Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Bulgarer indlagt på psykiatrisk afdeling

Den bulgarske mand, som i fredags skar hovedet af en kvinde for derefter at gå omkring med det, er nu indlagt på en psykiatrisk afdeling.
Den 28-årige Deyan Valentinov Deyanov blev i går officielt anklaget for drabet på den 60-årige brite Jennifer Mills-Westley. Drabet fandt sted i et kinesisk supermarked i Los Cristianos på Tenerife. Bulgareren havde taget en stor køkkenkniv fra hylderne, stukket kvinden mindst 14 gange, skåret halsen over på hende for derefter at gå rundt med hovedet, indtil han blev stoppet af en sikkerhedsvagt.
Manden havde boet i en efterladt bygning og var kendt for at være mentalt ustabil. Ingen ved, hvorfor han valgte at dræbe netop den britiske kvinde.


Malaya-sagen trækker ud

Malaya-sagen går sin gang ved provinsdomstolen i Málaga. Det beregnes, at hele den omfangsrige sag med 95 mistænkte først vil være afsluttet engang i 2013. Da den startede i september sidste år, mente man, at sagen ville tage 18 måneder, men det kommer altså ikke til at holde stik. Når afhøringerne er færdige, regner dommerne med, at det vil tage dem op til seks måneder at gennemgå akterne og afsige domme.
Den hovedmistænkte i sagen, Juan Antonio Roca, afhøres stadig. Senest har hans advokat, Rocio Amigo, ifølge Diario Sur udtalt, at Roca allerede før han blev medlem af Marbellas byråd og ansvarlig for byplanlægningen, var velhavende takket være stor succes som forretningsmand.
Repræsentanter for skattevæsnet bevidnede dog i sidste uge det stik modsatte. I stedet skulle manden teknisk set have været bankerot, opført som dårlig betaler og have modtaget arbejdsløshedsunderstøttelse. Roca skulle have haft en indtægt i 1987 på hvad der svarer til knapt 7.000 euro, mens han f.eks. i 1997 tjente 44.000 og i 2001 omkring 153.000 euro. Men selv ikke de lønninger stemmer overens med de beløb, som han senere investerede i egne og halvkommunale selskaber, ej heller den livsstil, som han blev kendt for.
Samtidig har en forsvarsadvokat for én af de andre tiltalte bedt om tilladelse til at afhøre dommer Miguel Ángel Torres, der tog initiativet til hele den omfangsrige historie, der altså ikke kun er den mest omfangsrige korruptionsskandale i Spaniens historie, men nu også lader til at blive den længst varende retssag.


Kun 57,7 procent af bygningerne i Lorca kan bebos

Myndighederne har nu undersøgt samtlige bygninger i Lorca, hvor ni personer døde som følge af onsdagens to jordskælv. Det viser sig, at kun 57,7 procent af byens 2.765 bygninger, størstedelen boliger, er så tilpas uskadte, at de anses som sikre at bo i.
Mange fortsætter med at sove udendørs eller i teltlejrene.
Forsikringsselskaberne har også opgjort skaderne, som beregnes at løbe op i 70 millioner euro. Økonomiminister Elena Salgado har dog understreget, at der kun er tale om en foreløbig beregning, og at alle skader skal belyses individuelt.
Kun 17 af de knapt 300, som kom til skade, er fortsat indlagt på hospitalet i byen.


Spanien vil gøre EU ansvarlig for grænsekontrollen

Spanien er et af kun tre EU-lande, som har modsat sig Europakommissionens forslag om midlertidig lukning af grænserne mellem Schengen-lande, der måtte have problemer med immigranter.
Kun Belgien og Malta støttede Spanien, da indenrigsministrene fra de 27 lande mødtes i slutningen af sidste uge for at stemme om reglerne i det grænsefri område. De tre lande mener, at Danmark ikke burde have lov til selv at træffe beslutningen om at genindføre grænsekontrol, men at en sådan afgørelse bør være op til EU.
Den spanske regering frygter, at landet bliver overladt til sig selv, hvis der kommer en ny, større indvandring, og grænsen over Pyrenæerne lukkes.Lottogevinst på 121 millioner euro

En mand fra Sevilla har vundet 121 millioner euro i lotteriet Euromillones. Det er den næststørste gevinst i Spaniens generøse lottohistorie.


Málaga CF redder sig selv

Málaga CF er nu garanteret en fortsat plads i den fornemmeste række, La Liga.
Efter en turbulent sæson, hvor det meget af tiden lod til, at klubben måtte rykke ned, har fem konsekutive sejre pyntet på pointlisten, således at det var nok at spille uafgjort og redde et enkelt point i weekendens kamp mod Athletic Bilbao på San Mamés.
Således blev det.
1-1, og de hvidblå ligger nu på en niende plads med 46 point, hvorfor de er sikre på at forblive i La Liga.


Ronaldo slår det hele

Real Madrids portugisiske målmager, Cristiano Ronaldo, scorede i weekendens La Liga-kamp mod Villareal, hvor Madrid-klubben vandt 3-1, og dermed er han den spiller, som har scoret flest mål i den spanske liga. 39 mål er det blevet til.
Han overgår dermed den tidligere rekord sat af både Hugo Sánchez og Telmo Zarra.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa