Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


”Jeg er senator, og jeg skal sørge for, at jeres karrierer er ovre,” sagde senator Casimiro Curbelo til betjente, som ville anholde ham på et bordel.

Senator træder tilbage efter ballade på bordel

Casimiro Curbelo, senator og formand for ørådet på La Gomera, er trådt tilbage. Det sker efter en skandale i sidste uge, hvor han blev voldelig mod politibetjente, der ville anholde ham i en sauna i Madrid, som ifølge avisen ABC hedder Gola Chica, hvorfor man kunne konkludere, at der er tale om et bordel. Det ligger i kvarteret omkring stadionet Santiago Bernabeu.
Den socialistiske senator besøgte omkring klokken 04.30 torsdag morgen etablissementet sammen med sin søn, Adys Curbelo Montañés og en bekendt. De skulle have været berusede, og begyndte at blive aggressive mod kvinderne på Gola Chica. Da de nægtede at forlade stedet, ringede dets chef til politiet. Da betjentene så ville anholde de tre mænd, skubbede de til dem og slog ud efter dem. Volden var også verbal.
”Jeg ønsker at se jer alle dø af cancer, og at jeres ’hijos de putas’ også dør af cancer,” sagde den 60-årige senator ifølge El País. Han fortsatte: ”Jeg er senator, og jeg skal sørge for, at jeres karrierer er ovre.”
Det er måske i stedet Curbelos karriere, som er ovre. Han siger dog i en pressemeddelelse, at han træder tilbage for at kunne koncentrere sig om at bevise sin egen og sin søns uskyld.


Skulle det være en lufthavn?

Lufthavnene i Madrid og Barcelona til leje

Udlicitering af koncessionen for Spaniens to største lufthavne, Barajas i Madrid og El Prat i Barcelona, er nu officiel.
Indskuddet for Barajas er sat til 3,7 milliarder euro, for El Prat 1,6 milliarder, eller totalt 5,3 milliarder. For det får man 90,05 procent af driften af lufthavnene i 20 år, mens den resterende procentdel stadig vil tilhøre det statsejede lufthavnsselskab AENA.
Koncessionsholderen eller -holderne skal desuden betalte AENA en leje i form af 20 procent af omsætningen, eller i 2012 minimum 150 millioner euro for lufthavnen i Madrid og 80 millioner for den i Barcelona.
Barajas omsatte sidste år for godt 1,056 milliarder euro, El Prat 547 millioner euro.
Det understreges, at de aftaler, som AENA allerede har indgået med fagforeningerne, der inkluderer lufthavsmedarbejderes fortsatte status som offentligt ansatte, skal overholdes.
Man kan afgive sit tilbud fra den 30. juli, vinderen eller vinderne blive offentliggjort i slutningen af november.
Minister for offentlige arbejder (Fomento), José Blanco, har udtalt, at privatiseringen af ledelsen af lufthavnene vil øge konkurrencedygtigheden og være til gavn for turismen. Tre ud af hver fire besøgende rejser ind i Spanien via én af landets lufthavne. Regeringen planlægger stadig også at sælge 49 procent af AENA, men på grund af den aktuelle turbulens på markedet har man endnu ikke fastlagt, hvornår og hvordan dette salg skal gribes an.

Retssag mod flyveledere i gang

Den første retssag mod flyveledere, der beskyldes for illegalt at have lammet flytrafikken den lange weekend i begyndelsen af december 2010 i det meste af landet, begyndte i går.
Mange af de 600.000 rejsende, der blev berørt af situationen, har sagsøgt flyvelederne, da de udeblev fra arbejde uden gyldige lægeerklæringer. De kræver hver en erstatning på 10.000 euro.
Foreløbig skal 16 flyveledere fra Barajas og Torrejón afhøres, heriblandt Camilo Cela, der var talsmand og formand for deres fagforening, USCA. De, som blev afhørt i går, forklarede, at de var udeblevet fra arbejde på grund af stress, provokeret af regeringens planer om at nedsætte deres lønninger yderligere – lønninger der i visse tilfælde lå på en million euro om måneden.
Afhøringerne af de første 16 varer til på torsdag. Flere flyveledere er stævnet og skal afhøres i september. Ifølge loven kan flyvelederne risikere fængselsstraf på op til otte år.


Ángeles Muñoz, borgmester eller parlamentsmedlem?

Vælg mellem borgmesterpost eller plads i parlamentet

Står det til PSOE og IU i det andalusiske parlament, vil det fremover ikke længere være muligt at være både borgmester og medlem af den andalusiske lokalregering. Partiernes medlemmer mener, at de to poster er inkompatible.
Vedtages forslaget, som skal til afstemning senere på året, sættes bl.a. Marbellas borgmester, Ángeles Muñoz, og Fuengirolas, Esperanza Oña, i et dilemma, da begge gennem flere år har været både borgmestre og medlemmer af Junta de Andalucía.
I alt 17 PP-borgmestre – ingen fra PSOE og kun ét medlem af IU – ville skulle vælge mellem de to poster.


Kommunen vil have alle indbyggere til at sortere affaldet.

Mijas vil spare to millioner euro ved genbrug

Byrådet i Mijas mener, at kommunen årligt kan spare to millioner, hvis alle indbyggere sorterer affaldet korrekt.
I øjeblikket transporterer kommunen affaldet til en central i Entrerríos, og selskabet bag denne central fakturerer kommunen per ton. Meningen er derfor at nedbringe denne mængde, og det skal ske via en kampagne, som opfordrer kommunes indbyggere til at sortere affaldet, så det ender i den rigtige container. Og det skulle altså kunne spare kommunen så meget som to millioner euro om året.


Contador i Saxo Bank – Sungard-trøjen.

Hvor er Alberto Contador?

Da rytterne i Tour de France i går kom en uvanlig helligdag i hu, brugte de noget af tiden på at tale med pressen, der til gengæld hyggede sig med teorier om, hvem der vinder årets løb – specielt hvor Alberto Contador befinder sig i det scenarium.
Den spanske rytter for Saxo Bank – Sungard lå på hviledagen på en syvende plads, fire minutter fra Thomas Voeckler i den gule førertrøje, og alle undrer, om den forholdsvis dårlige placering skyldes træthed efter Giro d’Italia, problemer med det ene knæ efter styrt, eller om han er præget af den aktuelle dopingsag.
Flere, inklusiv holdejer Bjarne Riis, mener dog, at Contador vil komme til at spille en mere afgørende rolle, når touren de næste dage når til Alperne.

Abbas verden i Tivoli

The World of Abba hedder et show, som kan ses den 23. juli kl. 22.00 i Tivoli World i Arroyo de la Miel.
16 personer – sangere, dansere og musikere – deltager i opførelsen, som tager tilskuerne med på en tur gennem Abbas verden og den svenske gruppes populæreste hits.
Entré fra 15 euro. Læs mere på www.tivoli.es.

 

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa