Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Kæmpe militærfly skal bygges i Cádiz

Airbus’ nye militære transportfly A400M skal delvist bygges i flyfabrikantens afdeling i Cádiz (EADS), mens flyet skal samles i Sevilla. Det blev fastlagt, da en aftale netop blev underskrevet i Sevilla.
Prototypen fløj for første gang i 2009 netop i Sevilla, men siden har flyet vist en række problemer, og derfor har Airbus’ ledelse bedt de syv implicerede lande, inklusive Spanien, om yderligere 3,5 milliarder euro til udviklingen af flyet.
De syv lande har tilsammen allerede bestilt 180 fly, heriblandt en bestilling på 27 fra Spanien.
Produktionen sikrer ifølge forsvarsminister Carme Chacón 40.000 arbejdspladser i Europa, af dem er 7.600 i Spanien.
Airbus i Cádiz skal fabrikere motordele og dele af halefinnerne, som fabrikken også byggede til A380’erne, verdens største passagerfly.


Ikke længere ERE til hvem som helst

Efter et par måneders ramaskrig omkring Junta de Andalucías udbetaling af pensioner i sagen ERE, hvormed ansatte er blevet tildelt pension på grund af afskedigelse, selvom de kun har været ansat på papiret, vil lokalregeringen endelig forhindre fortsat svindel.
Indtil i går havde det været nok for en medarbejder bare at have været ansat, uden egentlig at have arbejdet i det pågældende selskab. Det udnyttede et endnu ukendt antal firmaer, umiddelbart før støtten blev godkendt ved at ansætte folk, for derefter at afskedige dem, hvormed de blev berettiget til en slags førtidspension.
Men fremover hedder reglen, at en medarbejder skal have arbejdet mindst tre år i det samme, betrængte selskab, ligesom de skal have indbetalt mindst 15 år til seguridad social og være fyldt 50 år, før de kan komme i betragtning til en førtidspension ifølge ERE (Expediente de Regulación de Empleo).


Dyreinternat i Torremolinos forbliver lukket

Retten i Málaga har besluttet at afvise anken fra ejerne, Carmen Marín og Manuel López, og holder dyreinternatet Parque Animal i Torremolinos lukket.
Sagen rullede i efteråret 2010, hvor en dyrlæge anmeldte stedet for omfattende aflivning af hunde og katte. Dyrenes tidligere ejere blev fortalt, at dyrene blev givet videre til nye ejere, mens de i virkeligheden blev aflivet.
Over en periode på to år blev over 2.230 dyr aflivet under ukontrollerede forhold med alt for små doser dødbringende væske. Det blev gjort for at spare penge, men førte til unødvendige lidelser for dyrene.
Sagen har taget flere drejninger de sidste par måneder, senest i marts, hvor en dommer tillod genåbning af internatet. Begrundelsen var, at nedlukning ikke kun kan være baseret på beskyldninger, og at der først skal være faldet dom i de øvrige sager, før der kan tages stilling til nedlukning af stedet. Den dom er nu blevet ændret, så stedet forbliver lukket.
De spanske have er ikke længere EU’s losseplads

Havene omkring Spanien har længe været anset som en losseplads for dumpning af affald fra udenlandske skibe. Men efter Spanien er kommet med i det europæiske miljøsamarbejde, er det gået bedre og bedre med at stoppe miljøsvineriet, skriver El Páis.
Gennem identifikation af de udenlandske skibe og efterfølgende bøder eller arrestationer er det ifølge det europæiske maritime sikkerhedsagentur (EMSA) siden 2002 lykkedes at nedbringe dumpningen med 30 procent.
”Vi har endelig fået smidt den kombination af hjælpeløshed og håbløshed, der gennemsyrede vores kamp mod havforurening indtil nu,” siger den spanske anklager, der står i spidsen for havmiljøsager, Antonio Vercher.
Mere end 350.000 fartøjer passerer årligt de spanske farvande, og det er derfor vigtigt for miljøet, at skibene ikke længere kan dumpe deres affald, når de når spansk farvand.
Det er først og fremmest højere straffe og hårdere domme, der har formået at vende Spaniens dårlige ry som en nation i hvis have, skibe kunne smide sit affald. Ifølge den nationale redningsplan for perioden 2010 til 2018 er det overordnede mål at straffene skal være ’tilstrækkeligt hårde.’ Planen medfører, at der nu kan gives fængselsstraf på op til fem år med mulighed for forlængelse med 2,5 år i særlige tilfælde.
De nye, strammere regler bliver håndhævet ved hjælp af højteknologiske fly, der kan overvåge havet og indsamle nødvendig bevismateriale.
Mere kontrol har været ventet siden 2002, hvor olietankeren Prestige knækkede midt over og forårsagede den største olieforurening i Spaniens historie.


