Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

100 korruptionsmistænkte på valglisterne

Over 100 lokalpolitikere, som er mistænkte for korruption, er at finde på valglisterne til valget den 22. maj. Det er avisen El País, som er kommet frem til tallet. De to største partier, Partido Popular og PSOE, har flest blandt sine kandidater, selvom heller ikke mindre partier kan sige sig fri. Omtrent halvdelen skulle være fra PP, mens PSOE repræsenterer 35 procent af de, som er involveret i sager, der er ved at blive undersøgt af domstolene.
Blandt PP’s kandidater er nogle implicerede i to store skandaler, Gürtel og Brugal, mens PSOE’s er involveret i en række mindre omfangsrige sager. I Andalusien, som i antal kun overgås af Valencia, er der tale om 26 kandidater, 11 fra PSOE, ni fra PP, de øvrige fra IU og andre mindre partier.
Ifølge El País var der ved valget i 2007 flere mistænkte på valglisterne. Ikke kun mistede mange af dem ikke stemmer; de vandt ligefrem valget.

Mere vin fra Málaga

Málaga, nærmere betegnet Sierras de Málaga, producerer nu næsten en million liter vin om året.
De første vingårde blev etableret i 2001 i bjergene bag byen, og siden da er produktionen øget år for år. Der produceres både, røde, rosé og hvide vine, som fortrinsvis eksporteres til Frankrig, Tyskland, Schweiz, Belgien og USA.
Til sammenligning fremstiller vingårdene i Rioja mellem 250 og 300 millioner liter om året. I den nordlige region har de ca. 1.200 vingårde dog 63.000 hektar beplantet med druer, mens de 39 vinavlere i Málaga kun har 1.300 hektar.

ETA-medlemmer anholdt efter et døgns jagt

To efterlyste, formodede medlemmer af ETA blev tidligt i morges anholdt i Frankrig efter et døgns jagt. Det drejer sig om en kvinde og en mand. Hun var eftersøgt for at have stået bag flere attentater og ansås som værende én af de farligste af de ETA-medlemmer, som stadig er på fri fod. Han er mistænkt for at have tilhørt gruppen i Portugal, hvor man opbevarede et ton sprængstof.
Jagten startede, da parret nægtede at standse ved en vejkontrol. Da politiet satte efter dem, åbnede baskerne ild og ramte én af politifolkene i den ene skulder. 300 flere folk blev sat ind i jagten, som altså næsten et døgn senere resulterede i, at man kunne anholde de to. Også under anholdelsen blev der skudt, men ingen kom til skade.

Indsprøjtning mod rygning på hylderne i 2012

Socidrogalchohol, en arbejdsgruppe under det spanske sundhedsministerium, har meddelt, at det bliver muligt at blive vaccineret mod nikotinafhængighed i 2012, skriver Thereader.es.
Ifølge arbejdsgruppens formand, Julio Bobes, viser en amerikansk undersøgelse foretaget på 2.000 rygere, at 40 procent droppede smøgerne, efter at have fået vaccinationen. Den fjerner den gode fornemmelse, man normalt opnår ved indtag af nikotin.
Hvis resultaterne fra den tredje test er positive, kan vaccinationen blive godkendt af det amerikanske institut for fødevarer og medicin (FDA), og efterfølgende sendes på det amerikanske marked. Prisen vil dog højst sandsynligt være en hindring for de fleste rygere. Lignende tests bliver foretaget med en vaccine mod kokain, men forsøgene er ikke lige så fremskredne som nikotinprojektet.
Udtalelserne fra Socidrogalchohol kommer i forbindelse med et kampagnearrangement mod afhængighed, der blev holdt i Madrid i weekenden.

Direktøren for Fuengirola TV beskyldt for magtmisbrug

José Manuel Díaz Rincón, direktøren for Fuengirola TV, som er et kommunalt selskab, er beskyldt for at misbruge sin stilling.
Han skulle ifølge PSOE i samme by, som har anmeldt sagen, have udnyttet sin stilling og sin relation til borgmester Esperanza Oña til at indgå aftaler med kommunen, hvilket ikke er lovligt. Formand for PSOE og partiets kandidat til borgmesterposten, Javier García León, har forelagt dokumentation på, at Díaz Rincón på et enkelt år har faktureret kommunen over 200.000 euro for produktion af programmer for sit eget selskab, Gap Producciones Cine Vídeo Televisión y Publicidad.

Kontroversielle besøg

Kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia besøger i dag Israel. Det sker på en rundrejse i Mellemøsten, hvor de senere skal besøge Ramala, den palæstinensiske ledelse Fatahs hovedkvarter, og Jordan.
Besøgene finder sted, mens israelere og palæstinensere igen forsøger at nå til enighed, mens Jordan frygter optøjer i stil med dem, der de forgangne måneder er set i andre muslimske lande. Officielt har parrets besøg intet politisk mål.

Victoria Azarenka vinder Andalucía Tennis Experience i Marbella

Victoria Azarenka vandt i går finalen i WTA-turneringen i Marbella.
Hun vandt med 6-3 og 6-2 over Irina Begu på center court på Hotel Puente Romano, en sejr som placerer hviderusseren på femtepladsen på verdensranglisten.
Hun her poserer med trofæet ved stranden. Det er tredje år, at Marbella er værtsby for turneringen. Caroline Wozniacki har endnu ikke deltaget.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa