Det danske magasin i Spanien
Sportshots august 2010

Sportshots august 2010

Det nye arabiske ejerskab af La Liga-klubben Málaga Club de Futbol giver sig udslag i mange nye og spændende tiltag i klubben. Således klæder det asiatiske sportstøj-firma LI-NING klubbens spillere på til kamp i den nye sæson.
Tre forskellige spilledress – et til hjemmekampe på La Rosaleda-stadion i Málaga, et til udekampe og et til klubbens 2. hold – blev i juli præsenteret ved et pressemøde på Parador-hotellet ved udsigtsposten Gibralfaro i Málaga.
LI-NING har hovedsæde i Shanghai og er et af tidens største brand i sportsverdenen.
Málaga CFs hovedsponsor er fortsat betting-firmaet William Hill.

AaBer til Almeria
Málaga CFs Patrick Mtiliga er nu ikke længere den eneste danske spiller i den bedste spanske fodboldrække, La Liga. 25-årige Michael Jakobsen fra den nordjyske superligaklub, AaB, har skrevet en femårig kontrakt med UD Almeria, der i sidste sæson sluttede som nummer 13.
Det er for øvrigt Michael Jakobsen, der sammen med Simon Poulsen og Patrick Mtiliga kæmper om pladsen som venstre back på det danske landshold. Han har haft fem landskampe og 23 på det danske U 21-hold.
Michael Jakobsen spillede som ung for B 1908 og B 93 i København – sidstnævnte klub har Mtiliga også været i – og tog i 2003 til PSV Eindhoven i Holland, hvor det kun blev til én kamp. For AaB blev det til 196 med 20 scoringer – heraf ti på straffespark i ti forsøg.
UD Almeria har lagt ca. en mio. euro i AaBs slunkne klubkasse for Jakobsen.

Eliseu tilbage i Málaga
En af Málaga Club de Futbols bedste spillere i sæsonen 2008-09, hvor holdet med Fuengirola-træneren Tapia i spidsen var tæt på at kvalificere sig til UEFA Cup-turneringen, den 29-årige portugiser Eliseu er tilbage i klubben, efter en mislykket visit til italienske Lazio.
Lazio købte ham for to år for en mio. euro, som skulle falde i to rater. Den sidste slipper italienerne nu for at betale.
Eliseu fik blot tre kampe for Lazio i den italienske serie A og var i sidste halvdel af sidste sæsons La Liga lejet ud til en af Málaga CFs konkurrenter, Zaragoza, der med Elieau klarede sig fri af nedrykning. Han har nu skrevet kontrakt med Málaga til 2014.
Han har spillet to landskampe for Portugal.

Danskere fra spansk til tyrkisk fodbold
Med en kort mellemstation i Danmark i henholdsvis Silkeborg og OB er to danske spillere røget videre fra spansk til tyrkisk fodbold. Det drejer sig om forwarden Rajko Lekic og midtbanespilleren Jonas Troest.
Lekic spillede tidligere for Xerez i 2. division og Troest for Huelva.
I Tyrkiet rykker de nu ud for én af nyoprykkerne i den bedste række Konyaspor.

Joachim Lee Holmstoel møder den tidligere IndyCar mester Al Unser Jr.


Den dobbelte Indy 500 mester havde inviteret Joachim Lee til test på New Jersey Motorpark i USA. Vanen tro har La Danesa sikret sig et interview med den unge spaniensdansker efter hjemkomsten.

Hvordan vil du betegne dagene i USA?
Spændende. Det er første gang, jeg har kørt racerbil i USA. Det gik rigtigt godt og jeg fik positive tilbagemeldinger. Det styrker selvtilliden, når det kommer fra en autoritet som Al Unser Jr.

Så alt i alt en stor succes?
Tja, det oversteg under alle omstændigheder langt mine egne forventninger. Allerede i første træning følte jeg mig godt tilpas i bilen. Banen var ultra hurtig, krydret med et par enkelte teknisk udfordrende sektioner, som jeg overraskende hurtigt blev dus med. Tiderne forbedrede sig løbende, efterhånden som jeg fik mere tid i bilen. Allerede halvvejs i testforløbet var vi hurtigst på banen.

