Det danske magasin i Spanien
Hvad stiller vi op med 2023?

Hvad stiller vi op med 2023?

Vi lever i en tid med prisstigninger, høj inflation, rentestigninger, dyr energi og brændstof. Derfor har La Danesa spurgt en række danskere om deres indkøbsvaner, største bekymringer og største opgaver for det nye år.

Jess Krelskov, Mijas

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Mit forbrug ændrer sig ikke markant – uanset om vi har høj inflation eller om det går godt eller skidt for samfundet. Jeg nyder at få lidt godt på tallerkenen og i glasset, hvilket desværre også ses på vægten.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Den største udfordring bliver, at der kommer ro på. Ro til at leve livet som vi gerne vil. Ro på verdenssituationen samt ro til at udføre sit arbejde, hvor man kan tænke positivt og på at skabe vækst til alles bedste. Jeg savner stabilitet og savner en verden, man kan stole på.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

På NordicGolfers.com er vi i fuld gang med at opbygge et af Nordens største rejsebureauer indenfor golfrejser. Min største udfordring bliver at få etableret procedurer for håndtering af rejser samt finde de rigtige ansatte til at udføre jobbet.

Privat drømmer jeg om at få lavet min første Hole-in-One. I år skal det lykkes.

Vibeke Toustrup, Mijas

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Nej – jeg handler trofast i Mercadona, som jeg synes, fortsat har fornuftige priser. Vi er kun to i husstanden og kan leve med lidt højere priser. Jeg synes derimod, det er blevet markant dyrere at spise ude. Her er jeg blevet mere opmærksom på, hvor vi spiser, og hvad vi vælger fra menukortet.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Det bliver krigen i Ukraine og Covid-19. Krigen bekymrer mig og smitter af på os alle. At Covid-19 nu stikker helt af i Kina, gør mig bekymret for, hvad der kan ske i Europa.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

Jeg har ikke planlagt nogle større opgaver for 2023, og tager tingene som de kommer – både privat og i banken.

Morten Møller, Mijas

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Nej, det har jeg ikke. Jeg levede i forvejen sparsomt efter en kræftoperation i leveren.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Det bliver ubetinget krigen i Ukraine, som vil ændre en stor del af verdensordenen.

Jeg er nervøs for om flere østeuropæiske lande involveres.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

At komme til hægterne igen efter min sygdom og operation. Og glæde danskerne på Costa del Sol men nogle forrygende events.

Jesper Sander Pedersen

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Jeg er blevet meget opmærksomme på de stigende priser og køber først og fremmest de vigtigste elementer til husholdningen. Jeg køber, hvad jeg mangler og fylder ikke længere fryseren op blot for at fylde den op.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

At finde en fredelig løsning på krigen i Ukraine. Realisten Jesper er desværre mere skeptisk end dagdrømmeren Jesper. Dernæst kommer inflationen. Den må vi æde som det sure æble og vente på et konstruktivt løsningsforslag fra den spanske regering.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

Med samme glæde som altid vil jeg hjælpe danskere med at løse bureaukratiske problemer og kombinere dette arbejde med mine punktlige opgaver som rejseleder. Dertil vil jeg besøge ukendte steder i mit fædreland Danmark, og måske også tage en tur til et oversøisk rejsemål med min kære Rocio.

Bent Madsen, Almuñecar

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Nej, jeg har ikke ændret mine vaner. Til gengæld sørger jeg for at slukke for al unødig el, når jeg ikke har brug for det. Tilsvarende er jeg altid opmærksom på, at vandet ikke løber uhæmmet.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Jeg håber på snarlig fred i Ukraine, så vi kan få en mere normal hverdag. Krigen fylder også meget i medierne og mange mennesker lider. Trist.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

Det bliver at få fuldt overblik over økonomien grundet de stigende priser. Jeg er i gang med en større omvæltning i mit liv med flytning, osv. Jeg har altid rejst meget, og det vil jeg gøre alt for at fortsætte med.

Lonnie Christiansen, Fuengirola

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Jeg køber de samme varer som altid og fryser jeg, tænder jeg for varmen. Det sagt er jeg lykkelig for at være flyttet til centrum af Fuengirola og ikke længere være så afhængig af min bil. Jeg tænker meget over ikke at bruge bilen unødigt med tidens høje brændstofpriser.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Krigen i Ukraine er helt sikkert det første, jeg tænker på. De stakkels, stakkels mennesker. Dernæst håber jeg inderligt, at vi ikke skal genåbne vores Covid-19 facebook-gruppe med råd og vejledning nu smitten er stigende igen-igen.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

Jeg skal blive bedre til at takke nej til opgaver – arbejdsmæssigt såvel som privat.

Til september bliver jeg 70, og jeg har inviteret familie og venner til stor fest og efterfølgende huletur. Det skal arrangeres og nydes uden hastværk med alt for mange andre opgaver om ørerne.

Steen Broford, Marbella

Har du ændret dine indkøbsvaner?
Jeg har som udgangspunkt ikke ændret mine vaner markant, men som de fleste andre er jeg da nok blevet lidt mere bevidst om, hvad tingene koster. Og ikke mindst omkring at slukke for husets største strømslugere, når de ikke er i brug.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?
Jeg tror på, at enhver krise også indeholder muligheder. Og selvom stigende priser på energi og fødevarer skaber en særlig ‘leveomkostnings-krise’, der rammer dem, som i forvejen har mindst, hårdest, så håber jeg også, at det vil få de mere velstillede til at stille spørgsmål omkring deres forbrug kontra deres reelle behov.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?
Jeg har konverteret Fitnews, det magasin jeg udgiver i Danmark, til et 100% online medie, hvilket betyder, at jeg fortsat skal sætte mig ind i mange nye arbejdsområder. Og så har jeg min første event hernede – DAD koncerten til maj, som også kræver en del af mit fokus.

Maddie Hjort, Torre del Mar

Har du ændret dine indkøbsvaner?

Jeg føler ikke, jeg har ændret mine indkøbsvaner. Jeg har altid drukket meget kaffe ude, men spiser mest hjemme, så prisstigningerne har ikke ramt mig så hårdt.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Der kommer stor fokus på klimaet i år – på alle niveauer. Lokalt skal mange sågar have deres bil udskiftet for at kunne køre i byerne. Det bliver en dyr fornøjelse.

Krigen i Ukraine er også et kæmpe problem. Jeg håber ikke vesten ”glemmer” den og fortsat vil give sin fulde støtte.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

At gøre alt for at holde min teenager-dreng på rette spor. Det var noget nemmere, da han var lille. Arbejdsmæssigt bliver det slut med at knokle ugens syv dage – men det siger jeg hvert år. 2023 skal nok blive et godt år.

Michael Kolodnicki, Málaga

Har du ændret dine indkøbsvaner?
Nej, men jeg tænker meget over vores strømforbrug, og tjekker stort set hver dag hvornår på døgnet strømmen er billigst.

Hvilken bliver verdens største udfordring i 2023?

Jeg synes generelt, at vi lærer noget nyt ved alle krise, og at vi mennesker har en fantastisk evne til at tilpasse os og finde løsninger. Da Covid brød ud trak forskere i arbejdstøjet og fremstillede en vaccine på rekordtid. Nu har man har udviklet vandopløselig plastik fremstillet af alger, og forskere i USA har gennembrud på en ny type ren fusionsenergi.

Hvilken bliver din største opgave i det nye år?

Arbejdsmæssigt har vi en masse spændende nyt på vej. Privat bliver min største udfordring at få min dejlige familie samlet, da mine tre børn nu opholder sig i tre forskellige lande.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.