RS21 – fremtidens bygning præsenteret i Marbella

I går præsenterede ejendomsselskabet Grupo San Leopolds frem for 200 fremmødte sit seneste projekt i Marbella.
Miguel Megías, formand for marketing i Marbellas afdeling af San Leopoldo sagde i sin tale, at projektet kun kan sammenlignes med byer som London, New York, Madrid og Barcelona. Han afslørede også, at projektet kræver 15 millioner euro, som selskabet har valgt at investere på trods af den økonomiske krise.
Projektet blev påbegyndt i 2008 og ligger på Avenida Ricardo Soriano – i centrum af Marbella. Byggeriet forventes at være klart i juli 2011.
RS21 kommer til at have fem etager med kontorlokaler til udleje og salg, samt forretningslokaler i stuetage og kælder. Der vil også være tre etagers parkeringskælder.
Bygningen opføres med den mest avancerede teknik indenfor energibesparing og -effektivitet, og skal blive et forbillede for en ny generation af kontorbygninger. Marbellas borgmester, Angeles Muñoz, der ses til venstre på billedet, takkede selskabet for at have truffet en så vigtig beslutning i disse tider, ligesom hun forudså, at RS21 bliver én af de bygninger, der fremover vil kendetegne Marbella.

Læs flere nyheder her…


¿Qué Para? – denne weekend

Benalmádena
Indtil 24. april, kl. 10.00-14.00 og 17.00-19.30
En udstilling af gravørkunst, heriblandt værker af Picasso, Miró og Warhol, kan ses i Centro de Exposiciones i Benalmádena Costa. Gratis entré. Lukket mandag.

Frigiliana
Indtil 7. maj
Galería Krabbe udstiller værker af kunstmaleren Arne Haugen Sørensen. www.galeriakrabbe.com

Mijas
8. og 9. april
Den spanske kunster Ose del Sol udstiller hos Birdie Vinos. Der er mulighed for at se hans værker med flamencodanserinder og tyrefægtere. Kig indenfor i åbningstiderne, nyd kunsten og et glas vin. Birdie Vinos, Urb. El Lagarejo, ved Mijas-vejen. www.osedelsol.com

8. april kl. 14-17 og lørdag den 9. april, kl. 11-14
Påskeinspirationskursus i blomsterbinding hos Flor Valentin i Centro Idea.
For nærmere information og tilmelding: Henvendelse i butikken, send en mail til janne@florvalentin.es, eller ring på telefon 669 061 234 eller 951 311 086

Fuengirola
9. april kl. 12.00 – 16.00
Søsterloge Andalucia nr.1 afholder Påskebazar i Restaurant Lucia, C/ Maestra A. Aspiazu, Pueblo Lucia, Fuengirola. Stort lotteri og salg af påskedekorastioner. Alle indtægter går til humanitære formål i kommunen.

9. april kl. 18.30

Lars Lilholt Band spiller på Castillo de Sohail, kl. 21.30. Dørene åbnes kl. 18.30 og The Q er opvarmningsband kl. 20.00. Billetter kan købes på www.eventhuset.es

Marbella
Indtil 10. april
Den internationale tennisturnering Andalucia Tennis Experience afholdes på tennisbanerne i de lækre omgivelser Hotel Puente Romano.
Læs mere på www.andaluciatennis.com hvor man også kan se spilletider, entreer m.v. Entreerne (fra 5 euro, 26 euro til semi og finalerne) kan købes ved indgangen eller på www.elcorteingles.es.

Málaga
Indtil 1. Juni
En udstilling af 25 af Picassos keramiske kreationer (La Colección Serra) kan ses i Casa Natal Picasso, hans fødehjem, på Plaza de la Merced. Åbent alle dage undtaget helligdage. Kl. 09.30 – 20.00. www.fundacionpicasso.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.