Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Hvor store konsekvenser er der denne gang for trafikken til og fra Spanien?

Askesky nærmere Spanien

Dele af det nordeuropæiske luftrum er stadig præget af akseskyen fra den islandske vulkan Grimsvötn, som i går krævede omkring 500 flyafgange annulleret.
Luftrummet over Danmark var dog igen fra kl. 02.00 åbnet helt, og flytrafikken afvikles i øjeblikket uden de store forsinkelser, der mest skyldes følgeforsinkelser fra i går.
Flere nordtyske lufthavne holder dog forretningen lukket, foreløbig denne formiddag.
Spanien påvirkes naturligvis, da fly fra og til landet bliver aflyst, og der er begrundet frygt for, at skyen de nærmeste dage kan nå så langt som til den nordlige del af landet.

For information omkring rejser fra og til Danmark anbefaler vi, at man holder øje med følgende sider:
København: www.cph.dk
Billund: www.bll.dk
Aalborg: www.aal.dk
Alle spanske lufthavne: www.aena.es


FC Barcelona flygter fra askeskyen

Blandt de urolige for vulkanudbruddets konsekvenser er FC Barcelonas tilhængere, der frygter aflysninger til London frem til den 28. maj, hvor Barca spiller Champions League-finalen mod Manchester United på Wembley.
Barcelonas spillere med følge er allerede rejst til London, to dage før det oprindeligt var planlagt, for at undgå, at holdets fly må blive på jorden på grund af askeskyen.
I forbindelse med askeskyen sidste år måtte holdet køre bus den 1.000 km lange tur fra Barcelona til Italien, hvor Barca spillede mod Milano i netop Champions League. En sådan tur ville træner Pep Guardiola ikke udsætte spillerne for denne gang.


”Handikappet” røver passagerer i Málagas lufthavn

En 36-årig mand er blevet anholdt af politiet i Málagas lufthavn. La Opinión de Málaga skriver, at manden, der kommer fra Makedonien, havde givet sig ud for at være handikappet og kørestolsbundet. Derfra havde han så tilsyneladende stjålet flere passagerers tasker i ankomsthallen.
Det var en russisk passager, som først anmeldte et tyveri til politiet, hvor hun bemærkede, at hun havde fundet det underligt, at en mand i kørestol havde opholdt sig temmelig tæt på hende. Et par dage senere fangede politiet manden i lufthavnen. Han sad igen i en kørestol, hvorfra han dog sagtens kunne rejse sig uden hjælp. Det viste sig, at han tidligere havde været anholdt i andre spanske byer for lignende røverier.


Nyt ambulatorium på tegnebrættet i Marbella

Marbella har brug for flere ambulatorier, mener bortmester Ángeles Muñoz (PP), som i går afslørede, at kommunen i dag inddrager en grund på 1.000 m2 til foreløbig det ene ambulatorium.
Det er naturligvis ikke kommunens opgave at bygge disse skadestuer og lægecentre; det ansvar hører under Junta de Andalucía, mens kommunen dog stiller grunden til rådighed. Således også nu i Marbella, hvor den omtalte grund ligger i forbindelse med ambulatoriet Las Albarizas, som kommunen håber, at lokalregeringen vil udvide.
Normen er et ambulatorium per 25.000 indbyggere. I Marbella er der dog omkring 134.000 indbyggere, men kun tre ambulatorier, forklarede bl.a. den nyligt genvalgte borgmester i går.Den baskiske lokalregerings leder, Patxi López, mener, partiet har brug for at vide, hvem den nye generalsekretær bliver.

PSOE-toppen kræver enighed om ny leder

De øverste i det socialistiske hierarki har efter de katastrofale valg i søndags krævet, at partiet når til enighed om, hvem der skal overtage formandsposten og statsministerkandidaturet efter José Luis Zapatero.
Blandt de højst råbende er Patxi López, leder af koalitionsregeringen PSOE/PP i Baskerlandet. Han opfordrer partiet til snarest muligt at afholde en partikongres, frem for at lade valg af en ny partiboss blive afgjort ved et primærvalg. Statsminister Zapatero udsatte et primærvalg planlagt til maj, da han i april meddelte sin beslutning om ikke at genopstille.
”Vi har haft mere end nok tid til at træffe en afgørelse,” siger Lehendakari López bl.a. til El País,
José Luis Zapatero blev selv udpeget til generalsekretær under en partikongres. Det var i 2000, hvor han slog nuværende minister for offentlige arbejder, José Blanco.
De to topkandidater til posten denne gang er stadig forsvarsminister Carme Chacón og indenrigsminister Alfredo Pérez Rubalcaba.


Mindst pension i Andalusien

Der er i maj måned 1.396.994 pensionister i Andalusien, 1,5 procent flere end i maj sidste år, skiver dagbladet El Mundo. Disses pensioner er ifølge arbejds- og immigrationsministeriet gennemsnitligt på 736,03 euro, en stigning på tre procent i forhold til sidste år, men alligevel 68,7 euro mindre end gennemsnittet i hele Spanien.
8.782.955 personer modtager i dag pension af den spanske stat. Det er en stigning på 1,6 procent i forhold til sidste år.


Læs flere nyheder her…

 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa