Det danske magasin i Spanien
Kære læser (December 2022)

Del

Endnu et år synger på sidste vers, og de fleste af os ser frem imod et nyt med forventning og optimisme. Livet giver sine udfordringer, således også i 2022.

Forventningerne var store da vi med pandemien bag os, sprang ind i det igangværende år, men omstændighederne ville os noget andet.

Verdensfreden rystes med invasionen af Ukraine, og året slukker og lukker med uvisheden om, hvordan vi får styr på aggressionerne og genvinder freden.

Og netop fred, er nok det vi fleste sætter pris på i denne, årets sidste måned.

På trods af absurde el-priser er Costa del Sols pladser og gader pyntet med julebelysning efter alle kunstens regler. Det gælder specielt i Málaga by, hvor juleudsmykningen i Calle Larios igen tager pusten fra selv de mest hårdføre juleentusiaster. Trods det storstilede lysshow har kommunen formået at reducere elforbruget til 14.000 euro i år. Sidste år lød elregningen over julen på 21.000 euro og tilbage i 2009 spenderede man over 50.000 euro på el i julemåneden. 

Har du ikke oplevet julestemningen i Málaga og beundret det smukke lysshow, bør du lægge vejen forbi storbyen i løbet af december.

Af emner i julekategorien tager vi i denne måned et kig på en typisk dansk tradition, pakkelegen, der er en uundgåelig underholdning til julemiddagen eller julefrokosten. Hvis du ønsker at spille med nogle lidt andre regler i år, kan du hente inspiration til måder at pifte den gamle julekending lidt op på. Spanierne har også mange traditioner og en af dem gå ud på, at spise tolv druer når klokken slår sine tolv slag ved indgangen til det nye år.

Det siges, at traditionen blev indført i 1909, som skulle have været et ekstra godt drue-år. På grund af den store høst bestemte myndighederne, at de skulle forære en del af druerne væk i forbindelse med nytår, og det at spise druer nytårsaften er siden blevet en tradition.

I den knapt så julede ende, tager vi dig med på tur til Frigilianas to vilde vandreruter. Frigiliana, 7 km. nord for Nerja, har længe været et attraktivt udflugtsmål, fordi det er en charmerende hvid landsby med en gammel bykerne, der stammer helt fra maurernes tid. Her har man malet byens blodige historie op på 8 fine plancher i de smalle gader, så man kan leve med i de drabelige kampe der fandt sted her i 1569. I dag er byen fredelig og skøn med utallige restauranter og barer og en pragtfuld udsigt ned over landskabet til Nerja og Middelhavet. Men Frigiliana har andre seværdigheder, idet den ligger dramatisk på kanten af slugten hvori Higuerón floden løber. Og det er netop omkring denne flod at de to vilde vandreruter ligger. Tag med Else Byskov på månedens udflugt.

Han er spansk, og han er kun 41 år gammel. Alligevel er han de danske fødevarers Grand Old Man på Solkysten. Siden midten af 90’erne har han sikret store danske bøffer og årets julesteg til sydens danskere. Du kender ham sikkert fra Delikatessen i Centro Idea. Men de kender ham også i Fuengirolas havn, på byens boldbaner og på skisportsstedet Sierra Nevada. Raúl er nemlig en mand med mange interesser og mange talenter. Mød ham i månedens Skæve Vinkel.

I denne måned kommer du også med på en lang weekend i Lissabon. Det er let at forstå, hvorfor Lissabon er blevet en så populær destination for en lang weekend. Portugiserne kalder hovedstaden med sit milde klima og rimelige leveomkostninger for landets mest ‘beboelige’ by, og med en befolkning på en halv million mennesker er byen også nem at navigere i og sikker i forhold til andre hovedstæder. Lissabon ligger omkring 6 timers kørsel på fine veje fra Málaga. Og når du ankommer over Ponte 25 de Abril-broen, ligger byen som et pastelmaleri i nuancer af pink, blå og gul, og bare venter på at blive udforsket.

Dette er nogle af de emner du kan finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive abonnementsfordele.

Besøg www.ladanesa.com

En rigtig glædelig jul og et strålende 2023

ønskes I alle.

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.