Kampen om Norden i Sydens sol

Kampen om Norden i Sydens sol

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

”Sejren er vor”, synger nordmændene, inden de møder frem i Casa Danesa til tv-braget Norge-Danmark den 26. marts.
– Også dansk optimisme, siger Peitersen

Der kan blive den helt store landskampstemning i restaurant Casa Danesa, når Norge og Danmark tørner sammen i en vigtig EM-kvalifikationskamp den 26. marts i den norske fodbold-højborg Ullevål stadion i Oslo – en match, der blev totalt udsolgt fem minutter efter, at billetsalget åbnede.
En norsk delegation med den norske forening i Fuengirola i spidsen har meldt sin ankomst til tv-visningen på storskærmene i Casa Danesa.
La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub af Málaga CF, byder på to kompetente oplæggere:
Norske Torbjørn Birkeland med en fortid på den tidligere norske radio på Costa del Sol.
Og den danske radio- og tv-kommentator, Birger Peitersen, der efter 23 år ved mikrofonen stoppede i Danmarks Radio efter VM i Sydafrika.
Den danske klub, Club Danés, står for alt det praktiske ved det store arrangement, som forventes at samle flere hundrede mennesker.
Såvel Birkelund som Peitersen er optimister på deres lands vegne.
”2-1 til Norge. Danmark er nok et bedre fodboldland, men den norske træner, Drillo, vil lægge den sejrsgivende taktik”, siger Birkeland. ”Norge har vældig medvind i denne kval-runde og er jo ubesejret”.

Pust af spilleglæde
”Der er to ting, det danske hold ikke bryder sig om: Den norske spillestil og den sandsynligvis vinterskadede og dårlige bane på Ullevål,” beretter Birger Peitersen. ”Men der er begrundet dansk håb.
Det danske landshold har ikke siden VM-nedturen sidste sommer strålet af overskud og vinderoptimisme. De to første EM-kvalifikationskampe i efteråret 2010 løftede heller ikke taget af begejstring. Det blev til to ”slæbesejre” på hjemmebane mod henholdsvis Island (1-0) og Cypern (2-0) og et klart udebanenederlag til Portugal (1-3).
Heldigvis ser tingene nu meget anderledes ud for træner Morten Olsens tropper forud den svære kamp i Norge. Vigtigst er, at alle stamspillerne er skadesfri, og selvom resultatet af den seneste testkamp mod England gav nederlag (1-2), så kom der et lystbetonet og spilleglad strøg over holdet.
Eksponenten for ændringen er den unge Christian Eriksen fra Ajax Amsterdam”.
Såvel Birkelund som Birger Peitersen peger på, at den lange hovedstødsstærke norske forward John Carew kan blive udslagsgivende.
I Casa Danesa vil begge holds tilhængere komme med egne flag og selvfølgelig synge med på egne nationalmelodier.
Og vores er ”sejren er vor”, synger nordmændene allerede spøgende.

Mødetid kl. 18.30

Landskampsarrangementet Norge – Danmark lørdag den 26. marts begynder kl. 18.30 i restaurant Casa Danesa. Spisning og oplæg inden kampstart.
Totalpris med to retters menu og 1/2 flaske vin 22 euro.
Entre uden middag 8 euro. Sweepstakes og lotteri med præmier.
Bordbestilling og betaling i restaurant Casa Danesa, Urb. Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2.2, Mijas Costa, (Mijas-vejen) tlf. 952 47 51 51 – e-mail restaurant@casadanesa.dk

Stillingen i kval-gruppen

1. Norge – 3 kampe 9 point
2. Portugal – 4 lampe 7 point
3. Danmark – 3 kampe 6 point
4. Cypern – 3 kampe 1 point
5. Island – 3 kampe 0 point

De sidste gruppekampe spilles i efteråret.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa