Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Der er endnu ikke taget familiefoto, så her en kollage med de 13 nye ministre.

Spaniens ny regering: Kun 13 ministerier

Kort efter at være taget i ed som Spaniens nye statsminister hos kong Juan Carlos i går i La Zarzuela, begyndte Mariano Rajoy (PP) at lægge sidste hånd på sin ministerkabale.

Resultatet blev offentliggjort kl. 19.30.

Som forventet har Rajoy begrænset antallet af ministerier til 13, hvilket er to færre end den afgåede, socialistiske regering og den mest spartanske regering i nyere tid.

Det er heller ikke uventet, at Soraya Sáenz de Santamaría er udnævnt til visestatsminister, som Mariano Rajoy kun har en enkelt af, mens nu forhenværende statsminister, José Luis Zapatero, havde tre under det meste af sin regeringsperiode.

Der er nu både et økonomiministerium, ledet af tidligere direktør for Lehman Brothers i Spanien, Luis de Guindos, samt et skatteministerium, med Cristóbal Montoro ved roret.

Der vil ikke længere være et kulturministerium, kulturelle anliggender ligger i stedet under uddannelse og sport.

Tidligere borgmester i Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, er udnævnt til justitsminister, og ny borgmester i hovedstaden er byrådsmedlem Ana Botella, der er gift med forhenværende statsminister José María Aznar.

Flere af ministrene er gengangere fra netop Aznars regeringsperiode. Heriblandt finder vi Ana Mato, Ana Pastor og Miguel Arias Cañete, der nu leder hhv. ministeriet for offentlige arbejder (Fomento), sundhedsministeriet og landbrugsministeriet. Den nye udenrigsminister er derimod ny, nemlig tidligere europaparlamentariker José Manuel García-Margallo.

Læs mere om alle ministrene her

Ministrene blev taget i ed fra kl. 11.00 og samles ellers for første gang i morgen, den 23. december.

 


2.520.000.000 euro fordeles blandt vinderne – først og fremmest nummer 58268.

El Gordos dag i dag

Kl. 09.00 begyndte 35 børn fra skolen San Ildefonso i Madrid at synge de udtrukne numre i årets store julelotteri, Lotería de Navidad. Den, der også kendes som El Gordo eller ’den fede’.

Spaniere har i år gennemsnitligt brugt 71 euro på lotteriet, hvilket er 0,49 procent mere end sidste år. Omkring 700 journalister fra 150 forskellige medier overværede i øvrigt udtrækningen.

Det er verdens største lotteri, og i år fordeles godt 2,5 milliarder euro blandt vinderne. Til en ’décimo’, altså en kupon som udgør en tiendedel af et nummer, udbetales 400.000 euro. 58268 blev den fedeste af de fede, altså det heldigste nummer denne gang, og den er solgt i Grañel, en landsby i Huesca.

Tjek dine numre her

 


Kommunen betaler, det ledende parti får sendetiden.

Fuengirola Tv drives fortsat kun takket være hjælp fra kommunen

Kommunen i Fuengirola har netop besluttet at støtte Fuengirola Tv (FTV) med 1,2 millioner euro i 2012, skriver La Opinión de Málaga.

Det sker på trods af de svære økonomiske tider, og selvom Junta de Andalucías vagthund på medieområdet, Consejo de Audiovisual de Andalucía, endnu engang har vurderet, at Tv-stationen er den mest ensidige i regionen.

”Det er den værste eksempel på manglende repræsentation for partier af en anden opfattelse end den regerende,” lyder det i rapporten fra lokalregeringen, som har regnet ud, at af de 14 timers politiske deklarationer, der blev sendt mellem april og juli, og som altså inkluderer ugerne op til lokalvalget den 22. maj, fik oppositionen (fortrinsvist PSOE) kun fem procent af tiden, mens det regerende parti, PP, selv tog sig af den resterende tid.

Borgmesteren, Esperanza Oña, var med i over halvdelen af tiden, ifølge Junta de Andalucía 51,53 procent.

FTV har i år modtaget 1,3 millioner euro fra kommunen, mens stationens indtægter, fra bl.a. reklamer, kun er løbet op i 228.795 euro.

 


Gaderne renses for det klistrede stads.

Marbella vil af med 45.000 stykker tyggegummi

I Marbella har kommunen regnet ud, at der ligger omkring 45.000 stykker tyggegummi på gader og pladser. Derfor indleder man i januar en større rengøringskampagne for at slippe af med det klistrede stads.

15.000 kvadratmetre skal rengøres, først og fremmest i centrum af San Pedro, Marbellas gamle bydel og strandpromenaderne i begge byer. Det kommer til at koste 30.000 euro.

 

Málaga CF videre i Copa del Rey

Det var nok for Málaga CF at spille uafgjort mod Getafe i aftes for at gå videre til ottendedelsfinalen i Copa del Rey. Og det gjorde man så. 2 – 2 med det første af Málagas mål af Van Nistelrooy og det sidste af Buonanotti, kun 13 minutter før tid.

Real Madrid, Mallorca, Sevilla og Espanyol er også blandt de hold, som er gået videre, mens Villarreal er ude.

Først i aften kl. 20.00 spiller Valencia mod Cádiz, en kamp som vises på C+ Liga/GolT, ligesom FC Barcelona møder L’Hospitalet kl. 22.00, hvilket kan ses på La Sexta.

Ligaen starter op igen den 8. januar, og vil man allerede nu vide mere om spillerunderne i det nye år, så klik herJulekrybben på rådhuset i Málaga

Julekrybber

På de fleste rådhuse og i mange andre offentlige bygninger kan man disse dage se nogle imponerende julekrybber.

Mange af dem har flere hundrede figurer, inklusive selvfølgelig den nyfødte Jesus, Maria og Josef samt de Tre Vise Mænd. Dertil kommer et skue af dyr som geder og får, løver og kameler.

Der er gratis adgang, og krybberne står fremme til den 6. januar.

 

Glædelig Jul

La Danesa holder nu julelukket og vender tilbage med flere spanske nyheder den 3. januar.

Vi ønsker alle en Glædelig Jul og et Lykkebringende 2012.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa