Det danske magasin i Spanien
Kære Læser (Januar 2023)

Del

Så tager vi hul på et nyt år og selv har jeg for vane at analysere årets begivenheder og samtidig sætte nye mål for det nye år. Året har budt på oplevelser der hører til i glemmebogen, men heldigvis også en masse begivenheder der skal en tur i scrapbogen.

Vi lever i en underlig tid, hvor mange ydre omstændigheder konstant spænder ben for vore drømme og forventninger og 2022 har været et turbulent år for mange. 

Hvordan bliver det nye år?

La Danesa har spurgt en række danskere om deres forventninger, forhåbninger og mål for 2023. Det kan du læse mere om på side 12 i magasinet.

Han har altid arbejdet meget. Altid taget fat fra bunden og aldrig været bange for at kaste sig ud i noget nyt. Banana Kitchen er nyeste skud på stammen fra Nicolaj Lodberg. Stammen har rødder i Frederikshavn, Alaska og på Solkysten. Og skudet på stammen hedder tøjbutikker, internet & telefoni og nu også en restaurant med sund mad. Nicolaj har været vidt omkring – og elsker det. Mød ham i denne måneds ”skæve vinkel”

Der ligger 100 år, triste ulykker og en mystisk AGP-kode bag historien om Málaga lufthavn. Stod det til myndighederne, stod der SOL som destinationskode. I stedet står der AGP, når du flyver til Málaga. Det er blot ét af de mange mysterier, der er tilknyttet lufthavnens lange historie. Den begyndte i 1917, men for lidt over halvtreds år siden tog historien for alvor fat. Læs mere om Málaga lufthavns spændende historie inde i magasinet.

Denne måned tager vi dig med til La Araña, Málagas kæmpestore arkæologiske fundsted lige øst for byen. La Araña ligger lige ud til havet ved siden af den store cementfabrik, som ligger på den del af kysten øst for Málaga der hedder Playa de La Araña – kun 8 km. fra centrum. Det drejer sig om et fund af 41 huler, der har været beboet uafbrudt i 500.000 år. Vi tager dig med ud for at se på herlighederne.

Vi skal også en tur til det eventyrlige El Torcal. El Torcal var det første naturområde i Spanien, der kom under myndighedernes beskyttelse. Allerede i 1929 blev området erklæret Espacio Natural Protegido Andaluz, mens det i dag er klassificeret som Parque Natural på grund af dets flora, fauna og klippeformationer. Du kommer tæt på dem via de mange markerede ruter i parken. De imponerende kalkstensformationer er et geologisk fænomen, der blev skabt for omkring 200 millioner år siden, da klipperne under en kompression af jordoverfladen blev skubbet op fra havbunden.

Er tegnebogen blevet faretruende mager mens du har nydt det gode liv i december? Et ynkeligt kontoudtog kan få selv de mest solrige dage til at virke triste. Men tab ikke modet. Man kan vende hver en mønt for at få dem til at række måneden ud. Og selvom tegnebogen ikke er gabende tom, kan det måske være sundt for både bankkontoen og sindet at holde lidt igen med forbruget. I denne måned får du en række sparetips til en stram januar-måned.

Efter en jul og nytår med overdrevne fornøjelser på både spise- og drikkefronten, er det normalt, at mange begynder en slankekur den 1. januar – ligesom sidste år, og ligesom hvert eneste år. Januar er derfor den måned, hvor flest mennesker begynder at dyrke motion, holder op med at ryge eller – oftest – begynder at tabe sig. Men det er også måneden nu, hvor de fleste opgiver deres gode intentioner og vender tilbage til deres gamle vaner. Vi har set nærmere på, hvorfor stort set alle bryder januar-diæten?

Med disse ord vil jeg ønske Jer alle sammen et strålende 2023.

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.