Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Også betjentene var i fare,

Politi dræber indbrudstyv, der var bevæbnet til tænderne
Tre mænds forsøg på at røve en juvelerforretning i Alicante lørdag aften gik frygtelig galt. De tre var iklædt elefanthuer og var bevæbnede med et oversavet jagtgevær og en maskinpistol. Da de havde forsynet sig af juvelerne, forlod de forretningen i den overbevisning, at de var sluppet godt fra røveriet, men alarmen var faktisk gået i gang, så snart de satte fod i forretningen.
En politivogn fra Policia Nacional var således ved forretningen i byens centrum, og de tre forsøgte at flygte ved at skyde efter betjentene, som svarede igen – ifølge vidner blev der affyret mellem 15 og 18 skud på den travle indkøbsgade. Den ene røver blev skudt, den anden såret og senere anholdt. Den tredje lykkedes at slippe væk, men blev dog anholdt dagen efter i byens havneområde. Røverne var alle franskmænd mellem 24 og 61 år.
En forbipasserende kvinde blev også ramt af et skud, og hendes situation var i lørdags ganske alvorlig, men hun er nu udenfor livsfare.


Så fin kan den blive.

Lystbådehavnen La Bajadilla i Marbella ikke klar til tiden
Den nye lystbådehavn La Bajadilla i Marbella bliver sandsynligvis ikke klar som planlagt i 2015, skriver La Opinión de Málaga.
Arbejdet er endnu ikke påbegyndt, eftersom ikke alle administrative forhindringer er elimineret, faktisk skulle end ikke kontrakten mellem sheikens selskab og kommunen være underskrevet. Og det fire måneder efter, det storslåede projekt blev præsenteret.
Der er ikke noget, der tyder på, at kontrakten bliver underskrevet i år.
Årsagen er et søgsmål fra selskabet Marina International de Marbella, som også havde ansøgt om koncessionen til havnen, mod qatarske sheik Abdullah Ben Nasser Al-Thanis selskab, som altså vandt licitationen.
En dommer skal nu afgøre, om kontrakten kan underskrives og arbejdet gå i gang, parallelt med at retssagen afgøres.
La Bajadilla er et af Marbellas mest ambitiøse projekter, som skal være med til at genoplive den lokale økonomi. Med tiden regner man med, at havnen vil give 3.000 arbejdspladser, have 1.221 bådpladser samt plads til større krydstogtskibe.


To dødsulykker på lige så mange dage.

Tre omkomne i to bilulykker i Málaga-provinsen
Tre personer er omkommet i to bilulykker i provinsen. Den værste skete ved 22-tiden i går, da en lastvogn kørte frontalt sammen med en personbil på landevejen A-92 ved Archidona. En kvinde og en mand i personbilen omkom, en mens en tredje person blev såret.
I morges omkom en mand på 50 år i Nerja, da hans motorcykel stødte sammen med en bil.


Regeringen og PP enige om holdning til palæstinensisk stat.

Ja til palæstinensisk stat – men med forbehold
Spaniens socialistiske regering og det konservative oppositionsparti, PP, er nået til enighed om en fælles indstilling i spørgsmålet om en eventuel afstemning i FN om en anerkendelse af en palæstinensisk stat.
PP’s udenrigspolitiske ordfører, Jorge Moragas, har udtalt, at hans parti vil støtte regeringen, hvis man vælger at stemme til fordel for fortsatte forhandlinger hen imod godkendelsen af en uafhængig stat.
Dog tager man det forbehold, at stemmen ikke går imod en fælles EU-indstilling.


Socialisternes håb den 20. november, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Rubalbaca giver pensionsløfter
Alfredo Pérez Rubalcaba, PSOE’s kandidat til statsministerposten ved valget den 20. november, har lovet ikke at fastfryse pensioner eller lønninger til embedsmænd.
Det modige løfte kom i sidste uge, da statsministerkandidaten talte om sine planer for 2012, skulle han vinde i november.
Det var også den forhenværende indenrigsministers mål at differentiere sig fra sin modstander, PP’s Mariano Rajoy, der stadig ikke vil forklare, hvad han planlægger at gøre på disse områder. Han har heller ikke villet afsløre, hvordan han og partiet eventuelt vil forholde sig til besparelserne indført af den nuværende regering, men kun sagt, at det afhænger af situationen den dag, de leder en regering.
Rubalcabas kritikere gjorde dog hurtigt opmærksom på, at han selv var med til at fastfryse pensionerne og lønningerne, da han sad i regering. Også at socialisternes vækstberegninger er ”urealistiske”.
Finansloven for 2012 skal vedtages af den nye regering.


Catalansk kultur på vej til Hollywood.

Første catalanske film valgt til Oscar-nominering
Den catalanske film Pa Negre, instrueret af Agustí Villaronga, er valgt som det spanske bidrag til næste års Oscar for bedste udenlandske film. Filmen skal dog først gennem en udvælgelsesproces, før den overhovedet kan nomineres, men allerede nu er der jubel over, at en catalansk film for første gang repræsenterer spansk film.
På vejen har filmen slået selv tidligere Oscar-vinder Pedro Almodóvars kontroversielle La Piel Que Habito.
Pa Negre (sort brød) handler om livet under borgerkrigen i en dal i Catalonien.


Da Julio Baptista spredte glæde.

Málaga CF på førstepladsen for et øjeblik
Málaga CF nød lørdag udsigten fra toppen af La Liga efter en gyser af en match mod Getafe hjemme på La Rosaleda. Getafe førte ellers 2 – 1 frem til det 87. minut, hvor Maresca udlignede, mens Julio Baptista i det 91. minut lavede sit smukke håndværk og sendte holdet til tops.
Placeringen var dog kun til låns. En af sæsonens store overraskelser er Levante, der vel at mærke ikke kan købe sig til noget. De vandt søndag over Betis (1 – 0), der netop selv havde haft fornøjelsen af topplaceringen. Dermed ligger Levante nu nummer et med 14 point, hvilket Barcelona også har. Mens Barça har et årligt budget på 460 millioner euro, er Levantes på sølle 20 millioner.
Levante har kun scoret otte mål indtil videre i sæsonen, hvilket kan gøre også dette holds tid på toppen kortvarig.

Helligdage i vente
7. oktober: Lokal helligdag i Fuengirola, Benahavis, Sayalonga og Salobreña.
8. oktober: Lokal helligdag i Rincón de la Victoria.
10. oktober: Lokal helligdag i Nerja.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa