Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Den dansktalende gartner Eutimio fra Zona Verde Lopez giver gode råd og tips til, hvad du kan gøre lige nu i din spanske have.

Det spanske klima og den spanske flora er meget forskellig fra det, vi kender fra Danmark, og kræver derfor anderledes pasning – men det betyder ikke, at vi skal holde os fra havelivets glæder. Er du nybagt haveejer, eller er du bare ikke blevet dus med din spanske have endnu, så læs med i La Danesa’s månedlige havespalte. Her forklarer Eutimio, hvordan du med enkle midler får det optimale ud af den have, der nu alligevel ligger udenfor døren.

Hver måned får du en række årstidsrelevante råd, men du har også mulighed for at stille spørgsmål om have- og poolpasning til eutimio@zona-verde-lopez.com eller tel. 661 659 249.

Medmindre man bor ud til Atlanterhavet er juli en af årets mest barske måneder med tørke og høje temperaturer – og det bliver kendetegnede for månedens havearbejde.

Gøremål i sommerhaven:
– I denne varme måned uden megen regn er regelmæssig vanding yderst vigtig som forudsætning for vækst og blomstring. Man må aldrig lade jorden tørre ud.
Vanddråberne virke som en lup, der forårsager forbrændinger på græsplæne, blomster og blade, og yderligere fordamper det meste af vandet, hvis man vander i løbet af dagen. Vand derfor om morgenen og/eller sent om aften.
– Græsset behøver hyppigere og mere rigelig vanding, og plænen må ikke blive for tør. Du bør sikre dig, at vandet når ned til rødderne.
– Efter første blomstring, kræver rosernes jord en vis mængde gødning.
– Årlige og halvårlige arter, som er hårdføre, kan sås nu.
– Fjern døde blomster fra planterne.
– Hækken skal beskæres.
– Det er et godt tidspunkt at tage stiklinger af Oleander, Geranium, Cole, Fuchsia mv.
– I små damme med fisk bør der holdes øje med, at vandet ikke overopvarmes. Fiskene bør fodres hyppigere om sommeren.
– Krukker kan blive opvarmede i solen og dette kan brænde rødder hos f.eks. Laurel, Buganvilla, Bambus, Mandarin, Orange etc.

Månedens plante: Magnolia
Videnskabeligt navn: Magnolia Grandiflora L.
Familie: Magnoliáceas.

Det er et stedsegrønt træ, der kan nå op på over 20 meters højde. Bladene er store og meget intenst grønne. Men de enorme blomster er uden tvivl det træets mest berømte kendetegn. De har en intens aroma, og kan måle 20 cm i diameter. Der er mellem 6 og 12 kronblade i hver blomst.
Frugten er også flot; de små frø er attraktivt røde og indsat i en ananas-formet struktur.

Zona Verde Lopez ønsker alle en rigtig god sommer!

Af Zona Verde Lopez

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa