Det danske magasin i Spanien
Krom – et livsvigtigt spormineral

Krom har betydning for blodsukkeret. De seneste år er betydningen af krom som et vigtigt spormineral for mennesket blevet klarlagt. Krom indgår i den såkaldte Glukose Tolerance Faktor (GTF), der foruden krom også indeholder B-vitaminet Niacin (B3) samt tre aminosyrer, glycin, glutarminsyre og cystin. GTF fungerer som hjælpefaktor for hormonet insulin, når det skal transporteredruesukker (glukose) ind i cellerne. Herved er krom med til at stabilisere blodsukkeret på et normalt niveau. Vitaminlignende krom er absolut nødvendigt for væksten, energien og den almene sundhedstilstand. På grund af dets vitale rolle og dets betydning for immunsystemet er det en af kroppens vigtigste beskyttende faktorer mod sygdomme. Mennesket fødes med en beholdning på kun 6 mg, som ikke ”nedslides” ved en sund kost, bestående af naturlige levnedsmidler. Med den moderne industrialiserede kost alene (såfremt man kun lever af denne) vil krombeholdningen være forsvundet ved 30-års alderen.
Krom findes i minimale mængder overalt i kroppen, men vigtigst for organerne hjerte, lever og hjerne. Hele glukosestofskiftet er delvis baseret å insulinens partnerskab med en substans, som kaldes GTF, der indeholder krom. Krommangel kan føre til en anormal glukosetolerance og mangel på energi, for lavt blodsukker og sukkersyge. Eftersom leveren bruger krom til omdannelsen af fedtstoffer til energi, er krom vitalt for at kunne holde kolesteroltallet lavt og for hjertets sundhed. Krom er også vitalt for produktionen af nye proteiner. De hvide blodlegemer har behov for krom fro at bekæmpe bakterier, virus, giftstoffer, leddegigt og alderdomssymptomer. For at modgå stress skal binyrerne også have deres forsyning af krom. Hjernen har brug fro at kunne opretholde sukkerniveauet og undgå mentale forstyrrelser, der i værste fald kan udvikle sig til skizofreni.
Krom findes i to former; organisk og uorganisk. Man skal være klar over, at organisk krom, såkaldt kromgær, optages og udnyttes betydeligt bedre i kroppen end uorganisk krom.
Altså… har du trang til søde sager, går du konstant rundt og er lidt småsulten – og er du ofte træt, svinger humøret op og ned, så kan det sagtens skyldes et svingende blodsukker.
Spis måltider godt med protein og sundt fedt, masser af grønt, og meget lidt hurtigt forbrændende kulhydrater.
Husk at få regelmæssig motion og tag et tilskud af krom 100 mcg – 800 mcg per dag. Tag den store dosis hvis du har sukkersyge eller tendens til for lavt blodsukker.

Krom kan købes i Vitamina i Centro Idea.

Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.