Det danske magasin i Spanien

Unioptica fejrer ti års jubilæum med gode tilbud
Der er sket meget for den danskejede optikerforretning Unioptica i centrum af Fuengirola siden åbningen for 10 år siden. ”Det har været nogle meget spændende, lærerige og udfordrende år for mig”, siger optiker og indehaver Claus Bentkjær og fortsætter: ”Det er en stor tilfredsstillelse at se, at min idé har været rigtig og at butikken har stor succes. Faktisk så stor, at Unioptica i dag har fem medarbejdere; optiker og indehaver Claus, optiker Juan Carlos, brilletekniker Antonio, optikerlærling Leif og Bella, som er salgsassistent og er den første, kunderne stifter bekendtskab med, når de kommer ind i forretningen.
”For at yde den mest optimale service er det afgørende med en grundig synsprøve, hvor man bl.a. får målt øjnenes styrke og undersøgt øjnenes almene helbredstilstand, fx kontrol for grøn og grå stær, inden man vælger en brilleløsning”, siger Claus.
Unioptica fører fortrinsvis danske og franske brillemærker, der har en høj kvalitet og et smart design. Unioptica forhandler mærkerne Mikli, Lindberg, Ørgren, nyheden Tom Ford samt Dilem, der er meget populære, da brillestængerne kan udskiftes, så farven passer til resten af outfittet. Unioptica fører et stort udvalg af solbriller samt mange mærker af kontaktlinser.
I forbindelse med ti års jubilæet bydes der på mange gode tilbud så som læsebriller med klare glas eller solglas til kun 10 euro samt Ørgren Outlet på udvalgte modeller, der gælder enkelstyrkeglas med refleksbehandling til kun 200 euros. Besøg Unioptica i Fuengirola og se det store udvalg af briller, solbriller og kontaktlinser. 

Centro Sanum tilbyder otte ugers golfkursus

Mange golfspillere kender til situationen, hvor ryggen egentlig gjorde lidt ondt ved et slag på golfbanen, og efter en tår vand eller øl i klubhuset er det lige pludselig svært at rejse sig. Det er bare ét eksempel, men det kunne ligeså godt være skulderen, albuen eller knæet, den er gal med – men får man gjort noget ved det?
”Sådan er det jo at blive ældre” eller ”jeg tager bare nogle smertestillende piller, så går det,” er nogle af de udsagn, fysioterapeut Jacob Lindgreen hører fra golfspillere, der først gør noget, når skaden er sket og måske først, når den er blevet rigtig slem.
Derfor har han valgt at give, i første omgang, 12 golfspillere chancen for at forebygge og forbedre deres fysiske udgangspunkt til golfspillet. Det sker med et otte ugers træningsforløb med fokus på opvarmning, udspænding og den træning, der gør en til en bedre golfspiller og samtidig mindsker risikoen for skader.
Kurset starter onsdag d. 10. februar kl. 17 og vil udover den ugentlige vejledning og træning indeholde en individuel test og undersøgelse. Her vil de nødvendige stræk og træningsøvelser udspecificeres og samles i et personligt kompendium.
Kurset er beregnet for kategori 2 (ikke elite) golfspillere, og der tages udgangspunkt i primært at styrke ryggen, skuldre, ben og albue/håndled i forhold til den belastning, golfsvinget påfører primært de nævnte kropsdele. Samtidig vil man formentlig få et bedre sving – og et forbedret handicap.
Kurset er for max. 12 deltagere og foregår på dansk, og selvom en del af kurset er gruppebaseret, vil der være plads til individualisering.
Der tilbydes en særlig introduktionspris på 199 euro (normalpris: 239 euro) for foråret 2010.
Tilmelding kan ske personligt til Jacob Lindgreen i Centro Sanum eller på tlf.: 952 476 943 eller på mail: jacob@centrosanum.es. Man er naturligvis også velkommen til at kontakte Jacob, hvis man har spørgsmål. 

Nyd foråret på Holger Danskes nye udendørsterrasse

Det har altid været dejligt at sidde både inden- og udenfor på den overdækkede terrasse på Holger Danske, men nu er terrassen blevet en integreret del af restauranten. Susanne og John Peter har nemlig investeret i nye markiser, der ikke kun overdækker terrassen, men også kan rulles ned i siderne, så man sidder i ly for vind og vejr.

Med den nye terrasse kan der nu sidde 30 personer udenfor og 30 indenfor, hvilket betyder, at der er flere pladser til restaurantens forskellige arrangementer. Desuden er der nu mere plads mellem bordene. Og så er der selvfølgelig bedre plads til de gæster, der skulle have lyst til at danse, når Holger Danske holder sine populære Dinner & Dance arrangementer.

Med inddækningen er terrassen blevet en hyggelig del af restauranten, og de grønne planter på væggene og det dæmpede, behagelige lys på væggene, der tændes ved mørkets frembrud, skaber en dejlig atmosfære, hvor man kan nyde en god dansk anretning med familie eller venner.

I februar kan man nyde hjemmelavede gule ærter med kogt, saltet og røget flæsk og pølse fredag d. 12. februar og stegt flæsk med persillesauce fredag d. 26. februar på Holger Danske. 

Dansk soloudstilling i Fuengirola

Fra d. 4. februar og måneden ud kan man opleve den herboende, danske kunstner Ivan Riis’ dejlige malerier i Casa de la Cultura i Fuengirola. Det er normalt kun spanske kunstnere, der får den ære, men idet Ivan malede byens romería-plakat 2009 – et vederlagsfrit job – tilbød kommunens kulturforvaltning ham denne soloudstilling.
”I 2008 deltog jeg i en stor udstilling i El Corte Inglés, og det var der, kommunen ”opdagede” mig”, fortæller Ivan, der kun har ros til kulturforvaltningens professionelle måde at køre udstillinger på. De aflægger kunstneren besøg for at kunne tilgodese dennes specifikke ønsker omkring ophængning etc., og arrangerer alt fra transport af malerierne til fernisering.
”Til plakaten valgte jeg et romería-motiv, da essensen i denne årlige begivenhed for mig er de festklædte spanske par til hest – og det faldt åbenbart i god jord. I hvert fald valgte de mit maleri fremfor de fire andre inviterede kunstneres bidrag”.

Til de fleste malerier finder Ivan Riis inspiration i den spanske natur og det er blevet til mange landskaber. ”Jeg er vild med træer. Deres strukturer og farver er fantastiske, især eucalyptus, hvis skiftende bark fascinerer mig”. Og så er der tyrene, et motiv som går igen i mange af Ivans malerier. ”Og jo, lad det være sagt med det samme: Jeg er tyrefægtnings-aficionado, men det er primært tyren, der interesserer mig. Dens power er enorm, og når den hidses op og adrenalinen suser gennem den, frembyder den et billede af rendyrket kraft. Fascinerende! På samme måde som en Ferrari, et formfuldendt design og en motor skabt med køreglæde som det eneste formål. Jeg maler aldrig tyrefægtninger. Det ville for mig være ligesom, når sensationspressen bringer billeder af ofrene for et trafikuheld. Så selvom jeg betragter tyrefægtning som en smuk, klassisk ballet, vil det altid være tyren, det skulpturelle, som man kan opleve på mine lærreder”.

Ivan Riis er uddannet på Grafisk Skole i København og Århus Kunstakademi. Han er desuden medlem af AIA, en sammenslutning af Internationale kunstnere bosiddende i Andalusien.
Udstillingens fernisering er torsdag d. 4. februar kl. 20.30 i Casa de la Cultura i Fuengirola. Alle er velkomne. Læs mere på www.ivanriis.com

Topunderholdning i din HotSpring spa

Der er spændende nyheder fra Aquapool Spas i San Pedro. Her har man netop fået en ny, flot spa fra HotSpring i showroomet, og den kommer med endnu mere kræs for design, bløde kurver og lys fra springvand, nakkepuder og betjeningsknapper.
”HotSpring introducerer også et moderne musiksystem, hvor man har pop-up højttalere og forstærker bygget ind i spa’en – og sin personlige iPod linket op. Derudover kan man få et vejrbestandigt fjernsyn koblet til, som sidder på siden af spa’en. Som de siger i USA: ”Sit back, relax and be entertained”. Så fås det ikke meget bedre,” fortæller Anja Kielskov fra Aquapool Spa.
Den nye lækre model kan nu ses, høres og opleves i Aquapool Spas showroom i San Pedro de Alcántara. Husk, at man også her kan prøve spa’en.


