Lauro Golf taler til golfentusiastens grønne side

Lauro Golf taler til golfentusiastens grønne side

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kører man ind i landet igennem Alhaurín de la Torre støder man kort efter bygrænsens ophør på indlandets flotteste, mest hyggelige golfbane. Allerede på turen til golfbanen fornemmer man naturens lange arme række ud og omfavne sig. Kombinationen af dufte fra de omkringliggende træer, blomster, jord og fuglenes ivrige kvidren fortæller, at der venter en golfoplevelse ud over det sædvanlige. Golfspillets generelle rolige karakter harmonerer perfekt med golfbanens omgivelser, der spreder sig ud over et stort naturområde, hvor man kan se Guadalhorce-dalen, Middelhavet, Sierra Nevada og de andre omkringliggende bjergkæder.

Mange kombinationsmuligheder
Der skal ikke det store golfgeni til at indrømme, at Lauro Golf adskiller sig fra mange andre golfbaner på Kysten først og fremmest på grund af sin fantastiske beliggenhed midt i den ægte andalusiske natur, men Lauro Golf disponerer også over andre karakteristika, der bidrager til golfbanens ideelle beliggenhed. Lauro Golf spreder sig ud over et stort naturområde, der er fordelt over begge sider af hovedvejen til Alhaurín de la Grande. Med sine 27 huller (par 72) er der mange kombinationsmuligheder, der både er tilpasset amatører og professionelle. Desuden kan golfspilleren selv bestemme, hvilken af de tre 9-hullers baner personen vil begynde på. Med andre ord kan banen spilles mange gange uden at blive triviel.

Grønne initiativer
Selvom Lauro Golf ligger i hjertet af den andalusiske natur gør ledelsen i Lauro Golf meget for at implementere miljømæssige initiativer, hvis primære formål er at begrænse forbruget af vand. Der har i den senere tid været stor polemik omkring Andalusiens store forbrug af vand i tørketider, og selvom vinteren og foråret i år har været ganske våd, viger Lauro Golf ikke fra sin målsætning om at passe på miljøet. Et af mange initiativer er træer. Over de sidste ni år er der blevet plantet 11.000 træer på og omkring golfbanen. Udover at bidrage til den naturlige helhedsfølelse skaber træerne store skyggeområder, hvor fordampningen er lav, og det derfor ikke er nødvendigt at vande. Desuden holdes der på den oprindelige fugt, så greenen altid er grøn og af høj kvalitet.
Et andet initiativ er opsamlingen af regnvand i reservoir, der om sommeren anvendes til vanding, hvor det er nødvendigt. Med andre ord er Lauro Golfs forbrug af drikkevand minimalt.
Størstedelen af de træer, der er plantet over de sidste ni år, er oliventræer, der ikke har brug for meget vand. Og under olivenhøsten samles de mange tusinde oliven sammen, og på vegne af Lauro Golf produceres olivenolie, der blandt andet foræres til gæsterne.

Golf som livsstil
Golfentusiaster behøver ikke tage sig til takke med et dagligt besøg på Lauro Golf. Omkring golfbanen bygges der lejligheder og rækkehuse, og i hele 2010 er der en enestående lejlighed til at gøre et rigtigt godt køb. Den andalusiske lokalregering Junta de Andalucía har vedtaget et initiativ, der skal få de økonomiske hjul i gang igen ved at sætte gang i byggeriet, der er en af de største indtægtskilder i Andalusien. Med ordningen EPSA (empresa pública de suelo andaluza) går Junta de Andalucía ind og giver økonomisk støtte til ejendomskøbere i Andalusien i 2010. Ordningen gælder både udlændinge og spaniere. Den eneste betingelse for at kunne drage fordel af ordningen er, at købekontrakten underskrives i 2010, og at skødet underskrives de første tre måneder af 2011.

Golfbolig på favorable vilkår
Lauro Golf byder på lækre lejligheder og rækkehuse opført i andalusisk stil men indrettet moderne på en måde, der tiltaler skandinaver. Prismæssigt ligger boligerne på et fornuftigt prisniveau, og med EPSA-ordningen kan man desuden få meget gode betalingsbetingelser, når man køber hos Lauro Golf.

EPSA ordningen tilbyder:
– En reduceret købspris
– 100 % banklån med gratis etableringsgebyr. Det eneste køber selv skal betale er 7 % IVA (efter 1. juli 2010 8 % IVA) samt omkostningerne til notar og tinglysning.
– De første tre år betaler man kun renten (Euribor + 1 %)
– De næste fem år betales rente og afdrag, men beløbet reduceres i forhold til det, der reelt skulle have været betalt.
– De næste ni år betales der normalt afdrag på lånet.

Man skal dog være opmærksom på, at EPSA ordningen kun gælder boliger til en pris på maks. 245.000 euros.

Der er dog også mulighed for at leje en bolig på Lauro Golf. Der tilbydes forskellige boliger til langstidsleje, hvor man har mulighed for at købe boligen efter to års leje.

Favorit blandt skandinaver
Lauro Golf er allerede meget populær hos skandinaver. Det gælder både de, der bor på Costa del Sol, eller de der bor i Skandinavien. Lauro Golf har derfor også skandinavisktalende personale ansat, der kan varetage spillernes behov. Mange års erfaring har nemlig vist, at de skandinaviske golfspillere føler sig bedst tilpas, når de kan gebærde sig på deres eget sprog.
Golfklubben er også meget populær blandt skandinaviske virksomheder, der ofte anvender klubben, når de afholder golfarrangementer.
Ifølge direktør Carlos Pitarch er Lauro Golf specielt populær blandt skandinaver på grund af den fantastiske natur. Den afslappede stemning både på banen og i Lauro Golfs hyggelige andalusiske restaurant tiltrækker mange, der ønsker at tilbringe en dag med golf og efterfølgende hygge og god mad.

Golf Breaks
For de skandinaver, der ønsker en intensiv golfferie, tilbyder Lauro Golf det, der hedder Golf Breaks. Konceptet omfatter indlogering i eksklusive lejligheder med ubegrænset golf og gratis morgenmad. Priserne ligger fra 306 € til 386 € per person per uge. Lauro Golf besøges hvert år af en gruppe på 30 norske spillere, der i sin tid besøgte resortet på en Golf Break. De blev ifølge Carlos så bidt af stedet, at de hvert år besøger Lauro Golf i 10 dage. Turen kalder de 360-hullers turen, fordi de spiller golf fra morgen til aften.

Andre aktiviteter
Hvis man ikke endnu har prøvet at spille golf men godt kunne tænke sig at lære det, har Lauro Golf en professionel golfinstruktør, der tilhører klubbens golfakademi, og som underviser på engelsk. Derudover tilbyder klubben ridning, paddle-tennis, lawn bowls og meget andet.

Priser på greenfees, buggies mv. samt yderligere information kan fås ved henvendelse til Lauro Golf på tlf.+34 952 41 27 67.

Lauro Golf Resort
Ctra. A-404, km. 14
29130 Alhaurín de la Torre
Tlf. +34 952 41 27 67
www.laurogolf.com

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa