Det danske magasin i Spanien
Spanske elever i J.F. Willumsens Fodspor

Spanske elever i J.F. Willumsens Fodspor

Da J.F. Willumsen opholdt sig i Álora i 1889 og malede maleriet ”Gade Gående Nedad”, havde han nok ikke forestillet sig, at der 129 år senere ville sidde 45 skoleelever med tegneblokke og farver i calle Chozuelas, for at male deres eget billede af gaden med det dramatiske fald og den storslåede udsigt.
Men det gjorde femte klasse fra den lokale skole Colegio de Miguel de Cervantes i april i år. Anledningen var skolens kulturuge, Jornadas Culturales, samt udgivelsen af skolens lokalhistoriske årsskrift af samme navn. Redaktør er Marisa Segura Zamudio har i samarbejde med lærerne Tere Conejo og Luisa Ruíz Martinez har planlagt forløbet. De fortæller om det herunder:
”Eleverne gennemførte aktiviteten ”At efterligne Willumsen” med stor entusiasme. Målet var at øge deres kendskab til Áloras historie og kultur. De lærte om maleren og fordybede sig i hans smukke maleri. Samtidig opdagede de nye gader i byen, hvor de ikke plejede at færdes. De læste også om malerens hjemland, og hans lange rejse til Álora.”
Siden Willumsens billede blev opdaget på museet Davids Samling i 1996 København, har byen følt en tilknytning til denne maler, og indbyggerne er stolte af, at deres landsby er repræsenteret på et så vigtigt museum.
Af Anette Tamborg

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.