Generationsskifte hos Andersen Ruiz Consulting
Efter 37 år som forsikringsagent går Finn Andersen på pension sammen med sin spanske hustru Eloisa, og sønnen Christian overtager forsikringsfirmaet i Fuengirola.

Finn og Eloisa kom til Spanien i 1973, da Finn blev tilbudt en stilling i Fuengirola i udenlandsafdelingen for en stor spansk bank. Arbejdssituationen i Spanien var på det tidspunkt vanskelig, og Eloisa havde svært ved at finde et job. Men hun blev ansat som sekretær i Tivoli Costa del Sol. Samtidig etablerede Finn og Eloisa et forsikringsagentur. Det blev en succes, og kort efter åbnede parret et kontor, hvor de tog sig af forsikring og service for den efterhånden store kundegruppe, og Eloisa stoppede som sekretær i Tivoli. Succesen fortsatte og Finn og Eloisa valgte at bruge alle deres kræfter på forsikringsfirmaet. Eloisa tog sig hovedsageligt af forsikringerne og Finn tog sig af papirarbejdet ved køb og salg af fast ejendom, testamenter, skifter, deklarationer af nybyggeri, selvangivelser i samarbejde med en autoriseret revisor, samt løsning af de problemer, klienterne måtte have. I forbindelse med at firmaet blev omdannet til et anpartsselskab, blev der ansat personale, og sønnen Christian trådte ind i firmaet.

Finn og Eloisa har for længst nået pensionsalderen, og et generationsskifte er i gang, hvor Christian efterhånden overtager hele firmaet. Men det er svært at sige farvel til en virksomhed, man har arbejdet med i 37 år, og derfor vil der en tid endnu stadig være sandsynlighed for at se Finn og Eloisa hos Andersen Ruiz Consulting.

Manila-gruppen holder forårskunstudstilling på Café Manila

Lørdag den 6. februar kl. 14.00-17.00 holder Manila-gruppen fernisering på Café Manila, der ligger på Paseo Marítimo 77 i Los Boliches, Fuengirola.
Manila-gruppen, der består af 10 erfarne amatørkunstnere, udstiller en bred vifte af værker, som man kan se hele februar måned. Alle kunstnerne vil være til stede til ferniseringen, så hvis man selv skulle være en aspirerende maler, eller hvis man har en forkærlighed for farver og former og gerne vil dele sine tanker og ideer, kan man tage en snak med en af Manila-gruppens kunstnere. Der vil til den festlige lejlighed også blive serveret kanapéer, vin, øl og vand, som man kan nyde, mens man kigger på malerierne.
 


 

Manila-gruppen består af 10 erfarne amatørkunstmalere fra Danmark, Sverige og Norge. Gruppen mødes hver tirsdag kl. 10.00-14.00 på Café Manila, hvor de maler, udveksler ideer samt teknikker og erfaringer. Gruppen startede for tre år siden og er en stor succes som selvlærende malergruppe. Gruppen udstiller et specielt udvalgt antal af sine malerier to gange om året.
De, der er interesserede i at være med i Manila-Gruppen, kan møde op på Café Manila hver tirsdag i tidsrummet 10.00-14.00, hvor der også vil være mulighed for at se kunstnernes mange malerier.
Manila-gruppen ser frem til at byde velkommen til forårsudstillingen den 6. februar og resten af februar måned. 

Rettelse
Der stod i artiklen Familiær atmosfære på Restaurant Kromand i januarudgaven af La Danesa: ”Jeg overtog i fem år forpagtningen af det, der i dag er Holger Danske….”, hvilket er en fejl. Der skulle have stået: ” Jeg overtog i fem år forpagtningen af det tidligere Lord Kitcherners Pub få meter fra der, hvor Restaurant Kromand ligger.”

Af la danesa

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.