Hvordan er amerikansk motorsport sammenlignet med europæisk?
Det er svært at bedømme baseret på den korte tid, jeg var i USA. Den største forskel er nok alderen på kørerne. Al’s søn har lige fået en kontrakt i IndyCar. Han er 25 år og opfattes som ung. I Europa er man ”over the hill” i den alder. Amerikanerne havde enormt svært ved at forstå, at jeg kun er 15 år. De var noget skeptiske inden den første test. En anden forskel er, at de reagerer lynhurtigt, når de er begejstrede. Inden jeg kom hjem, lå der en ny invitation til test og målet flytter sig hele tiden.

Lad os lige et øjeblik holde fast her. Du kører for Audi i England i denne sæson eller er det lavet om?
Nej, aftalen med Audi står fast. Ugen inden rejsen til USA var jeg faktisk i England for at køre. Under testen i der tangerede jeg de tider F-1 piloten Justin Wilson kørte, første gang han i sin tid var i Formel Audi. Det fortalte jeg Al Unser Jr. og det viser sig, at han er gode venner med Justin – lille verden.

Så det er altså England 2010 og USA i 2011?
Ja, gid det var så let. Nej, bortset fra yderligere en test er der meget lidt konkret på bordet endnu.

Kom nu, der må være et eller andet?
Det hele er så nyt og det er et egentlig mere tilfældigheder og held end decideret planlægning. Jeg har før sagt det. Nogle gange er man på det rette sted på det rette tidspunkt. Under testen i USA dukkede direktøren for TRG Race op. TRG er et meget succesrigt team, der har biler, som deltager i Nascar, IndyCar og Le Mans Serien, altså efter spanske forhold et kæmpe team. Jeg fik en snak med ham. Det har afstedkommet en test i en Porsche GT3 Le Mans racer. Ideen er, at jeg (måske) skal ”markedsføres” sammen med en 18-årig amerikansk pige, der kører Sprint Cars. Det er ligesom speedway bare med biler.

Nu må du fortælle læserne lidt om bilen.
Det hele er så nyt, at jeg ikke helt har styr på det. Ca. 500 heste, tror jeg nok. Porschen er lavet til race og er ultra hurtig og dyr. Min far har allerede venligt bedt om, at jeg ikke oversatser. En bil koster over 300.000 euro. Le Mans Serien i USA er ligesom den i Europa, langdistanceløb med to kørere. Jan Magnussen kører i øvrigt i denne klasse i en Corvette.

La Danesa er i besiddelse af en email fra TRG direktør Steven Stander, der fortæller, hvorfor Joachim på jysk vis udtrykker, at det gik ”godt”. Vi har udvalgt blot et enkelt citat; ”As for Joachim I am very impressed with the entire package, he is very mature and respectful for someone his age, he is also quite humble and lets his driving speak for him. I had a chance to watch him drive, went deep before braking, perfect throttle control and downshift, by far the fastest driver on the track, very impressive for a 15 year old.”

Spanien Rundt kommer forbi Costa del Sol
Etaper i Spanien Rundt, eller Vuelta a España, bliver også i år kørt langs Costa del Sol. Det er det 75. Vuelta, som afholdes, og der loves et stort show.
Det årlige cykelræs starter denne gang den 28. august i Sevilla, hvor det indledende løb på 16,5 km køres om aftenen mellem tyrefægterarenaen Real Maestranza, via Puente Triana til Torre del Oro.
Næste dag skal rytterne køre den 173-km lange strækning fra Alcalá de Guardíara via Ronda til Marbella, hvor touren ikke har været siden 1996.
Den 30. august starter man fra Marbella mod Ojén, derfra til Coín, Alhaurín el Grande og Cártama til Málaga, hvor etapen afsluttes med en spurt på 1,5 km op ad Gibralfaro til borgen.
Den næste dag forlader Spanien Rundt Málaga, hvorfra man kører mod Jaén, og de følgende uger køres gennem Guadix til Murcia, og langs Costa Blanca til Alcoy.
Næste afdeling køres i Catalonien, og den tredje fra Valladolid, via Salamanca til Toledo, for den 19. september endelig at afslutte i Madrid, nærmere betegnet målet på Plaza de Cibeles.
Læs mere på www.lavuelta.com.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.