Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

 


En af 21 ulykker den forgangne weekend.

Drabelig weekend

26 personer omkom den forgangne weekend i 21 forskellige ulykker på de spanske landeveje. Weekenden er beregnet fra kl. 15.00 fredag til i aftes kl. 20.00.
Det er det hidtil største antal dræbte i år.
Trafikdepartementet (DGT) har desuden meddelt, at ud af de 26 omkomne var 15 under 35 år gamle, seks var motorcykelførere, og otte af ulykkerne skete på grund af for høje hastigheder. Desuden kom 13 personer alvorligt til skade, mens 15 har fået lettere kvæstelser.
Værst gik det i lørdags, hvor 16 personer omkom i 11 ulykker. Den slemmeste ulykke skete dog i går i Jadraque (Guadalajara), hvor to biler stødte frontalt sammen, hvorefter den ene brød i brand, og de fire personer i bilen, alle unge mellem 18 og 23 år, omkom.


Først fra 1. januar skal man til Madrid for at få nyt pas.

Indførelse af de nye biometriske pas udskudt

Danmarks ambassade i Madrid har meddelt, at indførelsen af de nye biometriske pas er udskudt fra den 1. oktober 2011 til den 1. januar 2012.
La Danesa Nyheder har tidligere omtalt ændringen, som bl.a. medfører, at man fra og med den nye dato skal henvende sig personligt på ambassaden i Madrid for at få sit pas fornyet. Grunden er, at nye danske pas skal indeholde digitale fotos, fingeraftryk og underskrift. Dermed skabes der langt større sikkerhed for, at passet ikke kan forfalskes eller misbruges.
Man vil stadig kunne få udstedt pas hos en hvilken som helst kommune i Danmark. Find den ønskede kommune på www.kommune.dk og ring på forhånd for tidsbestilling mv. Eksisterende pas er stadig gyldige til udløbsdatoen.

Kun syv fra Málaga søger om erstatning for agurkekrisen

Kun syv producenter af agurker, tomater og salathoveder fra Málaga-provinsen har søgt om erstatning for de økonomiske tab, som ellers mange har lidt på grund af agurkekrisen. Ifølge La Opinión de Málaga skyldes det lave antal, at de fleste firmaer har valgt ikke at gå gennem den træge, administrative procedure.
Landmændenes sammenslutning Asaja indrømmer, at tallet er meget lavt, når man tænker på de økonomiske tab, der er lidt i kølvandet på den falske alarm fra de tyske myndigheder, der var så hurtige til at lægge ansvaret for udbruddet af E. colibakterien hos de sydspanske agurker. Krisen skulle eller have påvirket ”hundredvis” af landmænd.
For at få del i EU’s totale kompensation på 210 millioner euro skulle de berørte firmaer indsende en ansøgning til Junta de Andalucía. Fristen er udløbet.


San Sebastiáns udnævnelse til kulturhovedstad skal kulegraves.

Taberbyer beklager sig

Kulturministeriet vil nu undersøge proceduren i forbindelse med udvælgelsen af San Sebastián til Europæisk Kulturhovedstad i 2016.
Det sker, fordi repræsentanter for Córdoba, Burgos, Las Palmas, Segovia og Zaragoza, der på målstregen tabte til den baskiske by, har beklaget sig. De mener, at jurymedlemmerne overvurderede San Sebastiáns kampagne for at ende volden i regionen, dermed forstået ETA’s terrorisme.
Undersøgelserne fokuseres på jurymedlemmet Cristina Ortega, der tidligere var kulturrådgiver i den baskiske lokalregering, og som menes at have misbrugt sin indflydelse.


Økonomiminister Salgado beskriver resultaterne som ”glimrende”.

Ingen kapitaltilførsel til pengeinstitutter, som dumpede i EU’s stresstest

Af de otte pengeinstitutter, som dumpede i EU’s stresstest af i alt 90, var de fem spanske. Det drejer sig om sparekasserne CaixaCatalunya, Unnim, Caja de Ahorros del Mediterráneo og Grupo Caja 3 samt banken Banco Pastor. De største spanske banker, såsom BBVA og Banco Santander, havde ingen problemer med at modstå presset i EU’s test udført i skræmmescenarier.
Det lyder umiddelbart som voldsomt, når fem pengeinstitutter er spanske, mens kun to er græske og en enkelt østrigsk. Men økonomiministeren, Elena Salgado, mener, at resultaterne var glimrende, da de viser det spanske banksystems styrke, og den spanske nationalbank har insisteret på, at de spanske pengeinstitutter ikke har behov for kapitaltilskud, eftersom en række, unikke spanske faktorer som obligationer med senere konverteringsdatoer, ikke var inkluderet i testen.


Møder onsdag aften det arabiske mandskab Al Rayyan SC.

Málaga CF i Marbella

Det er nu pludselig blevet muligt at se alle de nye, kendte spillere på Málaga CFs La Liga-hold allerede på onsdag i Marbella. En match er kommet i stand mod det arabiske mandskab Al-Rayyan SC fra Qatar, hvis formand, sheik Abdullah bin Hamad Al-Thani, er et familiemedlem til ejeren af Málaga CF, Abdullah Bin Nasser Al-Thani. Kampen fløjtes op kl. 20.00 på Marbella Football Center (Marpafut) ved urbanizationen La Quinta og billetter er i forsalg mandag fra kl. 16 på La Rosaleda stadion i Málaga og Marbella Football Center. Kun 1100 vil blive solgt og priserne er 30 euro for en siddeplads og 15 for en ståplads.
Lørdag spillede Málaga CF sin første træningskamp mod 4. divisionsholdet UD Horadada i Alicante. Træner Manuel Pellegrini skiftede ivrigt ud og nåede at sende 22 spillere på banen.
Med var ikke Rondón og Seba, der repræsenterer henholdsvis Venezuela og Uruguay ved Copa América samt de tre U-landsholdsspillere Juanmi, Recio og Isco, som er optaget af opgaver for deres national-mandskab.
Málaga vandt 4-1 (1-0) på to mål af Van Nistelrooy, et af Duda og et selvmål.


Ung fyr stukket ihjel under indbrud i La Coruña.

Ny dille blandt unge fører til drab

Politiet mener, at der er tale om en ny bizar mode blandt unge spaniere. Den går ud på at lave et indbrud i et hus og optage det på video på mobiltelefonen som bevis på, at man har udført vovestykket.
Det er i hvert fald den eneste forklaring, man hidtil er kommet frem til omkring drabet på en 17-årig fyr natten til i går i Pontedeume (La Coruña).
Den unge mand havde forladt en fest, én af drukfesterne kendt som ’botellón’, og var kravlet ind ad et køkkenvindue i et hus i byen. Her kom det til voldsomt håndgemæng mellem ham og husets mandlige beboer. Dennes hustru fandt en køkkenkniv til ham, som han stak i brystet på indbrudstyven. Tyven løb derefter fra huset, men faldt om på vejen, hvor han forblødte.
Politiet mener ikke, at den 17-åriges egentlige mål var at stjæle noget, da han skulle komme fra ”en velhavende familie” og ellers var en velfungerende fyr, der skulle læse til læge som sine søskende. Derfor er den eneste forklaring, at der var tale om en spøg, som altså gik for langt.
Den 65-årige drabsmand blev anholdt, anklaget for drab. Men der er store muligheder for, at han bliver frikendt grundet selvforsvar, som det før er sket, når folk har forsvaret sig mod indbrudstyve.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa