Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Magt på spil i regionerne

Den 22. maj afholdes lokalvalg i alle landets kommuner, og den samme dag kan vælgere i en række af landets regioner samtidig stemme til de regionale valg. I andre regioner skal vælgerne dog først udpege den kommende lokalregering næste år. Størstedelen af regionerne hører til den første gruppe, mens Andalusien, Baskerlandet, Catalonien og Galicien må vente.
Ifølge en undersøgelse foretaget af det sociologiske institut CIS vil PSOE ikke kunne regere alene i nogen af de regioner, som afholder valg den 22. maj. I for eksempel traditionelt socialistisk ledede Extremadura vil partiet blive nødt til at slå pjalterne sammen med IU (Izquierda Unida), og lignende koalitioner bliver nødvendige i Aragonien, Asturien og de Kanariske Øer for at partiet kan beholde en del af magten.
PP derimod bibeholder magten i La Rioja, Castilien León, Navarra og Murcia og øger føringen i Madrid og Valencia, hvor selv ikke Gürtel-skandalen, der jo involverer partiets leder i regionen, Francisco Camps, lader til at påvirke vælgerne. Det konservative parti vinder for første gang i Castilien La Mancha, genvinder magten på Balearerne og står også til fremgang i de autonome byer Melilla og Ceuta.
I Cantabrien vinder PP godt nok flest mandater, nemlig 18, mens Francisco Álvarez-Cascos parti, Partido Regionalista de Cantabria, får 13, men forventes at slå dem sammen med PSOE’s otte, hvormed denne koalition bibeholder magten.


Uden telefon i Málaga

Omkring 30.000 telefonabonnenter på operatøren Movistar har efter godt to dage stadig ikke fået forbindelse.
Problemet skyldes ifølge Diario Sur en brand, der fredag aften brød ud i en teknisk installation i bydelen Huelin, og som i første omgang efterlod 90.000 af selskabets kunder uden telefonforbindelse, ligesom et ukendt antal ADSL-linjer blev afbrudt.
Problemet er størst i Málaga, men kan også påvirke abonnenter i Marbella, Mijas, Fuengirola, Ojén og Benahavís.
150 teknikere arbejder i øjeblikket på at løse problemet.


Firmaer oprettes for at få arbejdsløshedsunderstøttelse

Arbejdsministeriet har opdaget et helt boom af illegale firmaer, der oprettes for at fiktive medarbejdere kan opnå ret til arbejdsløshedsunderstøttelse.
Firmaerne har ingen aktiviteter, de betaler ikke til seguridad social, men har alligevel adskillige ansatte. Formlen er simpel; de ”ansatte” betaler et beløb for at få en ansættelseskontrakt, og efter en given periode bliver de afskediget, hvorefter de har ret til en form for understøttelse.
Problemet er størst i Málaga-provinsen, hvor myndighederne allerede sidste år opdagede næsten 600 tilfælde – nogle med op til 50 ”ansatte”.


22 flygtninge druknet ved Almería

22 afrikanske flygtninge druknede den 6. maj, da deres båd forliste ud for Almería, skriver elcorreo.com.
Båden var begyndt at lække, da den nærmede sig kysten. Flere af flygtningene faldt i vandet og på trods af at den spanske kystvagt hurtigt nåede ud til båden, lykkedes de kun at redde 31 af de formodede 53 ombordværende flygtninge. Blandt dem var flere mindreårige og en baby på kun et år.
Båden skulle være sejlet ud fra den marokkanske by Nador, ikke langt fra Melilla.


Kong Juan Carlos mødes med Marokkos Mohamed VI

Spaniens kong Juan Carlos er disse dage i Marokko, hvor han i dag skal mødes med Marokkos konge, Mohamed VI.
Juan Carlos’ Marokko-tour startede i onsdags, og kaldes en privat rejse. Alligevel er hans møde i dag af officiel karakter. Mødet finder sted i den marokkanske konges palads i Marrakech, hvor 16 personer, blandt dem flere udlændinge, for kun en lille uges tid siden blev dræbt, da en bombe eksploderede midt i byen.
Mødet har været ventet siden sidste sommer, da spanske helikoptere, som fragtede fødevarer til Alhucemas, fløj over den marokkanske konges yacht, mens han var ombord. Denne hændelse forstærkede det i forvejen penible forhold mellem de to lande – Marokko kaldte det spanske luftvåben for ”racistisk”. Det var herefter, at marokkanere begyndte at blokere grænsen til Melilla, hvilket resulterede i yderligere diplomatiske onder.
Det er dog ikke offentliggjort, hvad de to monarker præcist skal diskutere i dag.


Málagas målfest

Det var takket være lige dele hårdt benarbejde og intelligent spil, at Málaga CF i weekenden på udebane jævnede Atlético Madrid med 3-0 – holdets hidtil bedste resultat denne sæson. Rondón, Baptista og Maresca stod for scoringerne.
Dermed har Manuel Pellegrinis hold nu 42 point, hvilket placerer det på en 13. plads. Det betyder dog ikke, at holdet kan ånde lettet op, da der kun er få point til de nærmeste konkurrenter i bunden, hvor Osasuna har 41, Real Sociedad 41, Getafe 40, Zaragoza og La Coruña 39 point, mens løbet dog lader til at være kørt for både Hércules og Almería, der har hhv. 33 og 2 point.


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.