Det danske magasin i Spanien

”Du er, hvad du spiser” er et gammelt ordsprog og det er ikke helt forkert. Kosten er blevet et stort problem i dag, da mange ikke har tid til at tænke over, hvad de egentlig indtager, men kun lige får dækket den basale sult uden at tænke på hvor stor næringsværdi, der er i maden. Ofte er der ingen næring eller det jeg kalder minus-næring, hvor det kræver masser af kræfter/mineraler/vitaminer mm. for kroppen at få det igennem systemet uden at få nogen næringsværdi ud af det overhovedet.
Moderat overvægt og svær overvægt eller fedme er en overophobning af kroppens naturlige fedtdepoter, der kan skade helbredet ved at øge risikoen for en række følgesygdomme. Adipøs er et tillægsord, der enten betyder “overvægtig” eller “relateret til fedt”, fx adipøst væv. Adipositas betyder i den forbindelse “fedme”.
På verdensplan er mere end 1,5 milliard mennesker overvægtige, og 0,5 milliard er decideret fede. Overvægt er udbredt i de fleste lande i verden, ikke kun i i-lande, men også en række udviklingslande. På trods af at man har fundet, at mere end halvtreds gener har betydning for udviklingen af fedme, mangler forskerne at komme med en god forklaring på den om sig gribende fedme, ofte omtalt som fedmeepidemien.
Overvægt betragtes som en sygdom eller en sygelig tilstand, såfremt den er udtalt i en sådan grad, at den øger risikoen for følgesygdomme. Følgesygdomme er hjertekarsygdomme, type 2 diabetes, leddegigt, slidgigt, søvnapnø og visse former for cancer. Verdenssundhedsorganisationen har erklæret fedme for en global epidemi.
Du kan få målt dit BMI, Body Mass Index, men ofte er det ikke så godt at bruge, da det ikke tager højde for kraftig knoglebygning, tyk mave eller stor muskelmasse. Det bedste er at kigge i spejlet og så lave en fornuftig vurdering ud fra det.
Slankekure er en almindelig måde at nedbringe overvægt på. Skal en slankekur virke, skal den bevirke, at energiindtaget er lavere end energiforbruget: den kan enten øge energiforbruget fx ved motion eller mindske energiindtaget ved at optage færre kalorier. Det er en almindelig misforståelse, at fedt feder særligt; det er det samlede kalorieindtag, der bestemmer vægtforøgelsen. Dog indeholder fedt mest energi pr. vægtenhed, men typisk er den indtagede mængde kulhydrater (som ris og pasta) langt større.
Mange forsøger med diverse pulverkure og andre diæter og ofte ender de op, hvor de startede. Det kræver en livsstilsomlægning, som man er villig til at følge mere eller mindre altid. Den største succesrate opnås ved at søge professionel hjælp, støtte og vejledning.
Hos Centro Sanum er der mange kvalificerede behandlere, som kan hjælpe dig på vej til et vægttab uanset om du har ønske om at tabe mange eller få kilo. Så hvis du har motivationen og ønsket, så kontakt os og vi finder den bedste løsning til netop dig.
Træning, kostvejledning, akupunktur, zoneterapi, bindevævsmassage, fysioterapi, Reiki healing, energiplastre der øger fedtforbrændingen og nedsætter appetitten, homøopati, hypnoterapi og psykoterapi er nogle af de behandlingsformer, som Centro Sanum tilbyder og som kan være medhjælpende til et vægttab.
Samme behandlingsformer kan også bruges til dig, som ønsker en vægtøgning!

Af fysioterapeut Rikke Markussen, Centro Sanum

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.