Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Rigtigt demokrati nu – bevægelsen fortsætter

Demonstrationer under bannere med ordene ‘Democracia Real Ya’ fortsætter i dag på pladsen Puerta del Sol i Madrids centrum. Omkring 150 personer, som havde slået lejr på pladsen, blev dog tidligt i morges fjernet af politiet.
Måske har demonstranterne fundet inspiration i oprørerne i Nordafrika og Mellemøsten, måske har de bare fået nok af den desperate situation, som alt for mange spaniere befinder sig i. Men hvorom alting er, så samledes flere end 130.000 demonstranter i omkring 60 forskellige byer den forgangne weekend. Bevægelsen Democracia Real Ya (DRY) er pacifistisk i sin grundholdning, men på trods af det kom det flere steder til voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi, hvor et par betjente og demonstranter blev sårede, godt 20 blev anholdt, mens biler, affaldscontainere m.v. blev sat i brand. Men måske er det som under de famøse optøjer i Frankrig eller som nutidens hooligans; at organisatorerne ikke kan tage ansvar for alle deltageres opførsel. I hvert fald undskylder DRY ikke.
På organisationens hjemmeside kan man i stedet læse, at DRY, som navnet afslører, vil have et rigtigt demokrati, og ikke kun et, hvor indbyggernes indflydelse begrænses til et valg hvert fjerde år.
Dets manifest siger bl.a.: “Vi, de arbejdsløse, de dårligt betalte, de usikre, de unge… Vi ønsker forandring og en værdig fremtid. Vi er trætte af antisociale reformer, arbejdsløshed, og at bankerne, som forårsagede den økonomiske krise, hæver renten eller beslaglægger vore boliger, og at vi påtvinges love, som begrænser vores frihed til fordel for samfundets mest magtfulde. Vi holder de politiske og finansielle magter ansvarlige for vores vanskelige situation og kræver ændringer.”
Om det kan ske ved at sidde på Puerta del Sol, kan kun tiden vise.


IKEA udskyder åbning af endnu en forretning på Kysten

Den svenske kæde IKEA, som denne uge fejrer 15 års jubilæum i Spanien, åbner foreløbig ikke forretning nummer to på Costa del Sol, skriver Diario Sur.
Forretningen ved Plaza Mayor i Málaga åbnede i 2007, og allerede da meddelte selskabet, at der var planer om at åbne yderligere en forretning, der skulle ligge enten i Marbella eller mellem Fuengirola og Mijas. Men disse planer er nu udskudt på ubestemt tid.
Forretningen i Málaga har allerede haft 11 millioner kunder og her beskæftiges 489 medarbejdere.


Baskere tror på Bildu

Mens det meste af det øvrige Spanien er på vagt over for det nye baskiske parti, koalitionen Bildu, som uventet har fået forfatningsdomstolens godkendelse til at stille op til valget den 22. maj, forventer baskerne selv, at partiet vil bidrage til fred i regionen.
Ifølge en undersøgelse foretaget af Metroscopia for El País vil partiet vinde mindst 18,5 procent af stemmerne i Baskerlandet og Navarra.
Mange, inklusive det konservative parti PP, modsatte sig godkendelsen af Bildu, da man mente, at partiets kandidater har for tætte forbindelser til ETA. 62 procent af indbyggerne i de to regioner mener dog, at koalitionspartiet er et ærligt forsøg fra den radikale venstrefløj på at indgå i politik og sætte en stopper for terrorismen.


Lorca genopbygges

Fem dage efter jordskælvene er Lorca nu ved at blive genopbygget. Redningsfolk fra forsvarets enhed UME har ryddet tonsvis af murbrokker o.l. fra byens gader, mens håndværkere restaurerer de medtagne bygninger, som står til at redde.
I byens skoler, der har plads til godt 6.600 elever, mødte kun 50 op til gårsdagens undervisning. Seks af skolerne vil ikke kunne åbne igen, da ødelæggelserne er for omfangsrige.
I går kunne omkring 20 procent af byens forretninger igen slå dørene, mens mange af indbyggerne stadig sover i teltlejrene af frygt for nedfaldende murbrokker.


Tyr stanger tyrefægter fra Málaga

En tyr gav i går igen, da den stod over for en tyrefægter fra Málaga, Saúl Jiménez Fortes.
Den unge tyrefægter, en såkaldt novillero, deltog i feriaen San Isidro i Madrid og blev stanget af den første tyr, han mødte på Las Ventas. Han fik et 20 cm langt sår i det ene lår, og menes hurtigt at kunne komme til hægterne igen.


Vandreservoiret La Concepción klar til sommeren

Vandstanden i vandreservoiret La Concepción i Marbella går til kanten, som dermed er klar til den tid af året med det største forbrug af vand.
Det indeholder nu 61,84 kubikhektometer, hvilket vil sige, at det er 99,98 procent fuldt. På grund af den megen regn har man igen den forgangne vinter været nødt til at lede vand ud i havet for at undgå, at reservoiret skulle gå over sine bredder.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa