Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Ny marina og shoppingcenter på havnen i Málaga

Projektet kaldet ”Plan Especial del Puerto de Málaga” blev påbegyndt i august 2008, og i november i år åbnes dørene endelig til det over 56.000 m2 store shoppingcenter i Málagas havneområde. Muelle Uno Sea Shopping, som det hedder, kommer til at fungere som en udvidelse af byens berømte butiksstrøg, Calle Marqués de Larios. Forretningerne i det nye shoppingcenter bliver ikke gemt væk i en stor bygning, men kommer til at ligge, så hver butik får direkte adgang til kajen, hvor der også vil være restauranter samt kultur- og fritidstilbud. De 70 butikker, som får 14.000 m2 at boltre sig på, vil hovedsaglig sælge mode samt indretnings- og boligartikler. Yderst på molen opføres restauranter under La Farola de Málaga med udsigt over havet og med bl.a. katedralen og Gibralfaro som baggrund.

Målet med projektet er at skabe let tilgængelige shopping- og underholdningsmuligheder i et naturligt miljø, og Muelle Uno er derfor placeret i bydelen La Malagueta, hvor også tyrefægterarenaen og byens største udbud af restauranter er at finde.
Overfor Muelle Uno er planlægningen af en ny marina i fuld gang, og man forventer snart at have de sidste tilladelser i hus. Lystbådehavnen kommer til at hedde Marina San Andrés, og vil kunne tilbyde godt 600 bådpladser, hvoraf 140 er i tørdok. 15 procent af pladserne reserveres skibe, der gæster havnen i kortere perioder. Marinaen måler godt 120.000 m2, og projektlederen, Marinas del Mediterráneo, regner med, at lystbådehavnen vil stå klar 24 måneder efter, at tilladelserne er i hus. Projektet er budgetteret til 24,4 mio. euro.
I marts blev Palmeral de Sorpresas indviet – en lille, men vigtig del af projektet. Det er en allé med ikke mindre 408 palmer og hundredvis af buske og blomster samt smukke fontæner. Palmeral de Sorpresas har også to bygninger til kulturelle formål og en mindre passagerterminal til krydstogtskibe.Femstjernet hotel. Engang.

Hotel Byblos i Mijas stadig lukket

Et år efter lukningen står Hotel Byblos i Mijas, hvor f.eks. prinsesse Diana og medlemmer af Rolling Stones har opholdt sig, står stadig tomt.
Fagforeningen CCOO har bedt det nye byråd respektere den aftale, som tidligere blev indgået omkring områdets kategorisering som hotel, og at det ikke bliver ændret til boligområde.
Fagforeningens mål er at beskytte arbejdspladser og de 114 medarbejdere, der blev afskediget, da hotellet lukkede, fordi dets indehavere, der også ejer konstruktionsselskabet Aifos, blev anholdt i forbindelse med Malaya-sagen. Medarbejderne, hvoraf nogle havde arbejdet der i over 25 år, har endnu ikke modtaget kompensation for afskedigelsen, kun de 20 dages løn pr. års ansættelse, som Fondo de Garantía Salarial netop har udbetalt.
Hotel Byblos, som åbnede i 1986, ligger på en grund på 21.000 km2, og selve hotellet har 144 værelser.


Regionerne bruger for mange penge

Mens den spanske stat i årets første fire måneder faktisk har mødt målet for underskud på statsbudgettet, har nogle af regionerne brugt mere end planlagt, skriver El País. Målet for året er 6 procent af bruttonationalproduktet, mod 9,2 procent i 2010.
Statens regnskaber viser for de fire måneder et fald i underskuddet på 53 procent til 2,450 milliarder euro, et fald der svarer til 0,22 procent af bruttonationalproduktet. Til gengæld var regionernes samlede underskud på 4,996 milliarder euro, svarende til 0,46 procent af bruttonationalproduktet, mens målet her var 0,3 procent.
Økonomiminister Elena Salgado har dog sagt, at den formel, man har brugt til disse udregninger, er anderledes end dem, som Europakommissionen bruger, og at regionerne havde foretaget de nødvendige nedskæringer – bortset fra ugerne op til valgene den 22. maj, hvor de havde brugt for mange penge.
Andalusien er den eneste undtagelse. Her har lokalregeringen ikke sparet så meget, som centralregeringen havde beordret, og EU er specielt bekymret for regionens stadig haltende kontrol over økonomien.
”Jeg mener, at regionerne snarest muligt bør underlægges en bindende aftale omkring deres budgetter og de penge, der bruges,” har EU’s kommissær for konkurrence, spanske Joaquín Almunia, udtalt.Deltas Boeing 757 anvendes på turen over Atlanten

Direkte fly Málaga – New York

Delta Air Lines genoptager fra i dag den direkte rute mellem Málaga og New York, nærmere betegnet lufthavnen John F. Kennedy.
Selskabet lover desuden gode forbindelser fra New York til andre destinationer, hvoriblandt de mest efterspurgte er Los Angeles, San Francisco, Orlando og Boston.
Ruten flyves med Deltas Boeing 757-200, som har 170 pladser.
Afgangstidspunktet fra Málaga er kl. 11.35. Der flyves seks dage om ugen, foreløbig frem til den 6. september.
Mere information fås på www.delta.com.


9,5 procent færre omkomne på landevejene

Trafikdepartementet, Dirección General de Tráfico, har meddelt, at antallet af dødsfald i ulykker på de spanske landeveje i perioden januar til maj er faldet med 9,5 procent i forhold til samme perioder sidste år.
I løbet af de fire måneder omkom 561 personer, mens 620 personer blev dræbt i 2010.
En af årsagerne til de færre ulykker er nedsættelsen af fartgrænsen fra 120 til 110 km/t på motorvejene, som blev indført den 7. marts.


DR Symfoniorkester får spansk maestro

DR Symfoniorkester får ny dirigent, og det er selveste Rafael Frübeck, hvis kunstnernavn er Rafael Frübeck de Burgos. Han er Spaniens bedste dirigent og vandt i 2010 den internationale pris ’Conductor of the Year’, der er én af et utal af udnævnelser, som dirigenten, der altså godt nok kommer fra Burgos, har modtaget for sine mange koncerter.
Siden 2004 har han været chefdirigent for Dresden Filharmonikere.
Han har tidligere dirigeret det danske symfoniorkester, senest i oktober, hvor han i to uger stod på podiet under opførelsen af Manuel de Fallas’ La Vida Breve.
Han overtager posten efter Thomas Dausgaard, der i aften dirigerer sin sidste koncert med symfoniorkestret.
DR fortæller dog La Danesa Nyheder, at Rafael Frübeck først bliver chefdirigent fra september 2012, men at han den kommende sæson vil dirigere flere opførelser.


Thomas Helmig giver ny koncert i Málaga

Thomas Helmig giver den 21. november koncert på Teatro Cervantes i Málaga. Denne gang kan man opleve ham i showet Helmig Solo, som han vil have touret med i to måneder, før han kommer til Málaga. Billetter kan reserveres nu på www.teatrocervantes.com


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa