Det danske magasin i Spanien
Kære læser (November 2022)

Del

Så skete det endeligt!

Vi har gennem længere tid arbejdet på at få vores nye La Danesa-app klar til lancering.

Nu er den her, og vi er super glade for at kunne præsentere dig for en helt ny og bedre læseoplevelse – både af magasinet La Danesa og onlinetjenesten DanesaPlus+.

Onlinetjenesten DanesaPlus+ så dagens lys i maj 2021 og sikke en modtagelse vi har fået af Jer, vores trofaste læsere. Tusind tak for det.

Vi får nye abonnenter hver eneste dag og ser glædeligt, hvordan vores første abonnenter fornyer deres abonnement. Det viser, at vores projekt er nyttigt og at vore læsere er glade for det.

Når du har downloaded appen bliver du som abonnent løbende holdt ajour med nyheder fra Costa del Sol. Gennem ”push-beskeder” på din mobile enhed, får du straks besked, så snart en vigtig nyhed ser dagens lys og med friske nyheder dagligt, får du allerede fra morgenstunden et godt og hurtigt overblik. Over ugen krydres nyhederne med interviews og aktuelle artikler om Spanien og livet på Costa del Sol.

Vi anbefaler alle at downloade den nye app.

Den er gratis og byder på en helt ny og forbedret læseoplevelse for dig, som er abonnent på DanesaPlus+ og dig, som blot ønsker at læse artiklerne fra den trykte udgave af La Danesa.

Læs mere om den nye app på side 14 i magasinet, og se hvordan du nemt og hurtigt får appen installeret på din telefon eller tablet.

Denne måneds trykte udgave af La Danesa byder på spændende og varieret læsning.

Du kan møde Søren Christensen som for nyligt har slået dørene op til den første afdeling af Kvik Køkkener på kysten. En enkelt butik skulle gerne blive til tre, og Kvik Køkkenet ønsker at så stærke rødder på Solkysten. Mød den energiske mand bag Kvik Køkkenet i Marbella i månedens ”Skæve vinkel”.

De fleste har set et af historiens mest berømte humoristiske filmklip med Lucille Ball, der træder på druer. I den sort-hvide optagelse fra 1956 danser hun rundt i en kæmpe tønde på en fiktiv gård i Italien. Men druestampning er en tradition, der går

tusinder af år tilbage og heldigvis holdes i live – også her i Andalusien.

Tag med La Danesas journalist til La Fábrica de Hojalata uden for den hvide landsby Juzcar. Her var vi med med til at stampe druer for at få forståelsen af, hvorfor nogle vingårde stadig vælger at bruge denne ældgamle metode til deres mest dyrebare årgange.

23 kilometer stik øst for Madrid ligger Spaniens mest bemærkelsesværdige katedral, nemlig den, som er blevet bygget af Justo Gallego egenhændigt. Han har selv

bygget en hel katedral af brugte byggematerialer, og det har vakt interesse i hele verden at denne tidligere munk, uden byggeteknisk uddannelse og uden byggetilladelse, har bygget en katedral til Guds ære. Don Justo døde den 28. november 2021, 96 år gammel, og hans død har givet fornyet interesse for dette usædvanlige projekt. Vi er taget til Madrid for at se på katedralen.

2022 har været et forfærdeligt år for aktiemarkederne – og det bliver værre endnu.

”Men efter regn kommer sol. Det gælder også for aktierne,” mener John Stihøj, som henstiller til, at man godt så småt kan begynde at kridte skoene. ”De gode tider kommer snart igen.” Læs kommentarerne til dagens aktiemarked fra den kendte, danske aktieanalytiker, John Stihøj, der mener, at de europæiske aktiemarkeder snart  kommer stærkt igen – krig eller ej.

Der er ingen tvivl om, at Granada er en højborg for tapas. Til forskel fra Costa del Sol lever traditionen med barer, der altid serverer en tapa sammen med en drink, videre i

Granada, hovedstaden i provinsen af ​​samme navn. I Granada er tapas så populært, at der er findes organiserede ”tapas-crawl”, der tager dig fra bar til bar for at få en bid af, hvad køkkenet har at byde på, sammen med et glas vin eller øl. Tag med La Danesas journalist på besøg i Andalusiens tredjeældste tapasbar.

Dette og meget mere finder du i månedens trykte udgave af La Danesa.

God læselyst!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.