Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Johnny Thomsen

Den skæve vinkel: Johnny Thomsen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Han har kun været her i to år, men alligevel er der sket en masse. Johnny Thomsen kom for at slappe af. Det holdt kun 30 dage – så var han i gang med at montere sin første køkkenbutik. ”Jeg erkender, der ofte er fart på, men jeg elsker det. Jeg er nok født på farten. Omvendt har jeg ro i sindet, er i gode hænder og godt beskæftiget,” forklarer Johnny. Sådan har det ikke altid været. 

Alle Drenge Har Det

Som ung var Johnny Thomsen nemlig en urolig sjæl. Hans mor var kun 15, da hun satte ham til verden, og hans far kom han knap til at kende. ”Jeg var meget hos mig mormor og moster, men voksede op i Slagelse med min mor, papfar og lillebror,” forklarer Johnny og fortsætter: ”Jeg var en ballademager og klarede mig dårligt i skolen. Du kan godt sige, jeg fjollede mig lidt gennem livet. I dag ville man nok sætte Adhd-sympdronet på mig, eller Alle Drenge Har Det, som Erik Clausen for nogle år siden humoristisk karaktiserede det.” 

På fodboldbanen gjorde Johnny det derimod godt. Her fandt han sin ro, tryghed, frihed – og talent. Han flyttede til Ålborg for at lære sin far at kende og forfølge drømmen om en professionel karriere i Aab. Men skæbnen ville noget andet. 

Fandt sin passion ved en tilfældighed

Skæbnen tilbød ham et sælgerjob i køkkenbranchen. Året er 2003. Inden da havde Johnny brugt fire år på at udlære sig som murer. Hjertet bankede hverken for cement eller stilladser, men ”et eller andet skulle der jo ske efter niende klasse,” som han formulerer det. Køkkener, salg og mennesker, skulle blive hans levevej og store passion. Endda så stor, at han nogle år senere valgte at gå solo. Det var i 2009 – midt i finanskrisen. 

”Alle odds var imod mig, men modgang gør mig stærk, og jeg troede indædt på mit koncept,” forklarer den danske køkkenmand, som fik stor succes med at sælge køkkener, bade og garderober online. Hans webshop blev på bare to år så populær, at han en dag fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til. ”Faktisk var det ikke med vemod jeg solgte, for jeg savnede gevaldigt at have nogle levende mennesker omkring mig. Det har jeg i dag, og det kan ikke erstattes,” forsikrer Johnny Thomsen, som siden da har startet to Designa butikker i Nordjylland, mens den første butik er født på Costa del Sol – hans andet hjem. 

Danser solen sort

Familien Thomsen kom blot for at slappe lidt af – men pludselig ville familien ikke hjem.

”Begge mine børn faldt godt til på Bifrost skolen, og min fodboldglade søn blev optaget på Málaga CF’s fodboldakademi. Min hustru, Janne, og jeg fik travlt med butikken og, inden vi fik set os om, havde vi alle en indholdsrig hverdag,” forklarer Johnny, som nu deler tiden mellem butikkerne i Nordjylland og Costa del Sol. ”Spanien er på mange måder et fantastisk land. For iværksættere er der, på én og samme tid, en masse muligheder og en masse faldgrupper. Det motiverer mig til at tage udfordringen op og få Designa Køkkener ud i hele landet. Vel har Coronakrisen kastet lidt grus i maskineriet, men i år 2025 skulle vi gerne have 15 butikker fordelt over hele landet,” bebuder den danske iværksætter. 

”Jeg ved det lyder vildt, men det kunne også være sjovt. Og det skal være sjovt at drive forretning,” slutter Johnny Thomsen. Vildt og sjovt var det også, da han midt i sin vilde ungdom tog sin første dans med Janne i Jomfru Ane Gade. De danser stadig sammen – og gerne til sent.

Vildt og sjovt var det også, da han midt i sin vilde ungdom tog sin første dans med Janne i Jomfru Ane Gade. De danser stadig sammen – og gerne til sent.

Ti skæve til Johnny

1. Har du et hemmeligt talent?

Jeg er overraskende god i et køkken. De gode gammeldags retter er mit speciale – ikke noget med moderne fusion.  

2. Din dårligste vane?

Jeg har meget svært ved at lægge arbejdet fra mig. Job, fritid og privatliv bliver ofte kørt sammen i ét.

3. Dagens gyldne moment?

Det er de fem minutter, jeg har helt for mig selv under morgenkaffen. Ingen telefoner, ingen folk omkring mig…

4. Hvad gør dig nervøs?

Jeg er altid nervøs for, om vi har nok toiletpair. Og så bekymrer jeg mig naturligvis om min familie. Ellers er jeg ikke nervøst anlagt.

5. Det bedste råd du nogensinde har fået?

”Hårdt arbejde betaler sig”. Det kom fra min mormor, som jeg tilbragte meget tid med som barn. Hun var en stærk kvinde, som gjorde det godt i hotel- og restaurationsbranchen.

6. Hvem ville du gerne drikke en øl med med?

Det skulle være med Kim Larsen – så var jeg også sikker på, den ene øl ville blive til to.

7. Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Det bedste er livsstilen og de lange dage. Omvendt er det ikke alle folk, der er lige fine i kanten. Jeg har mødt mange banditter og blålys på min vej.

8. Har du en tilbagevendende drøm?

Jeg drømmer om at rejse verden rundt – helt ud til det yderste og fattigste. Vores verden er dejlig, men der er en bagside af medaljen, som vi ikke kender. Dén vil jeg gerne ud til.

9. Byernes by?

Der er nogle stykker, men jeg peger på Aalborg – Nordens Paris.

10. Hvornår tror vi, vi kommer helt ud af coronakrisen?

Der går et par år, før vi er helt tilbage og alt er som i ”de gode gamle dage”.

Af Henrik Andersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa