Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Mariano Rajoy under sin åbningstale.

Besparelser over hele linjen

Spaniens statsminister fra i morgen, Mariano Rajoy, holdt i går sin åbningstale i kongressen, mens den spanske befolkning holdt vejret. Endelig skulle han forklare, hvilke tiltag han forventer at ville gribe til for at forbedre Spaniens økonomiske situation.

Som ventet talte konservative Rajoy om besparelser i den offentlige sektor i milliardklassen. 16,5 milliarder euro skal foreløbig barberes af statsbudgettet for 2012. Det vil bl.a. ske ved at sætte en stopper for offentlige investeringer, og der skal, i flg. Mariano Rajoy, ”spares overalt”. Han dækkede i sin 84 minutter lange tale over en række områder, som han ikke tidligere har afsløret.

Yderligere vil han flytte alle ikke-religiøse helligdage til mandage for at effektivisere arbejdsmarkedet, der lider under afbrydelser i forbindelse med helligdage midt i ugen. Han vil også ændre arbejdsmarkedslovgivningen, men detaljerede ikke i går, hvori disse ændringer kommer til at bestå. Dog nævnte han, at det skal blive lettere at drive en virksomhed her i landet, der vil blive givet et tilskud på 3.000 euro for den første fastansættelse, og små og mellemstore firmaer skal ikke længere betale moms på en faktura, før denne er betalt.

Banksektoren kan også forvente at se ændringer fra den nye regering, der bl.a. vil have nationalbanken til at overvåge alle pengeinstitutterne.

Det eneste område, hvor Spaniens nye statsminister ikke vil spare, er på pensionerne. Som han lovede op til valget den 20. november, skal de ikke fastfryses, men stige i takt med forbrugerprisindekset.

Det er de vigtigste af de mål, han har sat sig for de næste fire år, hvor han skal lede landet, og som, mener han, skal føre Spanien ud af krisen og imødekomme kravene fra EU.

”De tager fejl, de som tror, at Spanien ikke er i stand til at indføre de nødvendige ændringer for at kunne blive et succesrigt medlem af euroens Europa,” insisterede den kommende statsminister, Mariano Rajoy.

 

 


Korruptionsmistænkte Iñaki Urdangarin med prinsesse Cristina og parrets fire børn.

Prinsesse Cristina og Iñaki Urdangarin kommer ikke hjem til jul

Prinsesse Cristina og Iñaki Urdangarin har besluttet sig for ikke at komme hjem for at fejre jul sammen med den øvrige familie på La Zarzuela.

Det skulle ifølge avisen 20 Minutos være kongehuset, der har rådgivet parret om at forblive i Washington, da man mener, at den spanske presse og dermed befolkningen vil fokusere mindre på mistankerne om, at Urdangarin har bedraget både myndigheder og private selskaber med sin organisation Instituto Nóos.

Det bliver første gang, at hele familien ikke er samlet til jul.

 


Som byen så ud i maj.

Endnu et jordskælv i Lorca

Lorca i Murcia-regionen blev igen i går ramt af et jordskælv.

Det indtraf kort før midnat og målte blot 2,9 på richterskalaen, men det var nok til, at folk kunne mærke det og dermed sætte associationer i gang til det skælv på 5,2 i maj, hvor otte personer omkom. Mange af indbyggerne ringede til politiet og på 112 for at forhøre sig om, hvordan de skulle forholde sig, og de blev beroliget med, at jordskælvet slet ikke var så slemt som sidst.

 


Indtil nu lukket mellem den 15. oktober og 15. maj.

Marbella forlænger sommeren

Kommunen i Marbella har besluttet at forlænge sommersæsonen.

Indtil nu har det kun været lovligt at udleje solsenge og parasoller på strandene og holde strandbarer og -restauranter åbne mellem den 15. maj og 15. oktober, men det, mener man i kommunen, er idiotisk, når man prøver at blive en eftertragtet ferieby.

Derfor vil det fremover være tilladt at tilbyde badegæsterne en solseng og byde dem på mad og drikke på en chiringuito mellem den 15. januar og den 15. december.

 


For meget af det gode?

Juleudsmykning i Málaga koster for meget

Juleudsmykningen langs gader og pladser i Málaga koster for meget konkluderer en undersøgelse foretaget af Asociación Pro Derechos Civiles Económidos y Sociales (Adeces), som har sammenlignet udgifterne til juleudsmykningen i 36 forskellige byer.

Faktisk bruger Málaga i år 840.000 euro på alle julelysene, og det er det samme som Barcelona, der har omkring tre gange så mange indbyggere. Madrid er den by, der bruger mest, nemlig 2,5 millioner euro, og det er 61 procent mere end Barcelona.

Samlet set har landets byer dog skåret 23 procent af udgifterne i forhold til sidste år.

 


CR7 med sidste års Copa.

Konge-cup i aften

Anden omgang af sekstendedelsrunden i kongens cup, Copa del Rey, spilles i aften.

Kl. 20.00 spiller Real Madrid mod Ponferradina (sidst 2 – 0), og den kamp vises på Canal + Deportes. Også kl. 20.00 gælder det Sporting imod Mallorca (1 – 0), der vises på Canal + Liga.

Se hele programmet her LINK: http://www.marca.com/estadisticas/futbol/copa_rey/

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.