele læsioner i hud og væv både indvortes og på overfladen. Virkningen af tidseloliekapsler på solforbrændt hud og arvæv kan være forbløffende.
Betacarotenkapsler indeholder betacaroten, en forløber for A-vitamin, der normalt findes i huden (dette er grunden til, at kinesere og andre orientalere er “gule” i huden).
Betacarotenkapsler danner et orangefarvet pigment i huden, hvorved hudens bruning fremskyndes og solbruningen får en varmere glød. Desuden er betacarotenkapsler i stand til at absorbere en del af de ultraviolette stråler og fjerne de såkaldte “frie radikaler” i huden.
Under solbadning mister kroppen en del mineraler gennem sved og fordampning. Derfor anbefales det også at bruge Dolomittabletter, der indeholder naturligt magnesium og calcium. Disse kosttilskud har ikke blot hensigtsmæssigt en beskyttelses- og udligningsfunktion under soldyrkning, der er også tale om kosttilskud, som på en naturlig måde gavner organismen hele året rundt.
Også “Tan Optimizer” og “Skin Care Perfect Tan” forbereder din hud til solen.
Produkterne kan købes hos Vitamina i Centro Idea.
Af Klar til solen – vær godt forberedt

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa