Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Med døden som passager
Mirakel, at nyindkøbt spiller er i live -målmand røg på operationsbordet.

Han kunne have været dræbt, ligesom tre af hans bedste kammerater.
Men Diego Mario Buonanotte overlevede på mirakuløs vis og i næste sæson debuterer den lille argentinske forward for Málaga CF. Kontrakten på tre år er skrevet og lidt usædvanligt lejede klubben ham straks ud for resten af denne sæson til hans argentinske klub, River Plate.
”Vi kan vente. Diego er en investering i fremtiden”, siger sportsdirektøren i Málaga CF, Antonio Fernandez.
I december 2009 blev Buonanotte involveret i et alvorligt trafikuheld på motorvej nummer 65, 15 kilometer fra Clementina, Santa Fe, i Argentina. Han var chauffør i sin fars Peugot 307 og mistede herredømmet over bilen. Tre af hans kammerater blev som passagerer dræbte på stedet, mens han selv blev bragt til hospitalet med alvorlige kvæstelser.
En tragisk afslutning på en fornøjelig, natlig bytur.
Blandt Buonanottes alvorlige indre kvæstelser observeredes blodudtrækninger i den højre lunge.
En af de første på ulykkestedet var brandmanden Guillermo Fernandez, som hjalp fodboldspilleren ud af bilen. Hans udsagn lød:
”Diego fortalte os straks, at han mistede kontrollen over bilen”.
Det var forventet, at Buonanotte måtte holde sig fra grønsværen i syv måneder, men allerede fire måneder efter uheldet vendte han tilbage.
Málaga CF har måttet betale 3,8 mio. euro for den nu 23-årige argentiner med en salgsklausul på 25 mio. euro.

Travle læger
Bounanotte klarede fint lægetjekket på Málaga CF’s Clínicas Rincón på en smuttur fra Buenos Aires til Málaga for at underskrive kontrakten.
En klinik, der for øvrigt har haft meget at se til i denne sæson med de mange skadesramte Málaga-spillere – og ikke mindst på det seneste, hvor både Malagueño og den nye målmand fra Atlético Madrid, Sergio Asenjo, har været på operationsbordet hos lægerne Dr. Guillen og Dr. Fernandez Medina.
Værst står det til med Asenjo, hvis gamle ledbåndsskade i højre knæ helt umotiveret brød ud efter fem minutters spil af 0-0 opgøret Sevilla – Málaga CF den 6. februar. Vel vidende at det var alvorligt, blev den 22-årige keeper grædende kørt fra banen. Der venter ham nu en ny pause på 6-8 måneder.
Malagueño gennemgik en meniskoperation.

Ny målmand
Hermed blev gode råd dyre for Málaga CF.
Med Gallajo afsat og Ruben skadet stod klubben med kun én målmand, veteranen Arnau, der ved sin indskiftning i Sevilla nåede op på 100 kampe på ti år. Men reglerne for La Liga siger, at en klub kan købe nyt i perioder uden for det såkaldte transfervindue, hvis en spillers skadespause bliver på over fem måneder – som Asenjos jo gør, hvorfor den pengestærke bundklub gik på jagt efter en ny ankermand.
Mange navne kom i spil, men muligheden blev den 29-årige argentiner Willy Caballero fra den spanske 2. divisionsklub Elche. Her har han spillet siden 2004 med en evig drøm om at komme til at tørne ud i La Liga. Han har kostet Málaga 1 mio. euro med kontrakt til 2013.
Såvel Caballero som Buonanotte er noteret for landskampe for Argentina. Caballero stod i mål for U-20 landsholdet, der vandt VM- guld i 2011 og det olympiske guldmandskab i Athen 2004, mens Buonanotte spillede for det argentinske guldhold ved de seneste olympiske lege i Beijing.
Málaga CF forsøgte til sidste sekund af transfervinduet med udløb 1. februar at sikre sig endnu flere forstærkninger, men uden held.
Så nu må truppen, som den er i dag, kæmpe hårdt for at undgå nedrykning i La Liga.
Klubben brugte i alt 8,5 mio. euro på indkøb i januar-vinduet – kun overgået af Atlético Madrid med 8,8 mio.

Siden sidst
Valencia – Málaga CF  4-3 (1-2)
Málaga CF – Zaragoza 1-2 (1-0)
Sevilla – Málaga CF 0-0
Málaga CF – Getafe 2-2 (0-2)
Villarreal – Málaga CF….????
Herefter lå Málaga CF nummer…… i La Liga og stadig I nedrykningsfare.

Kommende kampe
2. Marts: Real Madrid – Málaga CF
6. marts: Málaga CF – Osasuna
13. marts: Real Sociedad – Málaga CF
20. marts: Málaga CF – Espanyol

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol som i Danmark er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-fodbold på La Rosaleda stadion i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
De koster fra 40 euro pr. kamp.
Forinden frokostarrangement og bus tur retur til stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Formand Morten Møller 617 700 424
moellemorten@gmail.com
Næstformand Uffe Madsen 952 568 343
uffespain@invest.net
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF.
Den tæller mere end 150 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.

Kris vil gerne flytte til Marbella
I dag bor den danske forsvarsspiller i Málaga CF, Kris Stadgaard, sammen med sin kæreste Michella i Benalmádena, men i et interview med Málaga CF-TV fortæller han, at de godt kunne tænke sig at flytte. Måske til Marbella, som Michella, holder meget af, fortæller han.
De skal i øvrigt giftes i juni – et bryllup, der blev udsat fra den 19. december sidste år, hvor La Liga-kampen Málaga CF – Atlético Madrid kom i vejen.
Kris fortæller endvidere i interviewet, at han og Málaga CFs anden danske spiller, Patrick Mtiliga, taler spansk sammen på banen, men dansk i omklædningsrummet.
I sin fritid slapper han godt af med håndbold på tv. Spiser gerne pizza og pasta, men er ikke så meget for fisk.
Han er sikker på, at Málaga CF nok skal klare frisag i bunden af La Liga og oplyser, at han efter endt karriere ikke vil være træner, da der er så meget rejseri i det job.

Fra Fuengirola til Tenerife
Bundklubber kalder næsten altid på træner Antonio Tapia fra Fuengirola, når det for alvor kniber. Og han plejer at redde dem – for året efter at blive fyret!
”Spillets regler”, siger han.
Sidste sæsons nedrykker fra La Liga, Tenerife, har nu hyret ham her midtvejs i 2. division-sæsonen. Og han er startet godt med pointgivende kampe.
52-årige Tapias lange træner-cv ser således ud:
CD Mijas, Fuengirola, Los Boliches, Poli Ejido, Málaga B, Málaga CF (La Liga), Poli Ejido, Granada 74, Málaga CF (La Liga), Betis (2. division) og nu Tenerife (2. division)

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa