Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Nu forhenværende statsminister José Luis Zapatero (t.v.) lykønsker Mariano Rajoy efter afstemningen i kongressen.

Vagtskifte: Mariano Rajoy er nu Spaniens statsminister

Kl. 11.00 i dag fik Spanien en ny statsminister. Mariano Rajoy (PP) blev taget i ed af kong Juan Carlos under en ceremoni på La Zarzuela.

Det skete, efter han i går blev valgt til landets nye statsminister under en afstemning blandt kongressens 350 medlemmer. Afstemningen var kun en formalitet, eftersom PP vandt absolut majoritet ved valget den 20. november. PP fik desuden følge af stemmer fra Unión del Pueblo Navarro og Foro Asturias til sammenlagt 187 stemmer for. PSOE og en række mindre partiet stemte imod, mens de baskiske partiet Amaiur og PNV undlod at stemme.

”Jeg er tilfreds, fordi der har været mange år med hårdt arbejde. Jeg er fuld af entusiasme, spænding og beslutsomhed om at lede Spanien videre,” var hans første ord efter afstemningen.

Mariano Rajoy er Spaniens sjette statsminister siden genindførslen af demokratiet i 1975.

 

 

Merkel har ringet

Få timer efter at kongressen havde stemt på Mariano Rajoy som Spaniens nye statsminister, ringede Tysklands kansler, Angela Merkel.

Hun insisterede ifølge El País på, at Rajoy ”så hurtigt som muligt og resolut” indfører de økonomiske stramninger, som han i mandags bekendtgjorde under sin åbningstale i kongressen.

Spaniens nye statsminister vil spare 16,5 milliarder euro på næste års budget, men han har endnu ikke meddelt, hvor alle pengene skal findes.

 

Ingen sov på La Moncloa i nat

Da den nu forhenværende statsminister José Luis Zapatero (PSOE) i går forlod kongresbygningen, skete det ikke i den officielle statsministerbil – den var allerede overladt til Mariano Rajoy.

Det samme var nøglerne til statsministerens kontorer og bolig, La Moncloa, hvorfra Zapatero flyttede ud i går. Mariano Rajoy forventes først at rykke ind senere på dagen.

 

Ministerkabalen hemmeligholdt

Det er måske kun Mariano Rajoy selv, der ved, hvem som skal blive Spaniens nye ministre.

Så sendt som i aftes var ingen i PP blevet bedt om at påtage sig en ministerpost, og ifølge El País skulle hele partiet være på den anden ende; specielt de mest åbenlyse kandidater.

Mariano Rajoy offentliggør sandsynligvis navnene, efter at være taget i ed, mens El País dog kommenterer, at det måske først vil ske i aften.

Det første ministerrådsmøde er planlagt til fredag den 23. december.

 


Passagerer venter i Barajas-terminalen T4.

118 flyvninger aflyst

Iberias piloter strejkede den 18. december, og ifølge planen bliver næste strejkedag den 29. december.

Og allerede nu har piloternes fagforening, Sepla, meddelt, at strejken vil ramme 118 af dagens planlagte flyvninger. 10 procent af de oversøiske, 38 procent af mellemdistanceruterne (typisk Europa) og 43 procent af de korte ruter annulleres derfor.

Iberias piloter har strejket 20 gange siden 1979. Denne gang er de utilfredse med oprettelsen af selskabets eget lavprisselskab, Iberia Express.

Har man købt billet til den 29. december hos et rejsebureau, bør man kontakte bureauet. Har man købt på www.iberia.com, vil man modtage en mail med nærmere instrukser for, hvordan man enten kan blive tilbudt en alternativ billet eller få pengene refunderet.
Man kan også ringe på 902 100 988.

 


Forsvundet siden den 8. oktober.

Interpol leder nu efter Ruth og José

Interpol er nu gået ind i eftersøgningen efter Ruth og José Bretón Ortiz, de to børn på hhv. seks og to år, der forsvandt den 8. oktober i Córdoba.

I går offentliggjorde den internationale organisation billeder af børnene på sin hjemmeside. Dermed når eftersøgningen ud til 190 lande.

Det betyder dog ikke, at politiet ikke længere mistænker børnenes far, José Bretón, for enten at have slået dem ihjel eller at have skjult dem hos familien.

 


Kun mellem 500 og 650 tilbage.

Færre ulve på den Iberiske Halvø end hidtil antaget

Der er kun mellem 500 og 650 ulve tilbage på den Iberiske Halvø. Det viser i hvert fald en undersøgelse foretaget af de catalanske universiteter Universitat Autònoma de Barcelona og Universitat Pompeu Fabra, der har foretaget genetiske undersøgelser af ulvene, lobo ibérico.

Hidtil havde man troet, at der stadig var omkring 2.000 ulve tilbage, mens de nye undersøgelser altså peger på, at situationen er langt værre.

Den alarmerende nedgang i antallet startede allerede for flere årtier siden, og det lave antal har sine egne bivirkninger så som indavl, der er med til yderligere at forringe racens muligheder for overlevelse.

 


Málaga CF med Van Nistelrooy i rødt vandt første runde af sekstendedelsfinalen mod Getafe med 1 – 0.

Mere Copa del Rey i aften

Real Madrid vandt i aftes ubesværet 5 – 1 over Ponferradina, og det uden Cristiano Ronaldo. Sidst de to hold mødtes var det også Liga-klubben, der tog sejren, og som nu er videre med en samlet score på 7 – 1 til ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Også Mallorca er videre efter 2 – 0 mod Sporting.

I aften spilles 10 kampe i sekstendedelsfinalen, heriblandt Málaga CF imod Getafe. Kampen starter kl. 21.00

Se resultater og kommende kongekampe her

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa