Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Javier Carnero – igen på borgmesterposten

PSOE og Javier Carnero vinder overraskende Benalmádena

På trods af at PP og borgmester Enrique Moya ved lokalvalget i søndags fik flest stemmer og gik frem med fire mandater – fra syv til 11, og det formodes, at det konservative parti ville indgå en koalition for at bibeholde magten, har PSOE med Javier Carnero i spidsen alligevel lykkes at samle tropperne omkring sig. Det socialistiske parti fik syv mandater ved valget, men dannede i går koalition med IU (to mandater) og det uafhængige Unión de Centro de Benalmádena (fire mandater).
Dermed bliver det alligevel Javier Carnero, som igen bliver kommunens borgmester. Han var det indtil for fire år siden, hvor han efter et mistillidsvotum måtte trække sig tilbage.


Morddramaet på Tenerife: Kæresten kan forlade øen

Kæresten til den 38-årige mand med initialerne T.S.B, som sidste fredag døde på Spies-hotellet Sunwing Resort Fañabé på det sydlige Tenerife, lader nu til at have fået lov til at forlade landet. Det spanske politi, som ellers havde mistænkt kvinden og en ven for at have dræbt manden, anser ikke længere, at der er forgået noget ulovligt.
Eldia.es skriver, at man i stedet mener, at manden begik selvmord.
Domstole på øen fortsætter dog med at undersøge sagen.Burriana i Nerja

22 blå flag til Málaga-provinsen

Málaga er i år den provins i Andalusien, som er blevet tildelt flest blå flag. 22 strande har fået det blå stempel, hvilket er én mere end sidste år, skriver La Opinión de Málaga.
Den største ændring i forhold til sidste sommer er dog sket i Fuengirola, som har fået fire flag færre end i 2010 og kun har tre tilbage, nemlig Las Gaviotas-Los Boliches, Santa Amalia og San Francisco.
I Marbella er der igen i år tale om fire strande. Venus må vige for Río Verde, mens Cabopino, Casablanca og San Pedro igen i år er med på listen.
Mijas er derimod gået fra én til to strande, da La Cala forbliver, og Calahonda er kommet til.
I Benalmádena vil man denne sommer kunne finde det blå flag ved fire strande, som er Carvajal, Fuente de la Salud, Torrevigía og Santa Ana. Det samme gør sig gældende i Nerja med strandene La Torrecilla, Burriana, Maro og El Playazo.
Torrox har to flag, El Morche og Ferrara, Vélez-Málaga et på Benajarafe.


Første flyveleder straffet

Spaniens lufthavnsselskab, AENA, har afskediget den første flyveleder som straf for arbejdsnedlæggelsen, der i december 2010 lammede flytrafikken i hele landet. Arbejdsnedlæggelsen var ikke lovlig, mange flyveledere sygemeldte sig ganske enkelt uden at kunne forevise en lægeerklæring, og derfor er AENA nu i gang med at belyse hver enkelte flyveleders sag.
Den pågældende flyveleder arbejdede i kontroltårnet i Santiago de Compostela. To andre fra samme lufthavn er samtidig blevet tvunget til at påtage sig poster ved lufthavne i hhv. Granada og Almería.


Statsministeren siger nej til partikongres

Statsminister José Luis Zapatero har pure afvist et forslag fra partifæller, der ønskede at afholde en ekstraordinær partikongres for der at afgøre, hvem som skal træde i den afgående socialistiske leders sko.
Også forsvarsministeren og én af de to spidskandidater, Carme Chacón, er imod, da hun mener, en kongres frem for et primærvalg vil mindske hendes chancer for at blive PSOE’s nye generalsekretær.
Statsministeren mødes i morgen med den øvrige partitop for at drøfte netop spørgsmålet om, hvordan partiet bedst bliver enige om, hvem der skal være den nye chef.Spanien står fast på kravet om 500 millioner dollars for 590.000 mønter fra 1800-tallet

Skattejagt på 590.000 mønter eller 500 mio. dollars fortsætter

Advokater for det amerikanske firma Odyssey Marine Exploration har nu bedt den føderale amerikanske domstol om at omstøde en beslutning truffet i 2009 af en domstol i Florida. Denne dikterer, at Spanien skal have 500 millioner dollars i erstatning for de skatte, som det amerikanske firma skulle have hamstret fra et skibsvrag.
Det er den spanske regering, som har krævet kompensation for de 590.000 guld- og sølvmønter, som var ombord på skibet Nuestra Señora de las Mercedes, der sank i begyndelsen af det 19. århundrede 100 sømil fra Algarve-kysten i Portugal. Herfra bjærgede Odyssey i 2007 den næsten 17 ton tunge skat og transporterede den til USA, uden at informere de spanske myndigheder. Vel på den anden side af havet, annoncerede det amerikanske selskab så det historiske fund.
Nuestra Señora de las Mercedes blev sænket af den britiske flåde i 1804, da skibet var på vej til Spanien fra Peru, der dengang var en spansk koloni. Derfor mener de spanske myndigheder, at skatten tilhører Spanien, og man sagsøgte så det amerikanske selskab.
De peruvianske myndigheder mener, at skatten tilhører Peru og har ligeledes lagt sag an, det samme har efterkommerne af de passagerer, der omkom, da skibet gik ned.
Odysseys advokater argumenterer, at retten i Florida ikke har jurisdiktion til at dømme i sagen, og den føderale domstol skal nu bedømme den.
I de famøse Wikileaks fremgår det ifølge El País, at den amerikanske regering havde tilbudt at hjælpe Spanien med at få kompensation for skatten, hvis de spanske myndigheder til gengæld ville hjælpe med at skaffe et maleri til veje, der skulle være på museet Thyssen-Bornemisza i Madrid, men som nazisterne skulle have taget fra en jødisk-amerikansk familie. Spanien godtog ikke forslaget.


Læs flere nyheder her…

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa