Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Antallet af ofre for det bizarre skuddrama er ikke længere to personer.

Baby reddet efter skuddrama er nu også død
Den baby, der i torsdags blev reddet takket være en hurtig indsats fra læger, som foretog et kejsersnit på stedet, efter moderen var blevet skudt i det bizarre skuddrama i en kirke i Madrid, døde i går.
Moderen var i 40. uge og forventedes at skulle have født få dage efter.
Den lille dreng trak ikke vejret, da han kom til verden, og lægerne frygter, at han havde været uden vejrtrækning i op til 15 minutter og derfor havde lidt hjerneskade. Det lykkedes dog lægerne at genoplive ham, og han blev straks efter lagt i kuvøse på det nærliggende hospital La Paz, men her måtte lægerne i går opgive at blive ved med at holde den lille dreng i live.
Skuddramaet i torsdags skete omkring kl. 20.00, da den formodede drabsmand, Iván Barrial Cid, var gået ind i kirken Santa María del Pinar, hvor enkelte personer sad og bad før messen. Her tog han en pistol op af en pose og begyndte at skyde om sig. Han ramte først den gravide, 36-årige Rocío Piñeiro i hovedet, hvorefter han skød en anden, en 52-årig kvinde, som dog har overlevet. Han gik derefter op til alteret, hvor han knælede og bagefter begik selvmord ved at skyde sig selv gennem munden.
Politiet har endnu ikke fundet et motiv til skyderierne. De kendte dog Iván Barrial Cid godt, da han havde været dømt i otte lovovertrædelser og havde et polititilhold mod sig fra sin tidligere, gravide kæreste.


En synshal, Inspección Técnica de Vehículos (ITV).

Mijas dropper synshal
Det konservativt ledede bystyre i Mijas har valgt ikke at gennemføre planerne om at give en grund til opførelsen af en synshal i kommunen.
Anledningen er, at projektet var baseret på en aftale med det tidligere, socialistiske byråd om at overdrage et jordstykke til det selskab, der skulle drive synshallen. Dette selskab, Verificaciones Industriales de Andalucía S.A, ejes af de regionale, socialistiske myndigheder.
Borgmester Ángel Nozal har dog begrundet beslutningen med, at det ikke giver mening at opføre en synshal i et beboelseskvarter som det omkring Camino de Coín. Han understregede, at tiderne heller ikke er til at give Junta de Andalucía en grund, der er vurderet til 4,6 millioner euro, men at han gerne genoptager emnet på et senere tidspunkt.
I stedet overvejer kommunen nu at opføre en skole på den 5.300 m2 store grund.
Synshallen ville have været provinsens ottende.


To finske piloter klarede ikke en tur over Pyrenæerne. Modelfoto.

To finner omkommer i flystyrt i Huesca
To finske statsborgere er omkommet, efter deres svævefly styrtede på vejen Las Blancas i kommunen Borau i Huesca.
Årsagen til styrtet er stadig ukendt. Det er kun blevet offentliggjort, at flyet med numrene OH-1000 styrtede ned omkring kl. 16.20 i søndags, og at de to ombordværende, som har initialerne P.P. og T.H.A.K., som var hhv. 65 og 59 år gamle, ikke overlevede styrtet.
De var en del af en gruppe finske piloter, som hvert år rejser til flyvepladsen Santa Cilia i Pyrenæerne for at holde aktiv ferie.


Arbejdsløse i kø ved et Oficina de Empleo, tidligere INEM.

Arbejdsløsheden stiger igen
Antallet af arbejdsløse steg igen i september og er nu oppe på 4.226.744 personer, informerer arbejdsministeriet.
Yderligere 95.817 personer mistede deres jobs den forgangne måned, hvilket var dobbelt så mange som samme måned sidste år.
Man har kun ført register over arbejdsløsheden siden 1996, og i den tid har rekorden for antallet af arbejdsløse i en september måned været i 2008, hvor 95.367 personer mistede deres job, men den rekord er nu sat til vægs af 2011.


Borgmester Esperanza Oña med byrådsmedlemmer foran byens Plaza de Toros.

Fuengirola vil renovere tyrefægterarenaen
Mens den sidste tyrefægtning netop er afholdt i Catalonien, går man den modsatte vej i Fuengirola, hvor kommunalledelsen netop har besluttet at renovere arenaen og ligefrem at udvide den.
”Den yderste del skal bygges om, så den optager hele grunden. Udvidelsen vil give plads til flere kontorer og forretninger, som vil skabe arbejdspladser og forbedre økonomien,” sagde den tyrefægterglade borgmester Esperanza Oña i forbindelse med præsentationen af projektet, der har et budget på 1,1 millioner euro.
Arbejdet skal begynde så snart tyrefægtningerne i forbindelse med Feria del Rosario er overstået, hvilket vil sige i midten af måneden. Det forventes at tage omkring 10 måneder.


Når der er allermest fredeligt omkring Lomo Negro.

8.862 jordrystelser på El Hierro
Der er fortsat forhøjet alarmberedskab på El Hierro. Siden de nuværende geologiske uroligheder startede i juli, har seismologer målt 8.862 jordrystelser, hvoraf flere har været deciderede skælv, som målte over 3,3 på richterskalaen – omkring 50 har været stærke nok til at kunne mærkes af øboerne.
Alene nu til morgen har man målt 23 jordrystelser, hvoraf det værste fandt sted kl. 02.10 og målte 3,3 på richterskalaen. Dets epicentrer var omkring 16 kilometer under Jordens overflade.


Mangoer på vej til Europas supermarkeder fra La Axarquía og Costa Tropical.

Mangohøst er startet
Høsten af mangoer er godt i gang i La Axarquía og langs Granadas kyststrækning, Costa Tropical, der er Europas fremmeste leverandører af den tropiske frugt.
Og avlerne er rigtig godt tilfredse, det lader til at blive en god høst, måske ligefrem bedre end sidste år, hvor man høstede 11.000 tons mangoer. Klimaforholdene har været i orden, der har ikke været nogen plager i form af lus eller andet, som har kunnet indvirke negativt på væksten. Man håber derfor at kunne høste så mange som 15.000 tons.
Og der er efterspørgsel på frugterne, ikke kun i Spanien, men også det øvrige Europa, hvor markedet gerne tager imod frugter fra et europæisk land, fordi mindre transport betyder, at frugten kan plukkes, når den er moden, og hurtigt være i hænderne på forbrugeren.
I løbet af bare to år er eksporten næsten fordoblet. I 2008 eksporteredes for syv millioner euro, i 2010 for 13 millioner euro, og den fremgang regner mango-producenterne med sagtens at kunne måle sig med i år.
Til sammenligning eksporterede områderne øst for Málaga sidste år avokadoer til en samlet værdi af 72 millioner euro.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa