Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa


Alfredo Pérez Rubalcaba forventes at blive ny generalsekretær i PSOE.

Rubalcaba i slutspurt til at blive Zapateros arvtager

Indenrigsminister Alfredo Pérez Rubalcaba har startet sin valgkampagne til primærvalget, hvor det besluttes, hvem som skal have posten som formand for PSOE og dermed blive partiets spidskandidat til statsministerposten ved parlamentsvalget i marts 2012.
Den nuværende leder, statsminister José Luis Zapatero, har udtalt, at han siden oktober havde peget på Rubalcaba, der dog nægter at have nydt godt af Zapateros favorisering. I stedet, sagde han på det første partimøde, hvor han officielt var det mest sandsynlige valg, at han nød godt af ”tusinders favorisering”.
Rubalcaba er overbevist om, at han kan genvinde regeringsmagten for partiet. ”Jeg tror, jeg kan vinde valget. Jeg har et program for Spanien, og jeg tror, jeg ved, hvad Spanien har brug for,” citerer El País, der bemærker, at han ikke har klarlagt, hvad præcist dette program går ud på.
Han er det mest sandsynlige valg – og i øjeblikket den eneste kandidat, efter forsvarsminister Carme Chacón meddelte, at hun alligevel ikke ønsker at stille op. Hun har forklaret, at interne stridigheder kunne have resulteret, at statsministeren ville blive presset til at udskrive valg før tiden.
Den 59-årige Rubalcaba er fra Solares i Cantabrien, han har en doktorgrad i kemi fra universitetet i Madrid. Han har siden 1992 haft tre forskellige ministerposter.
Han har ikke tænkt sig at vige fra sine nuværende stillinger som indenrigsminister og vicestatsminister for at koncentrere sig om sit kandidatur, hvilket flere partimedlemmer er utilfredse med og derfor planlægger også at stille op ved primærvalget, der afholdes den 2. juli.


Hovsa, spanske agurker alligevel ikke smittekilde

I går meddelte de tyske myndigheder, at man nu heller ikke længere mener, at spanske agurker er skyld i epidemien forårsaget af den aggressive variant af E. colibakterien.
Spaniens regering overvejer stadig at bede EU om erstatning for de snart mange millioner euro, som landet, specielt andalusiske landmænd, mister i eksport, efter de tyske myndigheder sidste uge var så hurtige til at gøre den spanske agurk til syndebuk.
Man overvejer også at lægge sag an mod de tyske myndigheder.
Det eneste tilfælde i Spanien er stadig den 41-årige mand i San Sebastián, som La Danesa Nyheder omtalte i går. Han er nu i bedring og forventes at klare sig.


Kongen: I vil dræbe mig!

Kong Juan Carlos, som på lørdag skal opereres for en gammel sportsskade i højre knæ, er træt af den megen omtale af hans helbred.
Under et møde i går i paladset La Zarzuela sagde han derfor til den forsamlede presse, at han havde det skidt. ”Jeg har det forfærdeligt, kan I ikke se det,” sagde den ikke humorforladte monark, der dog viste sin irritation med ordene: ”I vil gerne dræbe og begrave mig hver eneste dag”.
Lørdagens operation forventes at skulle foregå på det samme hospital i Barcelona, hvor han i maj sidste år fik fjernet en knude i den ene lunge.Ivana Trump kommer til Marbella

Ivana Trump i Michelle Obamas fodspor

Ivana Trump, der er en af verdens rigeste kvinder, forventes snart at besøge Costa del Sol.
Hun skal fald bo i den samme suite som den amerikanske førstedame, Michelle Obama, benyttede, da hun sidste sommer holdt ferie på Villa Padierna, der som bekendt ligger i Benahavís, men normalt beskrives som beliggende i Marbella. Trump forventes også at besøge Marbellas gamle bydel og at deltage i en gallamiddag på hotellet.
Ankomsttidspunktet er endnu ukendt.


Eksplosion på Gibraltars havn

En stor eksplosion i går på havnen i Gibraltar resulterede i to sårede, skriver El País.
Ulykken skete omkring kl. 15.45, da to spanske medarbejdere udførte svejsearbejde i to beholdere, hvoraf den ene indeholdt olie.
Den ene fik svære brandsår og er blevet overført til et hospital i Sevilla. Den anden var en politibetjent, som kom til skade, da han ville hjælpe den førstnævnte.
Myndighederne på Gibraltar undersøger nu, hvad der var årsag til eksplosionen.


Alberto Contador usikker til touren

Den spanske cykelrytter Alberto Contador overvejer nu, om han vil deltage i Tour de France, der starter om en måneds tid.
Avisen Marca citerer rytterens bror og manager, Fran Contador, for at have sagt, at han først vil se, hvordan han kommer til kræfter oven på anstrengelserne i Giroen.
Alberto Contador skulle denne måned have været afhørt af den internationale sportsdomstol, CAS, omkring den positive clenbuteroltest, men det er nu udsat, og derfor kan han teoretisk set godt cykle med i Frankrig.


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.